Veli Whatssap Grubunda Dedikodu Yapmanın Yasal Yaptırımı Var Mıdır?

hotiç
19 Nisan 2020 18:37

Veli whatsapp gurubunda öğretmen hakkında dedikodu yapmanın ve dalga geçilmesinin yasal yaptırımı nedir?

Doğansevil
19 Nisan 2020 18:40

Allahım ya daha neler.....
Siz de grupta var iseniz öncelikle insanlıktan nasibini almamış o kişi/ler kim olursa olsun ağzının bir payını verin daha sonra da kullanıyorsanız da gruba sadece yöneticinin yani sizin paylaşım yapabileceğiniz şekilde ayarlayın. Soru sormak isteyen özelden ulaşır size hocam..

pinhanyar
20 Nisan 2020 09:50

Veliniz, bahsi geçen yazışmaların fotosunu çeksin hocam, yazanların tel nosu ve isminin tesbiti için, yazışmalar dursun. WhatsApp yazışmalarında sohbeti dışa aktar diye bir seçenek var, tüm yazışmaları kayıt altına alabilir durumdan rahatsız olan veliniz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin, canınıza yeterse de başvurun. Yüzsüzlükte sınır tanımayan bir kaç kişi mutlaka oluyor.
Bu süreçte ben veli grubuna dahil oldum, destek içindi niyetim, süreç sonunda tekrar çıkacağım. Evde canları sıkıldıkça size sarıyorlardır. Elbet bitecek bu günler ve geri döneceğiz, veli toplantısında da itinayla ağız paylarını verebilirsiniz hakedenlerin.. Canla başla çalış, uzaktan eğitim dahi yap, dalga geçilsin. Dönsünler kendilerine gülsünler sıfatsızlar..

hotiç - 20 Nisan 2020 12:37
Allah razı olsun hocam o velim de zaten adımı bile verin kimseden korkum yok dedi savcılığa vermeyi düşünmüyor değilim.
riyaziyyat
19 Nisan 2020 21:14

Hocam veli watsapp grubuna dahil olmayın. Bırakın istedikleri kadar dedikodu yapsınlar. Ben mesela " Toplu Mesaj" gönderiyorum. Tek tuşla ödevleri, bilgilendirmeleri, derste işlenen konulardan kesitleri (defterde o gün işlenen konunun resim görüntülerini , derste yapılan etkinlikleri çocukların yüzü görünmeden resimlerini çekerek vb.) ayrıca duyuruları anında paylaşıyorum. Veliler de bu durumdan çok memnunlar. Şu ana kadar olumsuz bir dönüt almadım. Sadece bir veli deneme sınavları sınıf sonuç toplu listesini istemedi. Çünkü kendi çocuğu hep sonlardaydı. Ben de göndermedim.

hotiç - 19 Nisan 2020 22:19
Hocam ben zaten gurupta değilim toplu mesaj atıyorum bunun bile dedikodusu yapılıyor ve dalga geçiliyor. Neymiş efendim Sınıf annesi sürekli neden gurup kurmuyorum bir de sürekli bana nasıl gurup kurulduğunu anlatıyor seviyesizce. Mesaj atmamızı istemiyorsanız mesaja kapatırsınız falan gibi cümleler. Zaten bu Sınıf annesi mevzusunu da anlamış değilim. Ben buraya ara dönem ataması ile geldim Sınıf annesi varmış. Yönetmenliğe aykırı değil mi? Bu ne biçim düzen anlamıyorum.
hotiç - 19 Nisan 2020 22:22
Sınıf annesi sürekli her şeyin içinde okul okul değil. Sınıf anneleri yönetiyor okulu veliler sürekli tahrik edici tavır ve davranışlarda. Ben ara dönem atama ile geldim okula ancak geleceğime gelmeyeceğime pişmanım. Yasal bir yaptırım olacak tavsiye istiyorum.
laylaylom_ - 20 Nisan 2020 01:53
Yasal yaptırım olacağını zannetmiyorum hocam. Ama seviyesizliklerine çok sinirlendim. Böylelerine ödev, video, dersle alakalı hiçbir şey atmayacaksınız asıl bu konuda yasal bir zorunluluğunuz yok da işte insan çocuklara kıyamıyor.
hotiç
19 Nisan 2020 18:53

Ben gurupta değilim sadece bir kaç veliden bu dedikodu olayını duymuştum. En son bu dönem içinde canlı ders yapmaya çalıştım. Sonra sıkıntı yaşanınca ders anlatım videosu çekip gönderiyordum. Çocukların geri kalmaması için herşey. Ancak bir Veli çok sinirlenmiş ben guruptan çıkmak istiyorum diye bana anlattı. Kimseden korkum yok adımı verebilirsiniz hocam dedi. Sizin çabanız ve emekleriniz ile dalga geçiyorlar dedi. Canım sıkıldı yasal bir yaptırım ne olur onu öğrenmek istiyorum.

muhtar15 - 19 Nisan 2020 20:04
Bir veli öğretmenle nasıl dalga geçebilir anlamış değilim
esrafrh - 19 Nisan 2020 23:22
Boşverin bence, “it ürür kervan yürür”
t._yildirim
19 Nisan 2020 19:29

hocam bayan öğretmenler velilerin dedikodu alından pek kurtulamaz kulak asmamak gerek Bizler WhatsApp grupları mızı sohbete kapatsak da onlar farklı gruplarda açıp kendilerine ait istişareler dedikodular yapıyorlar Bu durum WhatsApp çıktığından beri böyle

php_korsan
20 Nisan 2020 13:24

Verileri(yazı ve resimleri) yayma,aktarma,kaydetme bilişim hukuku verilerin korunması kanuna göre suçtur.

hotiç - 20 Nisan 2020 14:10
Bu bir sınıf gurubu ben yokum ve diğer veli rahatsız olmuş başka veliler de söylüyorlardı. İki kişinin arasında olan diyalog değil aleni bir şekilde 38 kişilik grupta yapılıyor. Nasıl suç olur anlatır mısınız?
php_korsan - 20 Nisan 2020 15:17
Genel olarak suçtur.Siz bu durumdan rahatsız değilseniz bir sorun yoksa mesele kapanmıştır.Ama siz grupta olsaydınız ve durumdan rahatsız olsaydınız veri koruma kurulu var buraya şikayette bulunursunuz.Bence duymamış gibi davranın.Ben de toplu mesaj şeklinde ödev gönderip açıklama yapıyorum.Aöa kendi aralarında ödev zor kolay veyahut hakkımda aralarında ne konuşurlar ne yazarlar beni ilgilendirmez.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK