Uzaktan Eğitimin Telafisi Zor Olacak

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararla 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademelerde uzaktan eğitime geçildi.

Karara yönelik, eğitim camiasından hem olumlu görüşler geldi hem de eleştiriler. Eğitim sendikaları, özel okullar ile eğitimcilere “Uzaktan eğitime geçilmesi kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorduk. İşte görüşler:

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: Gönlümüz isterdi ki zaten yarım gün giden öğrencilerimiz yüz yüze eğitimden mahrum kalmasınlar ama içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle bir süre daha dişimizi sıkmamız gerektiği ortaya çıktı. Ancak artık bu çocukların kayıplarını standart telafi programlarıyla ortadan kaldıramayız. Bu konuda çok iyi bir strateji oluşturmamız gerekiyor. Öğrenci ve öğretmenlerin bir an önce kavuşturulması gerekiyor. Bayram sonuna kadar öğretmenler arasında aşı oranı mantıklı bir seviyeye çıkarılmalı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: Milyonlarca öğrenci canlı bağlantı kuramıyor. Uzaktan eğitimde öğrenciler birçok sıkıntı yaşıyor. Yüz yüze eğitim esastır. Önlemler alınsın okullar açılsın demiştik. Aşılama yapılırsa yüz yüze eğitim kararı rahat alınabilir. Okullarda ilk hafta çocukların kayıpları öğrenilmeli, çocukların gelişimleri hakkında bilgi edinilmeliydi. Ama sanki hiç Kovid yaşanmamış, çocuklar uzaktan eğitim almamış gibi müfredata devam edildi. O zaman yapılamadı ama en azından bu kapanma süreci, telafi eğitimler konusunda bir strateji belirleme amacıyla değerlendirilmeli.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk: Tüm öğretmenlerimizin aşılanmasını bekliyoruz. Bayramdan sonra okulların açılacağına inanıyoruz. Öngörülen 2 Temmuz tarihi vardı. Aşılama tamamlanırsa telafi eğitim tarihi biraz daha uzatılabilir. Bu noktada kurumlar kendi istekleri konusunda bağımsız bırakılabilir. Çocukların eğitimden kopmaması gerekiyor yoksa ciddi problemler yaşanır.

 

Ozan Ömer KADÜKER /

  • 0 6
  • 19 Nisan 2021 23:37 3.775
  • Aktif Haberler
  • pucca
    21 Nisan 2021 17:29
    11 0
    Öğrenmek isteyen uzaktan da öğreniyor. Öğrenmeyene ne yapsak boş.Ayrıca eğitim sadece okulda olmaz. 21. yüzyıldayız.İsteyen her bilgiye ulaşabiliyor. Uzaktan eğitimi 365 gün de yapsak sonuç değişmez. Öğretmenler yorgun , çocuklar da yoruldu.Tatile ihtiyaç var.
  • php_korsan
    21 Nisan 2021 17:11
    0 0
    Özel okuldaki ogretmenlere de kırtasiye ücreti ödenecek.
  • alpalp
    21 Nisan 2021 15:46
    6 0
    Bu canla başla uzaktan eğitim veren öğretmenlere yapılmış bir hakarettir. Özel okullar para kaybedecek diye kaç eğitimcinin ölmesi gerekiyor? Türkiye Özel Okullar Derneği yeni başakanına söylüyorum: Öğretmenler için Koranayı bahane edip tembelliğe alıştılar yatıyorlar diyen özel okullar derneği eski başkanı koronadan öldü. Biraz mantıklı olun!
  • sonperde38
    21 Nisan 2021 15:22
    10 0
    Uzaktan eğitimi yok saymışlar.Alan öğrenci uzaktanda alıyor yakından da.Sorun yok.
  • yorgunhipokrat
    20 Nisan 2021 21:42
    2 2
    Selçuk Pehlivanoğlu ya da Zafer Öztürk sonraki bakan adayları. Demedi demeyin.
  • hazanın dünyası
    20 Nisan 2021 20:57
    11 0
    Uzaktan eğitimin telafisi diyip duruyorlar, ya yapmasaydik onun telafisi nasıl olacaktı? Öğretmenler kendi imkanlarını seferber edip uzaktan eğitim veriyorlar ama bunun hiç önemi yokmuş gb TELAFİ kelimesi ekseninde haberler yapılıyor!
  • naciekinci
    20 Nisan 2021 18:41
    3 4
    Köyde görev yaptığım için epey süre Eba dan uzak kalmıştım. Gördüğüm kadarıyla Eba altyapısı bayağı güçlendirilmiş. Hiçbir sorun yasamadik. Gönlüm yine yüz yüze eğitimden yana olsa da önce can. Hem kendi canımız hem ailemizin hem de öğrencilerimizin. Operatörler devlet ile Eba kullanım noktasında anlasabilseydi müthiş olurdu.
  • tafo1983
    20 Nisan 2021 17:36
    8 0
    Yukarıdaki özel okullar derneği başkanı olan zatı muhterem mübarek günde beni sinirlendirdin. Konuşmandan anladığım para para para . Sağlık , çocukların yorulması, öğretmenin yıpranmasını elinin tersi ile itiyor. Yok efendim kurumlar kararları kendi versinmiş, tarih uzatılsın miş....
  • frd03
    20 Nisan 2021 15:55
    6 5
    Okullar 2 ay açıldığı için vakada Avrupa birincisi olduk 20 binden 60 bine fırladı ;diğer ülkeler giriş yasağı koymaya başladı bile ve daha pik noktasını görmemişiz;turizm deydi umut bu şekilde giderse o da yalan olur ;bayramdansonra okulun açılması 1.5 ay iin çok bişey farketmez o suçlara verim de olmaz uzaktan eğitim ;gerçekten izlense eba çok verimli
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK