Velinin Mesajlarına Cevap Vermek Zorunda Mıyız??

tubaöğrtmn
15 Şubat 2022 18:45

Öğrenci velisi yüzyüze görüşmek istediğimde bahaneler uydurarak okula gelmiyor, sürekli mesaj ile iletişime geçiyor bazen de öğretmene karşı haddini aşan üslubu hiç uygun olmayan mesajlar yazıyor. Bu durumda velinin numarasını engellesem, sadece yüzyüze iletişim kurabileceğimi söylesem nasıl olur??velinin öğrenci ile ilgili her mesajına cevap vermek zorunda mıyız?

balamirkan
15 Şubat 2022 18:51

Yüzyüze görüşebileceginizi belirtiniz. haricinde önemli değilse cevap vermeyebilirsiniz. Zorunluluk yoktur. Art niyetli ise cevaplarınızı veya ses kaydınızı aleyhinize de kullanabilir. İdarenizi bilgilendirin. Oluşabilecek olumsuzlukları öngörmeye çalışın.

Migren - 15 Şubat 2022 21:37
Doğru.
ncukaci
15 Şubat 2022 20:44

Cevap vermeyebilirsiniz. Yalnız, engellemeden önce istenmedik sonuçları engellemek adına idare ile irtibata geçmenizde fayda var.

KDesigner
15 Şubat 2022 23:00

Ben görüşüyorum ama normalde görüşmek zorunda değiliz, mesai biter iş biter, söyleyeceği bir şey olan okul zamanı okula gelir, konuşur, sorar

cbci
16 Şubat 2022 09:18

Telefonla kimseye cevap vermek zorunda değiliz. Hele ki terbiyesizlik yapıyorsa bırakın cevap vermeyi adlî olarak şikayet de edebilirsiniz.

D.Hoca7
24 Şubat 2022 12:11

Hocam, önemli husus; dikkatle okuyun. Benzer şey başıma geldi ve beni çok uğraştırdı. Artık çok dikkatliyim.
1- Velinin mesajlarına da telefonlarına da cevap vermek zorunda değilsiniz. Tamamen keyfiniz bilir. Hiç bir yasal dayanağı yok. Uzaktan eğitim sürecinde 24 saat onların emrinde telefon sekreterleri olduk, bunu devam ettirmek istiyorlar. Gerçi öncesinde de öyleydiler çoğu.
Engelleyin gitsin.
2- Gelen mesajlar kayıtlı kalsın, silmeyin. Çünkü o velî bir gün sizi yine telefonla biryerlere şikayet edecek, elinizde bulunsun.
3- Siz okula gelin yüzyüze görüşelim dediğinizde 1000 tane bahane sunacak. Oysa tek sebebi üşendiği için ve yüzleşecek yüzü olmadığı için okula zahmet edip gelmiyor
4- Okula gelirse ve görüşürseniz teke tek yalnız olmayın. Ayak üstü görüşmeyin.
Elinizde VELÎ GÇRÜŞME FORMU hazır olsun, görüşme sonunda ona imzalatın. Yanınızda o sırada rehber öğretmen veye herhangi bir güvenilir öğretmen olsun ve mümkünse kameraya yakın olun

Bu tip veliler, öğretmene ulaşamamaktan ve görüşme yapamamaktan şikayetçi olurlar. Bu yüzden her görüşmede form doldurun imzalatın. Çocukla işgili durımları o görüşme formuna yazın ki size “ Aa, çocugun bu durumundan bahsetmemişti benim çocuğum çok iyiydi ama karneye şöyle geldi, çok iyiydi ama şöyle olmuş ” falan diyecek.
Haberi yokmuş gibi yapacak.

Sizin eğitim öğretime dair hiç bir uyarınızı dikkate almayıp uyarmamakla sizi suçlayacak.
Daha neler neler..

Tekrarlıyorum; telefonlara cevap vermeyin. Görüşme formuyla görüşün

wesser
15 Şubat 2022 20:28

Çok güzel olur.

KDesigner - 15 Şubat 2022 22:24
Hocam sizden tek kelime ile "hayır" cevabını vermenizi bekliyordum, yazdığınız biraz uzun olmuş:)
niluferr
16 Şubat 2022 13:37

Ben engelliyorum. Benim sahsi telefonum, istedigimi yaparim.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK