Velilerim kendi aralarında watsap grubu kurmuşlar, son zamanlarda bazı velilerimden benim kişiliğim ve öğretmenliğim hakkında olumsuz şekilde konuşulduğu duyumunu almaya başladım. Kimin ne söylediğini kesinlikle duymak ve bilmek istemiyorum, kimseyi memnun etmek zorunda da değilim ama çok can sıkıcı bir durum. Sizce bu duruma karşı nasıl bir yol izlemeliyim?
Öğretmenim, ne kadar iyi öğretmen olursanız olun, veli kötüleyecek bir durum bulur, işine geldiği gibi davranır. Yüzünüze gülerken arkanızdan konuşur.
Elbette bu her veli için geçerli bir durum değil.
O yüzden ne derlerse desinler takmayın, duymazdan gelin bazı şeyleri.
Siz velilerin değil çocukların öğretmenisiniz, onlara eğitim veriyorsunuz.
Çok canınızı sıkacak bir durum olursa da gerektiği gibi velilere sert bir tavır takının. Öyle de olumsuz söylüyorlar böyle de söyleyecekler. En azından altta kalmamış olursunuz.
Herkesi memnun edemezsiniz sayın hocam.
Whatsapp grubu da kurarlar hakkınızda yazarlar, gün yapar köfte yerken de hakkınızda konuşabilirler. Bazı şeyleri duymazdan, görmezden gelin bence. Buna engel olamazsınız. Asıl sorun, size gelip, bunu söyleyeni kendinizden uzaklaştırmanız gerektiğidir. İlla ki dengesiz birisi gelir dengenizi alt üst eder. İzleyeceğiniz yol o velileri ciddiye almamak, soğuk davranmak. Onlara önemsiz olduğunu hissettirin, işinizi layıkıyla yapın, kafanıza da takmayın. Anladığım kadarıyla hassas birisiniz ki üzülmüşsünüz. Sinek küçük ama mide bulandırırmış. Maalesef.
Yapacağınız bir şey yok... Özelden de konuşabilirler sonuçta...
Dediğiniz gibi kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz...
Size bunu ileten veliye " Ne söylendiğini bilmek istemiyorum." derseniz sizin açınızdan problem çözülür. Yoksa her duyduğunuza cevap vermek, açıklama yapmak sinir bozucu olur. Sizi baskı altına almalarına izin vermeyin.
Birkaç veli toplantısı önce her veli gelsin dedim ve topladım. Dedim ki "Basit, minik şeyleri dert edip ya da iftira atıp, benim hakkımda konuştuğunuz anda benim moralimi bozup, beni çaptan düşürüp, sınıftaki tüm çocukların hakkına girdiğinizi biliyorsunuz değil mi?" Yani kısacası ALLAH inancınız varsa ya yüzüme gelip konuşun ya da hakka girip, vebal alıyorsunuz dedim. O günden sonra epey düzeldi. Her meslektaşıma tavsiye ederim...
Hocam o kötü konuşan velilerin birleşip sizi okula, cimere vb. şikayet edebilme ihtimali var, okul yönetimine de durumu bildirip bir veli toplantısı yapın bence yoksa şikayet edildiğinizde kimse arkanızda durmayabilir
İşi abartıp iftira atıp anında yayılmasına sebep oluyorlar. Bu yüzden boşver kafana takma diyenlere aldırmayıp duruma el koyun. Hakkınızda yazılanların kanıt olduğunu belirtip suç duyurusunda bulunabileceğinizi söyleyin. Sizin yöneticiliğiniz dışında bir grup kurmaları iyi değil.
Zamanla çirkinleşiyorlar