Velinin Mesaj Veya Çağrılarına Cevap Vermek Zorunlu Mu?

cansuka
09 Ekim 2021 18:32

Velilerin mesai içi ya da mesai dışı saatlerde olsun, mesajlarına cevap vermek zorunda değiliz, öyle değil mi? Numaramı 1.sınıfa başlarken vermiştim ve sınıf grubum var. Fakat çok gereksiz sorular özelden gönderiliyor. Çocuğum evden tek başına çıktı, sınıfa geldi mi diye soran var. Velilerin öğretmen telefonumu açmıyor ya da cevap yazmıyor diye şikayet etme hakkı var mıdır?

hazer
09 Ekim 2021 19:10

Öğretmenler telefon numaralarını vermek zorunda değil...Doktor polis gibi 657 tabi memurlar telefon numarasını veriyor mu ? Hasta doktordan numarasını isterse veriyor mu..Şu ilacı sorarım diye...Ya da polisin numarasını alıyor mu..Bir çıtırdı duydum aradım diye...Normali velinin okulu araması... Mecburiyet yok...

huseyinyesilot
09 Ekim 2021 19:58

Zorunluluk yok sadece insani bir durum.Bazen hakikaten abartıyorlar ama empati yaptığınızda kökten kapatmak, cevap vermemek de bence doğru değil.Kendi çocuğumuzun öğretmenini biz nasıl arıyorsak başkaları da kendi çocuğu için bizi aradı mı kızmamalı anlayışlı olmalıyız.Sadece aradaki mesafeyi ayarlarsınız hepsi bu.

Migren
09 Ekim 2021 20:48

Mecburiyet yok. Genel de 4-5 veli her sınıfta çıkar. Uyarırsınız. Bu sorun evine iş götüren tek meslek olan öğretmenlikte var maalesef. Ortada fedakarlık var. Ama mesleğe duyulan saygı yok gibi. Toplantılarda bunların anlatılması gerektiğini düşünüyorum.

cihan4444
10 Ekim 2021 01:17

Mesajlaşmaya yöneltin hocam, mesajlaşmada da gereksiz sorulara ve tekrarlara da cvp vermeyin. Tatil günlerinde ya da akşam istiharat saatlerinde gelen aramaları açmayın. Zaten önemli birşey olsa mesaj atarlar aramadan sonra, ya da okul idaresi vasıtasıyla ulaşırlar her türlü.
Ben de bu durumdan çok muzdariptim, pandemiden dolayı maalesef bu sıkıntılar arttı. Şimdilik çözüldü.
Kararlı bir şekilde dediklerimi yaparsanız kısa süre sonra istediğiniz gibi olur.

cansuka - 10 Ekim 2021 11:56
Dediğinizi uyguluyorum hocam, gereksiz ve uygunsuz bulduğum mesaj ve çağrılara dönüş yapmıyorum, bu kez de şikayet ediyorlar açmak zorundasınız diye, yasal dayanağını merak etmiştim, teşekkürler.
alis33
09 Ekim 2021 18:54

Hocan sorumluluğum olan konularda telefona cevap veririm yada veliyi ararım onun dışında herhangi bir zorunlulugumuz yoktur. Ben 1.sinif okutuyorum toplantıda söylememe rağmen hala dersteyken arayan yada mesaj atan var cevap vermiyorum artık tabi acil bir durum yoksa

ogrtmnm_cnm_bnm
09 Ekim 2021 19:57

Bu çok büyütülecek bir konu değil. Veli toplantısı yaparken kararlı bir şekilde veliye okul ders saatleri içinde aramamasını, akşam saat 6 yada 7 den sonra aramaması gerektiğini söylerseniz arayan olduğu zaman da şaakk diye yüzüne kapatırsanız sorun kalmaz. Lakin bunu söyleyip de arama yapılmaması gereken saatlerde arayan veliyi kıramaz da telefonuna cevap verirseniz o zaman ipin ucu kaçar. Gece 12'de hocam bu böyle olacaktı diye aranıp durursunuz!!!


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK