Velilerin Okuldan Attırmak İstediği Berkin Avrupa İkincisi Oldu

Veliler, “Çocuğumuzun psikolojisini bozuyor” diyerek okuldan attırmak istemişti; bedensel engelli Berkin, gümüş madalya kazandı.

13 yaşındaki bedensel engelli Koral Berkin Kutlu, erkekler 50 m kelebekte 48.08'lik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalyayı boynuna taktı. Okuldan diğer velilerin şikâyetiyle çocuklarının psikolojisini bozduğu gerekçe edilerek okuldan attırılmak istendiğini sosyal medya hesabından yazan Gazeteci Melis Alphan, "İnsan olamadan, çocuk yetiştirecek kapasiteleri olmamasına rağmen çocuk sahibi olmuş insansılara madalyalarıyla gereken cevabı veriyor" diye yazdı.

Finlandiya'nın Pajulahti kentinde gerçekleştirilen 2019 Avrupa Gençlik Oyunları'nın son gününde milli yüzücüler Sevilay Öztürk ve Koral Berkin Kutlu gümüş, Sümeyye Boyacı bronz madalya kazandı. 13 yaşındaki bedensel engelli Koral Berkin Kutlu, erkekler 50 m kelebekte 48.08'lik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalyayı boynuna taktı. 

Gazeteci Melis Alphan, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Alphan paylaşımında, Berkin Kutlu'nun bedensel engelli olmasından dolayı ilkokulda yaşadığı zorluktan bahsederken, diğer öğrencilerin velileri tarafından Kutlu'nun okuldan attırılmak istendiğini aktardı. Alphan, gümüş madalya kazanan Koral Berkin Kutlu için, "İlkokulda iken, engelli olması nedeniyle aynı okulda çocuğu olan velilerin 'Çocuğumuzun psikolojisini bozuyor' diyerek okuldan attırmak istediği 13 yaşındaki bedensel engelli yüzücü Koral Berkin, pazar günü Avrupa Gençlik Oyunları’nda yüzme branşında Avrupa 2’ncisi oldu" ifadelerini kullandı.

Alpay paylaşımının devamında, "İnsan olamadan, çocuk yetiştirecek kapasiteleri olmamasına rağmen çocuk sahibi olmuş insansılara madalyalarıyla gereken cevabı veriyor" sözlerini kullandı.

İşte Melis Alphan'ın o paylaşımı:

 

T24

  • 11 1
  • 05 Temmuz 2019 00:21 3.917
  • Aktif Haberler
  • suekin
    06 Temmuz 2019 18:52
    3 1
    çocuğunuzun psikolojisi bozulmuyor. aksine sizin psikolojiniz bozuk ve çocuğunuzunkini de bozacaksınız!!!
  • creasy
    06 Temmuz 2019 15:47
    5 1
    O velileri Türkiye'den atmak gerekir.
  • hazer
    05 Temmuz 2019 09:41
    9 2
    Sevmeyi çocuklara bırakmak lazım bence biz büyükler hırslarımız bencilğimiz yüzünden sevmeyi unuttuk ne acı ki bundan utanmıyoruz bile...
  • delininbiri
    05 Temmuz 2019 09:24
    8 1
    Çocuklar görünüşe önem vermEz. Koşulsuz şartsız sever tüm canlıları ve arkadaşlarıni. Önyargıları ise bulunduğu çevreden ve aileden alır.
  • tahir1699
    05 Temmuz 2019 02:06
    4 30
    Gazeteci Melis Alphan bir çocuğun haklarını koruyayım derken sınıftaki diğer velilerin yaptığı yanlışa düşmüş, farkında değil. O sınıfta bulunan velileri çok ağır biçimde suçlamış. Suçlamanın dışında hakaret etmiş. Olay mahkemeye sirayet etse belkide o velilere manevi tazminat ödeyecek. O çocuğun bulunduğu sınıfta yaşanan sorunları ayrıntıları ile araştırıp öğrenebilmiş mi? Belki Berkin'in psikolojisinin daha da bozulmaması için sınıf değiştirmesi en uygun olanıdır. İşte o zaman gerçekten Gazeteci Melis Alphan olurdu...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK