Velilerimin Tamamı Çocuklarını Okula Göndermezse Uzaktan Eğitime Geçilir Mi?

Zerrin1015
02 Nisan 2021 21:11

Bugün velilerim, mutant virüsün çocukları daha da çok etkilediğini öğrenip korktuklarını ve artık çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.Toplu olarak idareye dilekçe vereceklermiş.Canlı ders yapmamı istiyorlar. Gönderip göndermemekte serbest olduklarını ama yüzyüze eğitime geçildiği için böyle toplu olarak canlı derse geçemeyeceğimizi söyledim ama böyle bir taleple hiç karşılaşmadım.Böyle birşey mümkün mü? Yanlış anlaşılma olmasın. Canlı derse hiç hiç bayılmıyorum. Sülale boyu geçiyorlar bilgisayar karşısına.Yüzyüze eğitimde daha az yoruluyorum ama veliler toplu olarak isterlerse uzaktan eğitime geçmek zorunda kalır mıyım?

isikayhan
02 Nisan 2021 21:30

Uzaktan eğitime geçiş ancak bakanlık ya da valiliğin kararı ile mümkün
Velilere öyle bir hak tanınmıyor
Yüz yüze eğitime katılmayanların EBA TV’yi izlemeleri gerekiyor

mayıss
03 Nisan 2021 10:18

Bazı okullarda müdürler göz yumuyor. Resmî bir durum değil. Bizim okulda 2 sınıf yapıyor. Diğer iki sınıfa müdür yok dedi. Sonu ne olacak bekliyoruz.

yeşimtürker
02 Nisan 2021 22:34

Geçiliyor diye biliyorum bizim okulda 2 sınıf uzaktan eğitim yapıyor.

Karakedi
03 Nisan 2021 00:06

bizim okulda da boyle bir muhabbet donuyor.1 veli bile istemezse olmuyormus ama tum veli isterse oluyormus diyolardi da resmiyetini bilmiyorum.

KASIM05
03 Nisan 2021 18:47

Bildiğim kadarıyla yönerge de bu hususa yer verilmemiş ancak bildiğim kadarıyla genel olarak uzaktan eğitim yapılması kararını mülki amirler verebilir ama şöyle bir durum var ki, velilerin hepsi isteyince sınıfça uzaktan eğitim adil değil çünkü o zaman başka sınıfta da sınıfın yarısı yüz yüze, diğer yarısı uzaktan istese, uzaktan isteyenler biz de diğer sınıf gibi 5 gün canlı ders istiyıruz derse ne olacak? Sizin sınıfta herkes istemediği için size ders yok mu denecek? Yani durumu anlatmak adına; şimdi bazısı aşı oluyor bazısı istemiyor ya, şimdi herkes aşı olmazsa size de vurmuyoruz denilebilir mi?
Yani sınıfın hepsi yüz yüzeye yollamazsa bile onlara 5 gün canlı ders yapmak haksızlıktır. Çünkü o zaman başka bir sınıfta da yüz yüzeye yollamayana 5 gün canlı ders hakkı doğar. Yani siz kişiye, sınıfındaki diğer velilerin bazısı yüz yüzeye yolladığı için senin böyle bir hakkın yok demek adil değil. Bir şey hak ise herkese haktır, değilse hiç kimseye hak değildir. Birinin bir hakka sahip olması başkasının kararına bağlı olmamalıdır.

KDesigner - 03 Nisan 2021 20:10
Evet ama bunun tersi de geçerli. Uzaktan eğitimle devam etmek isteyenler de canlı dersleri alamıyorlar, yüz yüze eğitim isteyenler sebebiyle
KASIM05 - 03 Nisan 2021 21:54
Mantıken haklısınız ama hocam beğensek de beğenmesek de bizler bakanlığın (otoritenin) kararına uymakla mükellefiz. Şu anda geçerli olan otoritenin kararı olan yüz yüze eğitimdir. Bakanlık şu anda uzaktan eğitime geçse ama bir sınıfın bütün velileri örneğin bizim mahallemizde / köyümüzde vaka yok biz yüz yüze istiyoruz diye dilekçe verse herkes uzaktan yaparken o sınıf yüz yüze yapacak mı? Öyle bir durum olsa benim düşüncem onlar için de" hayır" olacak.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK