Veliler En İyi Öğretmeni Seçmek İçin Geceden Kuyruğa Girdiler

İzmir'de bir okulun velileri, 1. sınıfa başlayacak çocuklarını kendilerince "daha iyi öğretmen"e emanet etmek için geceden kuyruğa girdi. Aralarında liste hazırlayan veliler istedikleri öğretmenin sınıf kontenjanına girmek için yarışırken, bazı veliler sabah saatlerine kadar çekirdek ve içecekleri ile okul bahçesinde adeta kamp kurdu.

İzmir Buca'da bulunan Vali Rahmi Bey İlkokulu, ilginç bir olayın adresi oldu. Veliler, çevreden aldıkları duyumlara göre okulda ismi ön plana çıkan bazı öğretmenlerin sınıflarına öğrencilerini yerleştirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Okul yönetiminin "Çocuğunuzu istediğiniz öğretmenin okutmasını istiyorsanız okulda sıraya girin" dediğini iddia eden veliler, soluğu okul bahçesinde aldı. Sıranın karışmaması için kendi aralarında liste hazırlayan veliler, listenin üst sıralarında yer alıp istedikleri öğretmenin sınıf kontenjanı dolmadan yer kapmaya çalıştı. Öğleden gece saatlerine kadar okulda nöbet tutan bazı veliler ise çekirdek ve içeceklerini alıp sandalyelerinde oturdu. Korona virüse rağmen herkesin iç içe olduğunu ancak çocuklarını istedikleri öğretmene emanet etmek için kuyrukta beklemek zorunda olduklarını belirten veliler, okulun bu uygulamasına isyan etti.

"Kurayla yapılması gerekiyordu"

Nedime Gül isimli veli, "Öğretmen seçmek için buradayız. Ben hiçbir devlet okulunda böyle bir şey görmedim. Kurayla seçilmesi lazım. Müdürümüz izin vermiş; veli liste oluşturuyor ve biz sabaha kadar burada beklemek zorunda kalıyoruz. Virüse rağmen öğretmen seçmek için bekliyoruz. Bu rezillik hiçbir devlet okulunda yok. Buradaki insanlar sabah sırası gelince içeriye girecek, ‘Kimi istiyorsun?' diye sorduklarında istediği öğretmeni söyleyip kaydı oluşturulacak. Normalde devlet okullarında bu işlem kurayla yapılıyor. Öğleden beri burada olup sabaha kadar bekleyecek olanlar var. Bu kadar insan sosyal mesafeyi nasıl koruyacak? Bu kadar eziyet çekmeye ne gerek var. Bu işin kurayla yapılması lazımdı. Herkes öğretmen seçecek diye mecburen ben de geldim" dedi.

"Çevremizden duyduklarımıza göre öğretmen tercihi yapacağız"

Akşam 18.00'de okula gelip beklemeye başladığını belirten Azime Sinal, "Saat 23.00 oldu. Beklemekteyiz. Öğretmen tercihi yapmak için buradayız. Bu sistem, özellikle pandemi döneminde çok yanlış. Eski mezunlardan, çevremizden duyduklarımıza göre öğretmen tercihi yapacağız. ‘Müge öğretmen iyi' diyorlar. ‘Olmazsa Cengiz öğretmen' diyorlar. Bana müdür ‘gel geceden bekle' dedi. ‘Yapabileceğim bir şey yok. Bu okulun kuralı bu, geceden bekliyorsunuz' dedi. Ben de Müge öğretmeni istiyordum ama benden önce gelenler varmış. Aslında öğretmenin iyisi kötüsü olmaz. Öğretmen öğretmendir. 70 aylık bir çocukla 76 aylık bir çocuğu aynı sınıfa koymamak gerekiyor. İlk çocuğumu bu okula yazdırdığımda öğrenciler arasındaki ay farkını 3 ay şeklinde ayırmışlardı. O sistem daha iyiydi ama bu uygulama ile çocuklar arasında yarım yıl fark olabilir" diye konuştu. 

Banka gibi burada da sıra var"

Uzun saatler sıra bekleyen bir veli de, "Veliler daha iyi öğretmenin kontenjanına girmek için liste oluşturuyor. Nasıl bankada sıraya giriliyorsa burada da sıra var. Sıra karışmasın diye liste oluşturuluyor. Okulun başvuru formunda öğretmen seçimi yapabileceğimiz söyleniyor. Buradaki insanların amacı çocuklarını en iyi öğretmenin olduğu sınıfa yerleştirmek. Veliler, aldıkları duyumlara göre çocuklarına öğretmen seçiyor. Biz öğleden beri buradayız" derken, başka bir veli, "Bu durum, okulun düzensizliğinden kaynaklanan bir durum. Ben öğlen 14.00'den beri buradayım. Korona virüs var ve hepimiz iç içeyiz. Diğer öğretmenler kötü değil ama istediğimiz öğretmeni seçmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Bir başka veli ise, "Biz burada 100 kişiyiz. Çocuğunun peşine düşen buraya geliyor" diye konuştu.

 

Detay Haberler

  • 1 18
  • 18 Temmuz 2020 19:25 14.616
  • Aktif Haberler
  • Robben1907
    21 Temmuz 2020 15:02
    2 2
    Aşağıda saydığım kişiler olduğu için hakkaniyetli ve ideal bir sınıf belirleme yöntemi bulmak zorlaşıyor.

    1-Öğretmen seçiminden okula gelir sağlamak isteyen veya üstlerine yaranmaya çalışıp koltuğunu sağlamlaştırma gayretinde olan idareciler.

    2-Reklam yapip velilerin gözünde "iyi öğretmen" dedirtecek işlere girişen meslektaşlarımız.

    3-Sağdan soldan duyduğu laflarla öğretmenleri iyi kötü gibi sınıflandıran genellikle de reklamcı öğretmenlerin tuzağına düşen veliler.

    Sorun tamamen üstte saydıklarımdan kaynaklanmasa da bence büyük oranda bunlara bağlı.

    Kura ile öğretmen belirlemenin de, öğretmen seçimini veliye bırakmanın da hem olumlu hem olumsuz yönleri var. İdeal yöntemi bulamıyorsak da ülke genelinde adil bir yöntem belirlememiz gerekli diye düşünüyorum.
  • mefa
    21 Temmuz 2020 15:02
    2 0
    Bu tür konular her ilde var. Bu haber ortaya çıkan. Ülkemizde basına yansımayan daha niceleri var. Okulu ticarethaneye çeviriyorlar. Sadece ilkokul değil, ortaokullarda da var. Okul olarak kendilerini çok başarılı gösterip, ilçedeki çalışkan 4. sınıf öğrencilerini kendi bünyesine katma çabası içinde olan ortaokul var. Bunlara bizzat şahit oluyoruz.
  • php_korsan
    21 Temmuz 2020 11:36
    4 0
    Müdürü aldılar
  • ufukbey
    21 Temmuz 2020 10:58
    2 0
    Sistem şöyle işliyor parayı basan istediği sınıfa ve öğretmene gider:)
  • göbekligeneral
    21 Temmuz 2020 10:39
    3 0
    şu iğrenç görüntülere akanlık bir el atmalı artık.ilk önce bakanlık nasıl öğrencileri okullara yerleştiriyorsa pekala sınıflara da yerleştirebilir.bir tuşa basmaya kalır iş.sonra isteyen kendi arasında değişsin.
  • HAMZA97
    21 Temmuz 2020 10:25
    4 0
    müdür açığa alınmış kurayı meb yapmalı
  • 11sakayik
    21 Temmuz 2020 02:09
    9 1
    Bir de seçilen öğretmen arkadaşlarım birşeyler yazsa acaba onlar ne düşünüyor . Meslektaşları için onlar yeterince çalışmıyor onlar iyi değil onun için seçilmiyorlar mı diyorlar? Çalışıp çabaladığını gördükleri arkadaşlarının 2. sınıf öğretmen yerine konması İdare ve seçilen öğretmeni çok mu mutlu ediyor. Anlaşıldığı gibi ben kötü bir öğretmenim seçilmeye layık olmayan
  • hamurcu38
    20 Temmuz 2020 23:44
    17 0
    Keşke öğretmenlere de veli seçme hakkı verilse..!
  • zeynepgulsu
    20 Temmuz 2020 22:54
    5 0
    Okul müdürü açığa alınmış.
  • barca43
    20 Temmuz 2020 22:29
    6 0
    Kura sistemi müdürlerin insiyatifine bırakılmış en adil olanı kura çekimi, milli eğitim e-okul üzerinden sistem kız erkek dağılımına dikkat ederek otomatikman şubelere öğrencileri atayabilir bu sistemi kurmak çok zor olmasa gerek ama el altından isteyen istediği yapsın deniyor
  • TRON
    20 Temmuz 2020 21:54
    9 0
    Öğretmen seçtiren müdürün hiç suçu yok diyen velilere şaşarım.
    ✓Senin çocuğunun sınıfı mucize oluyor fayanslanıyor. Bir mucize daha Öğretmenine projeksiyon bilgisayar yazıcı alınıyor.
    ✓Diğer sınıflarda ki seçmemiş öğrencilerin velileri ki çoğunlukla maddi durum iyi değil, Okulun çoğunluğunu oluşturan bu çocukların yüzüne nasıl bakacaksınız?
    Öbür öğretmenler kötümü?
    Seçilen öğretmen süper mi?
    Yazık, fayans vs. uğruna seçme yapıp seçilmeyen tüm çocukların günahına girmek.
  • ugur_29_
    20 Temmuz 2020 21:29
    3 0
    TRAJIKOMİK. Ben veli olsam o okul müdürünü ve milli eğitim müdürünün, bakanlığa, cumhurbaşkanlığuna şikayet ederdim ve şikayetim de şu olurdu bu bilgisiz müdürler MÜGE öğretmenin sınıfında biraz okusun, öğrensinler olurdu
  • ayselaysel
    20 Temmuz 2020 20:27
    6 0
    Neye göre iyi öğretmen...
    Idareye suç bulurum ben kurayla dağıtırsın sınıflara olur biter...Eeee işin içine başka şeyler karışırsa sonuç bu olur.
  • tarkan555
    20 Temmuz 2020 19:56
    4 0
    Halkın eğitime bakış prototipi minyatürü ... Eğitim ne zaman ki doğrudan okullara bırakılırsa o zaman eğitimde basamak atlarız ...Bu görüntü özünde feci bir durum !!!!
  • demirfeza
    20 Temmuz 2020 16:43
    7 0
    Bunun adı çocuğuna torpil yapmaya çalışmaktır. İyi öğrenciler iyi sınıfa toplanır. Torpilcilerin içinde yaramaz çocukları olanlar varsa onlar yoğun talep bahane gösterilerek diğer sınıflara yönlendirilir. Öğretmen de zaten en akıllı, en uslu, en en çocuklarla ön planda oh ne güzel. Diğer arkadaşlar ezilmeye hor görülmeye devam. Ugrassalarda eldeki malzemeye göre bir yere kadar. Tabii sonunda aynı şeyleri tekrar tekrar yaşarlar. Birde torpili olmayan çocuklar var. O çocukların hakkını da artık öbür tarafta verirler. Neymiş efendim bizim okulda kura attik. He yav he he. Ondan öğretmen çocukları, üniversite mezunu velilerin çocukları aynı sınıfa denk gelivermiş. Kapıcılar kralında Şaban'ın dediği gibi, ulan senden korkulur vallaha makbuleeee.
  • dalambert
    20 Temmuz 2020 16:37
    3 0
    Okulların gelir kapısı,2-3 öğretmeni uçuyor kaçıyor diye pompala veli gelsin;yazdırmak için para iste.Geliri olmayan okullarda stratejik taktikler.
  • öffpüff
    20 Temmuz 2020 16:07
    4 0
    Ahahahha!!!şaka gibi toplumuz.en iyi öğretmen nedir ya???domates mi seçiyorsunuz?
  • Aylabyk
    20 Temmuz 2020 11:10
    2 0
    Öğretmen özellikle de ilk okulda çok önemli , eğitim çok hassas.Toplumun temeline dinamit koymayalım,,,Öğrenciyi ayırmak , veliye göre sınıflamak çok tehlikeli ...bir çoğunu zamanında ilkokulda yaşamış bir öğrenci olarak söylüyorum telafisi mümkün değil.Sempati yapamıyorsak empati yapalım lütfen :(
  • vural04
    20 Temmuz 2020 10:32
    17 0
    Her yönüyle yani nerden bakarsanız bakın; çok yanlış ve sakıncalı bir uygulama.Bakanlığın, okulu babasının çiftliği gibi gören okul müdürlerini iyi takip etmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Adamlar kendilerini ağa , öğretmenleri de maraba gibi görüyor. İşte bu yüzden eğitim öğretimin geldiği durum ortaya çıkıyor.
  • HAMZA97
    20 Temmuz 2020 06:03
    2 1
    bazı müdürler taktik veriyor göstermelik kura yapıp başka okuldan gelenlere özel sınıf yapıyor
  • HAMZA97
    20 Temmuz 2020 06:01
    9 1
    İstanbul Da Veli Kabak Diye Bir Müdür Var Tam Bir özel Sınıf Hayranı Kendisi En Yetkili Kişi İstemediği öğretmeni Tayin İstemesi İçin Zorluyor. Böyle İdareciler Varken Eğitim çok Güzel Kalkınır .geçen Yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürü İstanbul Da özel Sınıf Yok Demişti. Gülesim Geldi .bakanlığın Bu İşe El Atması Kuraya Müfettişler Göndermesi Hatta Naklen Gelen öğrencileri Bile Bakanlığın Az öğrencisi Olan Sınıfa Ataması İdareye Yetki Vermemesi Gerekiyor. Yoksa Etraf Ali Veli Müdür Kaynıyor .
  • denis1
    20 Temmuz 2020 02:09
    3 0
    Aaaa bu benim mezun olduğum okul görünce şaşırdım açıkçası .... Mevzuya gelince tabi ki bu tam bir saçmalık maalesef :(
  • barca43
    20 Temmuz 2020 01:16
    8 0
    Okula baktım 1.sınıflar 16 şube diğer sınıflarda 16 şube civarı baya kalabalık bir okul kura çekimi yönetmelikle sabit mi onu tam bilmiyorum kafam ağrımasın diyerek kura çeken de var ben süreci yönetirim deyip şubelere öğrencileri kendi dağıtan var.Öğrenci dağılımı hiç bir arkadaşımızı kırmadan incitmeden olmalı bence kura çekilmeli.Yoksa veli duyumlarına göre iş yapılırsa arkadaşlarımızdan kırılanlar olabilir.
  • ehilal
    19 Temmuz 2020 23:50
    4 0
    umarım günün birinde böyle bir okulda çalışmam.
  • taylantaylan
    19 Temmuz 2020 22:37
    8 0
    Velilerin çocuğuna iyi öğretmen arama isteklerine sorun yok aslında ama çoğu kez kendi reklamını yapan ve genellikle fazla bir farkı olmayan kişilerin adı tercih ediliyor işin öğretmen tarafına bakınca Okulda çok iyi öğretmen olarak seçilen arkadaşım gelen velilerin aşırı beklenti içinde olduklarından çok şikayet etmişti her gün şapkadan başka tavşan çıkarmamı istiyorlar bıktım demişti bize de veli seçme şansı verilse süper olur çünkü sorun varsa genellikle veliden kaynaklanan bir sorun oluyor
  • İMPARATOR1
    19 Temmuz 2020 22:02
    17 1
    Bakanlık bu işe el atmalı.
    Bilgisayar kurası ile öğrenciler sınıflara dağıtılmalı...
    Böylece öğretmen ayrımcılığının önüne geçilmiş olunur.
  • RhEmek
    19 Temmuz 2020 20:24
    9 2
    Okulların maddi kaynak yaratmak amacıyla başvurmak zorunda kaldığı bir yöntem bu.Ne yazık ki bu sayede hatrı sayılır bir gelir elde edilebiliyor. Bir meslektaşıma şöyle demiştim : "Buraya ilk geldiğim hafta kimseyi tanımıyordum ama bin liralık banknot basılsa ve bir yüzünde kimin resmi olsun diye bana sorsalardı senin adını verirdim" . Çünkü kendisini tanımadan evvel defalarca kez adını duymuştum.
    Bu olayın farklı haklılık yönleri var. Bu şekilde tercihler sonucunda sınıfları sürekli alan öğretmenler belli bir zaman sonra ayrıcalıklı bir etikete sahip oluyor ki bu haksızlık.Bazıları ana sınıfı öğretmenlerinden isim alıp kayıt döneminde veliye ulaşıp kendine ya da yakınına yönlendirebilmeye kadar vardırıyor işi ki bu çok ayıp. Bu şekilde oluşturulacak sınıfların dört yıllık eğitim sürecinde anlamsız bir yarış ve tatsızlık olabiliyor, iş huzuru kalmıyor. Ancak kayıt esnasında bu denli hassas olan veli, eğitim öğretim aşamasında zorlayıcı ve sınırını aşan bir tavır da takınabiliyor yani aldatıcı bir görüntü de söz konusu. Büyük bir beklenti ve baskıyla gelen veli bir yerde öğretmeni de bezdiriyor. Bunu birçok "tercih edilen" öğretmenden duymanız olası.
    Bu okul özelinde ise müdür bey zaten okul sitesinden belirtmiş tercih yapılabileceğini. Her türlü söylenti ve asılsız ithamın olabileceği şu durumda buna cesaret edilebilmesi bile başlı başına bir olaydır aslında.
  • senerdemir
    19 Temmuz 2020 19:54
    21 7
    Biliyorum çok çarpı yiyeceğim de bir sınıf öğretmeni olarak soruyorum kendi çocuğu için öğretmen seçmeyi bırakın çaba göstermeyi bir kere bile düşünmeyen meslektaşım % kaçtır acaba... Bir basit rahatsızlık için bile istediğimiz doktoru seçerken velinin çocuğunun geleceğini şekillendirecek öğretmeni seçmek istemesi bana çok da anormal gelmiyor... Ha şu soru var seçtikleri çok mu iyi.. Olsun kendi seçimlerinin bedelini ödeyecekler gelecekte... Memlekette öyle öğretmenler var ki buradaki meslektaşlarımın %100 ü diyeceğimde hata payı vereyim %95 i bırak çocuğunu vermeyi dönüp selam bile vermez... Ben istemezken yada ben çocuğuma iyisini isterken bunu veli istediğin de niye ayıplıyoruz? Bence az da dönüp kendimize bakalım... ( Meraklısına okulumda talep gören biri değilim... sadece kura sonunda bana verilen listeden başka okullara nakil giden olmaz o kadar)
  • gulteknkaya
    19 Temmuz 2020 19:40
    3 6
    Gözlerim yaşardı yine de sevindim eğitimden öğretimden umut kesilmemiş.
  • Tarihçi81
    19 Temmuz 2020 19:21
    11 5
    Çocugum için ilkokul birde ogretmen sectim,cok pisman oldum,okul idaresine kendini sevdirmis,reklamini kendini överek yapmış, ne bayram kutlamaları, ne de cocukla teneffüste konusma yok,ama disarda reklam süper.
  • ufukbey
    19 Temmuz 2020 19:18
    5 1
    Müdür yanlış yapmış el altından bağış alıp velileri gonderecekti gelene kura yapacağız deyip sınıfları olustiracakti.Sonra öğretmenlere kura çektirip şube belirleyecek kimse hangi sınıfı verecekse o şubeyi o öğretmenin çektiği kuraya yazacak bu kadar basit:)
  • göbekligeneral
    19 Temmuz 2020 18:59
    6 1
    o zaman öğretmen de öğrenciyi seçsin.bu ne saçmalıktır ya?okulun sitesine girdim.orada bilgi formu koymuşlar.köşeye de hangi öğretmen seçilecekse onu koymuş idare.bunun doğrusu şudur.kura çekilir,kuradan sonra ilk gün kız erkek eşitliği korunarak veliler kendi aralarında anlaşıp karşılıklı becayiş yapılır.kimsenin karnı ağrımaz böylece.
  • egitimci034
    19 Temmuz 2020 18:50
    6 1
    Bakanlığa görüş olarak da yazmıştım.sınıf dağılımı e okulda otomatik olarak sistem tarafından yapılmalı.okul yönetimi 1.sınıf okuyacak öğretmenleri sisteme girmeli ve belirli değişkenlere göre işte yaş, cinsiyet gibi sınıflar e okul tarafından kesin kaydı yapılan öğrenciler arasından yapılmalı. Bakanlığın buna yapacak elamanı çok ama yapmak istemiyorlar.
  • reeemat
    19 Temmuz 2020 18:43
    12 1
    Okulımuzun ennn iyi öğretmenleri müdüre ennn yakın arkadaşlarımız. Her okulda aynıdır şaşmaz. Ülkemizde objektif değerlendirme kesinlikle yohtur.
  • Hasan Altay
    19 Temmuz 2020 16:32
    10 0
    "En iyi" öğretmen arayan velilerin çocukları ne kadar "iyi"? Önce aynaya baksınlar.
  • ali2344
    19 Temmuz 2020 15:59
    6 1
    Öğretmen en iyi ( başarılı) öğrencileri toplayıp, veli de en iyi öğretmene verdim öğrencimi diğerlerinden geri kalmamalıyım( öğrenci değil veliler arasındaki rekabet) sonra da daha 1.sıfta yüklen yüklenebildiğin kadar.
  • levent32
    19 Temmuz 2020 15:29
    2 2
    Hepsini okudum. Kura olmalı. Tamam da sonrasında becayiş sisteminden kimse söz etmemiş kura sonrası becayiş yok mu acaba okullarda.
  • kaansaatci
    19 Temmuz 2020 15:20
    6 19
    Demekki okulda çok az öğretmen işini doğru ve düzgün yapıyor.Asil sorun bu!
  • kaansaatci
    19 Temmuz 2020 15:17
    8 0
    Tam bir rezalet
  • mstykt
    19 Temmuz 2020 14:11
    19 1
    " serali82 " öğretmenim yazdıklarınıza noktasına kadar katılıyorum.Çok defa şahit olduk bu reklamcı sağdan soldan öğrenci toplayan sözde çok başarılı meslektaşlara...Çocukla iletişimi sıfır despotluğun kralını yapar ama okulda da göğsünü kabartarak gezer.
  • yakamoz95
    19 Temmuz 2020 14:09
    8 0
    "İnsan eğitilmesi zorunlu olan tek canlıdır".
    lmmanuel KANT
  • mstykt
    19 Temmuz 2020 14:03
    2 0
    MEB okullara kesin talimat vermediği sürece bu tabloyu her sene göreceğiz malesef.Okul yönetimleri veli karşısında çaresiz kalıyor ve son kararı okul müdürü değil veli veriyor malesef. Seçme sınıf, seçme öğretmen anlayışı son bulmalı.
  • ozlemmis
    19 Temmuz 2020 12:57
    9 1
    Keşke çalışkan öğretmene verseler çook haklı da olabilirler. Maalesef her zaman bu olmuyor. Öğretmenin okul idaresiyle, çevresiyle ilişkileri, okul içindeki diğer öğretmenlerle diyaloğu gibi etkenler de var. Hatta okulumuza yakın anaokulunda zamanında bizim okulda çalışmış öğretmen ve sonradan okul müdiresi olan hoca sağolsun kendi çocuklarını okutan veya sevdiği öğretmenlerin reklamını yapar da durur yıllardır. Yeni gelen öğretmenler kendini bizim okulda nereye düştüm ben diye de durur kendini ifade edene kadar. Ha sanki süper çocuklar mı geliyor bu şekilde. Tam tersi en sıkıntılı onlar da olabiliyor. Sadece o velilerin parasal çabaları katkıları daha farklı oluyor.
  • nursima
    19 Temmuz 2020 12:39
    2 1
    Kuradan sonra noluyor,sınıfın çoğu başka okullara nakil gidiyor,o sınıfta sürekli nakil gelen öğrencilerin yazıldığı sınıf oluyor,neden?
  • php_korsan
    19 Temmuz 2020 12:14
    2 20
    Biz özel okula verdik kafamız rahat.Adamlar her türlü tedbiri almışlar.Bir masa bir öğrenci.1 öğrenci 2 öğretmen.Virüsten devlet okulları kapansa dahi özel okul açık.
  • nursima
    19 Temmuz 2020 11:15
    5 10
    Tuhaf görünse de veli olan bu durumu çok iyi anlar.1.sınıf olacak çocuğum aynı endişeyi ben de yaşıyorum maalesef.Sorgulanması gereken çok şeyler var.
  • adaletlazım
    19 Temmuz 2020 10:32
    4 1
    Nerede adalet var ki burada da olsun. Okul müdürü seçerken, iskura işçi alırken v.s. Kura ile yapılmalı diyenlerin hiç biri kendi çocuğunu kuraya sokmamışlardır gibime geliyor.
  • php_korsan
    19 Temmuz 2020 10:06
    7 0
    Bir devlet okulunda böyle birşey oluyorsa oranın eğitim ve öğretiminde bir sorun var demektir.Yani şu öğretmen iyi bu öğretmen pek iyi değil gibi veliler okula müdahale ediyorsa burada bir sorun var.Ya bu okulun iyi denetlenmesi lazım yada idarecinin değişmesi lazım.
    Benim okulda hiçbir veli 1 ay sonra ben şu sınıfı istiyorum yada bu öğretmenin sınıfında olmasını istiyorum gibisinden işlere giremez.Çünkü bizde öğretmen seçmek ve sınıf değiştirmek yasaktır.
  • bilimciyim
    19 Temmuz 2020 10:04
    8 0
    Sabah okul bahcesinin fotografini gormek isterdim. Malum veliler cekirdekleriyle gitmisler:))
  • naciekinci
    19 Temmuz 2020 08:45
    7 0
    Müdür süreci iyi goturememis, kura çekilmesi gerekir.
  • tahir1699
    19 Temmuz 2020 06:41
    3 0
    Bu haberden sonra öğrenciler kura çekilerek öğretmenlere dağıtılır.
    Doğrusu da odur.
  • gsli0311
    19 Temmuz 2020 05:41
    12 0
    Müdür işgüzarlık yapmış. Tez görevden alınmalı.
  • raul
    19 Temmuz 2020 05:38
    3 0
    e okul uzerinden otomatik kura ile belirlenmesi daha hakkaniyetli olur. yalnizca o okulda gorev yapan ogretmenler cocuklarini istedikleri ogretmene verebilmeli.
  • odesea
    19 Temmuz 2020 01:18
    10 9
    Eğitim öğretim faaliyetlerinde belli bir kalite standartı yakalanamayınca bu tür durumların yaşanması gayet normal.Ben sınıf öğretmeniyim.Oğlum 1. sınıfa başladığında ,oğlumun gideceği okula göre önceden planlama yapıp ev aldım.Öğretmenin sınıfındaki öğrencileri gözlemledim.Milli bayramlarda emek verdiği etkinlikleri gördüm.Sınıf panolarını ve sınıf temizliğine baktım.Tüm bunların yanında oğlumun karakterine uygun öğretmeni tercih ettim.4 yılın sonunda tam isabet bir tercih olduğunu gördüm.Velileri çok iyi anlıyorum.Mesleğe bakış açım şu ; çocuğum için başka bir öğretmenden isteyeceğim ya da bekleyeceğim her şeyi , bana emanet edilen çocuklarıma vermek oldu.Geride kalan 19 yıl boyunca bunu başardığımı düşünüyorum.Mesleğimi çok seviyorum.Vicdanımızla baş başa olduğumuz ,çok fazla denetlenmediğimiz bir mesleğimiz var.Hal böyle olunca ,ortaya çıkan ürünler sizin hakkınızda fikir veriyor.Zaman geçiren işini sevmeyen , bu işi maaş için yapan çok fazla meslektaşımız var.Belli bir kalite standartını yakalarsak veli öğretmen seçmek zorunda kalmaz.Herkes standartlara uyup elinden geleni yapar.
  • aksu07
    19 Temmuz 2020 00:47
    14 0
    Yamınimdaki bir okulda aynı olaylar yaşanmıştı. Bu yıl Lgs de istenmeyen öğretmenin sınıfında 16 öğrenci ilk yüzde 4 arasına girdi.
  • ayhaa_61
    19 Temmuz 2020 00:28
    1 0
    12 yıldır köyde çalışan öğretmenim artık merkezde çalışmalısınız ve bu fikirlerinizi merkezde dile getirebilmelisiniz
  • öğretmen0366
    19 Temmuz 2020 00:23
    9 0
    Bizim okulda veliler şimdi a b c d e f 6 şubeden kura çekiyor, kura kağıdının arkasını imzalıyor şubesini belirlemiş oluyor, öğrenci tanıma formuyla saklıyoruz formu ve kura kağıdını.

    Eylül ayında listeleri koyuyoruz masaya 1. Sınıf okutacak arkadaşlar kura çekiyor, nakil yoluna giden veliler içinde en az öğenci sayısı kimdeyse ona göre devam ediyoruz böylece öğretmen seçme vs olmuyor çok ayıp ve hiç etik değil belli ücretler karşılığı öğrtmen seçimi
  • muratcan671
    19 Temmuz 2020 00:22
    7 0
    Şeyh uçmaz mürit uçurur demişler aslında o öğretmeni o kadar başarılı yapan sizsiniz, sınıf ortamı, çocuklar ve okul ve çevre beklentisi ve bakış açısı ama bunu görmek için kuş bakışı bakmak lazım.
  • iyeka
    18 Temmuz 2020 23:57
    2 4
    Bir ogretmen vardir o illa iyi ogrenci diye tutturmaz. Bir veli vardir illa iyi reklam yapan ogretmen diye dayatmaz. Ama boyle veliler varsa birakin istedigi ogretmene gitsin alan razi veren razi.
  • t._yildirim
    18 Temmuz 2020 23:08
    7 12
    Siz çocuğunuzu 1. Sınıfa gideceği yıl öğretmen seçimi kaygısı yaşadınız mı? Cevap :evetse maalesef bu konu da veliler haklı....
    Bu soruyu şundan sordum okulun birinde bir öğretmen kurra da olsa kılıfını bulup kendi istediği öğretmene verdi çocuğunu....(not:bu öğretmen çocuğu babası ile aynı okulda. Adam kendi okutmadı.)
  • hazanın dünyası
    18 Temmuz 2020 22:52
    1 0
    :))
  • übübü
    18 Temmuz 2020 22:03
    24 0
    Öğrenci ne olursa kabulüm de keşke veli seçebilsek.
  • BaLeFuL
    18 Temmuz 2020 22:00
    16 0
    Geçen yıl bizim müdür 11 şubeden kura çektirdi. Herkes razı oldu. Velilerden araya ilçe mem şube müdürünü bile soktular. Müdür asla değiştirmem dedi.ve değiştirmedi..
  • ugurlucky
    18 Temmuz 2020 21:51
    4 1
    Bazen millet kuraya girmemek için adres değiştiriyor. Kura bittikten sonra istedikleri ogretmene sıra gelince nakil istiyorlar
  • serali82
    18 Temmuz 2020 21:38
    34 2
    Reklamcı, isim yapmak için çaba harcayan, kendince 1 numara olmak için uğraşan öğretmenler bu işin sebebidir. 15 yıllık öğretmenim 12 yıldır aynı köyde çalışıyorum tanıyan daha önce abisini ablasını okuttuklarım tanıyan velilerim beni ister özel bir çaba sarfetmem ki bu normaldir. Ama ben anaokullarını arayıp iyi öğrencileri öğrenip evlerine kadar gidip sınıfına isteyen öğretmenler tanıdım. Sen iyi öğrencileri topla sonra ben başarılıyım diye geçin. Yazıklar olsun ya. Sonra çok bilmiş velilerde bu duruma inanıp bu hallere düşüyorlar.
  • muratoze40
    18 Temmuz 2020 20:21
    27 1
    Bende öğrenci seçmek istiyorum
  • arif60
    18 Temmuz 2020 20:16
    29 1
    E okul sistemine kura eklenerek bu sorun çözülür herkes de rahatlar.Kurayı sistem çekerse kimse itiraz da etmez
  • hagrid34
    18 Temmuz 2020 20:15
    27 4
    En büyük sorun kendisini "iyi öğretmen" diye pazarlayan öğretmenlerdir. Onlara sormak istiyorum. Elinizde sihirli değnek mi var?
  • aretias28
    18 Temmuz 2020 20:15
    7 7
    Öğretmenlerin kıymetini er ya da geç öğrenecekler..değil sabaha kadar günlerce bile beklememiz lazım..çünkü kuzulaarınızı teslim ediyorsunuz öğretmenlere
  • ayd_murat
    18 Temmuz 2020 19:57
    7 4
    Aferin velilere, öğretmenlere ve okul müdürüne.
  • cmustafaengin
    18 Temmuz 2020 19:53
    8 8
    Aslında bunun TÜM KANALLARDA HABER OLMASI LAZIM! Evet olay yanlış, evet çok yanlış ama ÖĞRETMENE karşı en azından pozitif algıya sebep olabilir! Öğretmeni vatan haini gibi görenler "Canım iyisi de var" demeye başlar en azından!
  • yselimc
    18 Temmuz 2020 19:42
    28 0
    Ne zamanki eğitimde VELİ İSTEĞİ denen saçmalık kalkarsa o zaman işler yoluna girer. Milli Eğitim ,sınıfta kalmayı , öğretmeni eleştirmeyi , öğretmenin metodunu , sınav sistemini , müfredatı , teneffüsleri bile VELİ İSTEĞİNE bıraktığı müddetçe hiç bir yol alamadığı ortadadır. Eğitimin veriliş şeklini bizler mi belirleyeceğiz yoksa VELİ İSTEĞİ mi?
  • şahin toy
    18 Temmuz 2020 19:33
    31 1
    Okulu sebze haline çeviren bu müdür için gereği yapılmalı. Vatandaş karpuz seçer gibi talepte bulunmamalı en azından önü alınmalıydı. Kuranın köküne kıran girdi herhalde.
  • ssszmzh
    18 Temmuz 2020 19:32
    16 0
    Komedi şakası filmi gibi.
  • php_korsan
    18 Temmuz 2020 19:30
    42 2
    Bu sene bizde 9 tane 1.sınıf vardı.Müdür bizi salona topladı.Hepimiz kura ile şubelerimizi seçtik.Müdürümüz kesinlikle velilerin şu öğretmen iyi, bu öğretmen daha iyi, şeklinde ne seçmelerine ne sonradan sınıf değiştirmelerine izin verdi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK