Uyum Sınıfına Gitmek Mecburi Mi?

Mekedi
12 Aralık 2019 17:47

Arkadaşlar sınıfımda yabancı uyrullu bir öğrencim var. Okuması,yazması çok iyi , matematik dersinde de iyi. Fakat bu öğrencimi uyum sınıfına almışlar. (Belki o anda sınavda yapamamış veya başka bir şey olmuş olabilir) Ne öğrencim ne de velisi uyum sınıfını istemiyor. Yani velisi göndermek istemiyor, öğrenci de gitmek istemiyor. Öğrencinin bizim sınıftan kaydı eokul üzerinden alınmış. Uyum sınıfı başka bir okulda. Size sorum bu öğrenci uyum sınıfına gitmek istemezse veya gitmezse ne olur? Ve öğrencinin velisi bu duruma itiraz edebilir mi?

sametyegül
12 Aralık 2019 18:38

Okul idaresiyle konusup sinif degisikligi yapabilirsiniz. Uyum sinifi sizin okul bunyesinde oldugu icin sinif degistirme yetkisi vardir

ailton
13 Aralık 2019 13:54

2019/15 sayılı Bakanlık genelgesi gereği sınavdan 60 ve altında not alan tüm yabancı uyruklu öğrenciler uyum sınıfına alınır.

Mekedi - 13 Aralık 2019 16:08
Sevgili hocam, çocuk okumayı çok iyi biliyor, anlaması ve yazması da çok iyi. Şimdi bu çocuk uyum sınıfına neden gidecek? Bu genelgede başka bir şey olması lazım. İtiraz gibi. Çocuk gerçekten bunalıma girdi, uyum sınıfına kesinlikle gitmeyeceğini babası da göndermeyeceğini söylüyor. Hem de uyum sınıfı daha uzak bir okulda. Sorularımı tekrar edeyim: Birincisi bu durum için öğrenci velisi dilekçe,itiraz vb ne yapabilir? İkincisi bu uyum sınıfına öğrenci gitmezse ne olur?

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK