Yaz Yaz Derneği Etwinning Haberleri

Söz uçar, yazı kalır…

                 Projede teknoloji bağımlılığının gittikçe arttığı pandemi döneminde Z  kuşağının yaratıcı yazma becerilerini geliştirerek kendilerini daha rahat ifade edebilme yetisi kazandırmayı amaçlanmıştır.

           Küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine inandığımız “Yaratıcı Yazma Becerisi” kendilerini doğru ifade edebilen ve yaşamları boyunca bu beceriyi etkin bir şekilde kullanılabilen bireyler olmalarını sağlamak adına yola çıktığımız projemiz öğrencilerimizin her alanda mutlu, başarılı, özgüvenli, öz yeterliliği yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

        Projemizin amacı öğrencilere “Yaratıcı Yazma Becerileri” öncülüğünde duyu algılarını geliştirerek düş gücünü harekete geçirerek dil becerilerini geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Web2 araçlarıyla eğlenceli kılarak Edebi türlerimizden “hikaye, şiir, fabl” yazarak kendilerini doğru bir şekilde ifade etme yeteneği kazandırmaktır.

         Günümüzde öğrenciler teknolojiyle vakit geçirmeyi sevmektedir. Bu projede ortaklarıyla işbirlikçi, paylaşımcı, ekip ruhunu yansıtan çeşitli etkinlik ve faaliyetler Web2 araçlarıyla yapılacak olup öğrencilerin severek eğlenerek yazmaları, teknolojiyi faydalı şekilde kullanmaları sağlanacaktır. Projeyle oluşturacakları yaratıcı yazma becerilerine yönelik Web2 araçlarıyla slogan, poster, afiş, hikaye haritaları, seslendirmeler hazırlayarak eğlenerek öğrenip yazarak kendini ifade etme alışkanlığı kazanacaklardır.

        Türkiye'nin birçok bölgesinden öğrenciler bir araya gelerek eğitici ve öğretici olduğu kadar eğlenceli çalışmalar gerçekleştirdiler. Projede öğrenciler e-book yazımı, kolajlar oluşturma ve çeşitli videolar oluşturarak iş birliği içinde çalışmışlardır. Afis, logo, avatar vb uygulamaları yaparak web2 araçlarını kullanmayı öğrenmişlerdir. Web2 oyunları hazırlayarak, oynayarak eğlenceli zaman geçirmişlerdir. Okur-yazar buluşması sayesinde çok değerli Çocuk Edebiyatı yazarlarımızdan Hira Ayşe ÖZSOY ve Aytül AKAL ile söyleşi yapmışlardır.

        Projemizde öğrencilerimiz kendi hayal güçlerini kullanarak ve ortaklarıyla etkileşimli bir şekilde grup çalışması yaparak ortaya özgün ve yaratıcı ürünler ortaya çıkardılar. Özgün bir şekilde hazırladıkları çalışmaları web2 araçlarını da kullanarak e-book haline getirdiler, interaktif oyunlar hazırladılar, online etkileşimde bulunarak farklı dünyalara açıldılar. Projemizin sonunda öğrencilerimizin yazdığı bu e-booklar, yapılan tüm çalışmalarımız final ürünü halinde e-dergi olarak hazırlanmıştır.

https://read.bookcreator.com/Dq1N4RW1erfticIn5oOYBlz75lG3/P7ZcLGvHQXq64BOKlH_IKA

https://www.mindmeister.com/1889197978?t=F2aHCLdcPU

https://www.storyjumper.com/book/read/107114766/6096e339b5019

https://www.storyjumper.com/book/read/106365066/Yaz-Yaz-Dernei-Projesi-Hikye-almas-nbsp

https://zumpad.zum.de/p/YAZ_YAZ_DERNE%C4%9E%C4%B0

https://youtu.be/yvUPGgOeEGo

https://online.flippingbook.com/view/628383260/

  • 1 0
  • 07 Haziran 2021 22:29 212
  • Özlem Özcan Koruç-Gazi Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu- Kadıköy/İstanbul
  • Özlem K
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK