Bu emekli maaşlarından sonra emekli olma planlarımı erteledim. Gençler affetsin ama yarı yarıya düşen bir maaşa razı olamam. Yaş haddinden emekli olana kadar çalışmayı düşünüyorum. Benim gibi düşünen var mı?
Hocam sağlıklı olacağımızın ömrümüzün olacağının garantisi yok ki.ben sonuna kadar çalışayım da emekli olayim diyenlerin emekliliğine süre varken vefat ettiklerini gördüm.hayat hep çalışmaktan ibaret değil.
2016'da emekli olanlar emekli ikramiyesiyle 3+1 ev aldılar şimdi ise 1+1 apart alınmıyor.
Gerçekten iyi cesaret...ben artık bu mesleğin senelerce yapılamayacağına inanıyorum.. çok stresli yıpratıcı üzücü bir hal almaya başladı.. olmaz yani..sağlık gidiyor bence..ha beni etkilemiyor bunlar alıştım diyenler için iyi çalışmalar diliyorum
Her kesin durumu farklı. Yaparım diyen yapsın, olmaz Hayatimi yasarm faln diyen de yaşasın. Emekli ol genclrri önünü aç falan da hikaye. Hatta bazen abartıp faydalı olmuyorsan bıraka getiriyo millet bu da en yanlisi. Adamlrn kararını manipüle ediyorlar bu sekilde.
Meslek tecrübe ve yasin olgunluğu ile zamanla daha zevkli ve kolay oluyor. Yani zorluklri asmada ustalasiyorsun. Tam Bu cağda tek sorun sağlık o da iyiyse 65 imkansız ve saçma değil. Ayrıca genel ististik ömür olarak belli 75 80 e çıkmış... dünyaya kask cakmicaz nasl isterse öyle yaşasn herkes
Valla hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama paradan ziyade emekli olup bir şeyle uğraşmamak insanı çürütüyor, bundan dolayı... Eğer ki öğretmenliğin hakkını veremeyeceksem kesinlikle emekli olurum, vebale girmem.
Sağlık olduktan sonra 65 yaşına kadar calisilabilir.Yan ödemeler olmadan ogretmen emeklisinin işi çok zor.Dogru bir karar.
Ben. Önümüzdeki birkac yıl içinde sağlık sebebiyle emekli olmayı düşünüyordum. Şimdi kovulana kadar çalışacam
Bu çok yanlış bir düşünce. Sırf para için öğretmenlik yapılmamalı, belki de gerçekten öğretmenlik yapmak isteyenler sırf böyle para için emekli olmayayım diyenler yüzünden kontenjan azlığından öğretmenlik yapamıyor, umarım buna bir önlem alınır, emeklilerin maaşı artırılır ve yaşı belli bir seviyeye gelen bekletilmeden anında emekli edilir