Yazın Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak?

Uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Peki sonrasında uzaktan eğitim olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bir program hazırladı?

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart'ta başlayan uzaktan eğitim 19 Haziran'da sona erecek. Tıpkı okulların kapanması gibi uzaktan eğitim de 2019-2020 eğitim yılı müfredatı son bulacak. Ama uzaktan eğitime ara verilmeyecek.CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın haberine göre; Öğrenciler için yeni hazırlanan program ile bu kez yaz dönemi için uzaktan eğitiminden yaz okulu gibi yararlanabilecek.

Peki yazın uzaktan eğitim nasıl olacak?;

Öğrenciler yine TRT, EBA TV ve internet üzerinden eba uygulamasından yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için EBA da yaz okulu programı hazırlıyor. Bu kapsamda öncelikli olarak öğreciler uzaktan eğitimde aldıkları derslerin tekrarlarına ulaşabilecekler.

Yani, ikinci dönemin derslerini EBA'dan tekrar etme şansları olacak. Hazırlanan yeni ders programlarında da bu yer alacak. Bakanlığın hazırladığı programda özellikle ön plana çıkan ise İngilizce eğitimi olacak.

Bu kapsamda da bakanlık özel bir çalışma yürütüyor. Öğrencilerin yaz tatilinde İngilizce'ye yoğunlaşmaları için programa hazırlanıyor. Bu programda İngilizce konuşma ve dinleme olarak öğrencilerin dil yeteneklerinin kendi kademelerine göre geliştilrmesi hedefleniyor.

Sadece bu değil. Uzaktan eğitime başlanılan ilk günden itibaren içerik bakımından zenginleştirilen programın yaz için daha da kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Aynı zamanda EBA'daki kütüphane bölümünden öğrencilerin daha da fazla yararlanması için çalışma var. Eklenecek yeni uygulamalarla öğrencilerin dersin de yanısıra eğlenceli vakit geçirmesi için de yeni programlar yüklenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı  ders sürelerinin ne kadar olacağı gibi teknik detaylar üzerinde de çalışma yürütüyor. Tüm detayları ise bayramdan sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklayacak.

 

  • 4 2
  • 23 Mayıs 2020 15:49 12.154
  • Aktif Haberler
  • tarkan61
    27 Mayıs 2020 20:03
    3 1
    Son haftalarda uzaktan canlı eğitim performansı öğrenciler açısından iyice düştü...Önceden de teknik sorunlar,ekonomik sorunlar vb...devamlılığı çok fazla negatif yönde etkiliyordu...10-12 öğrenci öğrenciyle başladığımız süreci 2-3 öğrenciyle götürmeye çalışıyoruz.Uzaktan eğitim alternatif olamaz fakat seçeneklerden biri olabilir....
  • naciekinci
    27 Mayıs 2020 14:13
    1 0
    Bu haftaya kadar katılım düzeyi EBA'da idare ederdi, artık iyice düştü havalar ısındı bahçe işleri vs. Yazın haftalık olarak soru fasikül vs gruptan yollayacağım. Aileler takipçi olsa faydası da olur bence ama maalesef çok yetersiz. Eylül de işimiz çok ve zor.
  • dirim3
    27 Mayıs 2020 11:17
    0 7
    Eylül ayı ve yıl boyunca cumartesileri de kullanarak telafi eğitimleri yapılacakmış.
  • sINIFÇI SELİ
    26 Mayıs 2020 16:54
    10 1
    Yüz yüze eğitimde hedeflenen başarı oranlarına ulaşamadığımız ülkemizde uzaktan eğitime ıtiraf edelim alisamadik, adapte olamadık. Eba'daki teknik aksaklıklar, yetersizlikler, velilerin mazeretleri vs. derken şahsi kanaatim odur ki maalesef uzaktan olmadi, olamadı... Yazının tamamı okunursa tekrar ve Ingilizce çalışmaları olacağı yazılı. Biliyoruz ki ne çocuklarda ne de velilerde sabır ve motivasyon namina bir şey kaldı... Çok düşük bir yüzde bakarsa bakar diye dusunuyorum. Bakanlık üstüne düşeni yapmıştır tabi ki. Teşekkürler emek verenlere...
  • seyfi ünaldı
    26 Mayıs 2020 00:37
    4 0
    Yorum yazmak için girdim, ozlemmis hocamın yorumunun ilk cümlesini okuyunca "tamam" dedim çünkü ben de benzer bir cümleyle başlayacaktım.
  • php_korsan
    26 Mayıs 2020 00:16
    2 0
    Eylül itibariyle sene içinde telafi eğitimleri yapılacak.Bu yaz tatilinde hiçbir şey yok.
  • ümit üstel
    25 Mayıs 2020 23:55
    4 1
    yazın neden uzaktan eğitim olsun ki ?
  • ali2344
    25 Mayıs 2020 11:51
    13 0
    Bırakın yazın Uzaktan Eğitimi okulun 1 Haziranda açılmayacağını öğrenen öğrenci ve veliler okulla öğretimle ilişkilerini kesti. Ben 1.sınıf okutuyorum, zaten canlı dersimiz yoktu, az da olsa kendi ders kitaplarımızdan öğrencilere dersler veriyorduk, ara sıra etkinlikler yaptırıyorduk.Şimdi artık umursamıyorlar. Çoğu Eylül'e sıfırlanıp gelecek.
  • semih5
    25 Mayıs 2020 05:30
    12 0
    Geçen hafta, okullar Eylül'de açılacak ,lafını duyan velilerin çoğu zaten eba nın fişini çekti. Elveda Eba dedi arkadaşlar. Ne yaz eğitimi. canlı dersegelenlerin sayısı % 50 düşmüştü. Eylül ü bekleyelim bakalım...
  • ozlemmis
    23 Mayıs 2020 21:56
    33 6
    Bazı velilerin şimdiki uzaktan eğitimle alakası yok, ne Yaz eğitimi.. İmkanlar olmasına rağmen..Herşeye paraları yeter interneti bahane eder. İnternet beleş deriz giremiyoruz yaa diye yan çizerler. Eylül de nasılsa öğretmen uğraşacak keyfini bozmadı bu süreçte. Eğitim istekleri kendileri fabrikator ya çocuğuna iş hazır gibi rahat. Sınıf annem diyor hocam bazı çocuklar bu süreçte sıfırlanacak valla ama eylülde siz displinli iyi bir öğretmensiniz yaparsınız hocam dedi. Yok kardeşim bu sefer eşit.. Kaç yıllık öğretmenim bu kadar whatsap çalışma hazırla gönder akşam ödev kontrol eba ayrı hakkını verdim, bilmediğim şeyleri keşfettim öğrendim uğraştım. Toplasam velileri bir kaçı hariç benim kadar uğraşmadı. Evlat ya bunlar, evdesiniz zaten anne baba soğan ekmek yiyin, birikim yapın, eğitim eğitim yine eğitime harcayın. Geri gelmez bu günler..
  • ütopya27
    23 Mayıs 2020 19:45
    33 4
    Yaz Okulu'nu hallettikten sonra Eylül'de okullar açılırken ,sosyal mesafeye uygun olacak şekilde sınıf mevcutlarını nasıl düşüreceklerine de kafa yorsalar keşke!
  • Deniz_33
    23 Mayıs 2020 18:16
    32 5
    Hiçbiri öğretmenin yerini tutmuyor ve hiçbir zaman tutmayacak.
    Umarım öğretmenin kıymeti tüm eğitim paydaşları tarafından anlaşılır..
  • tarkan61
    23 Mayıs 2020 17:45
    28 4
    Çocuklar zaten 2.5-3 ay evde tutsak...Onları bir de yaz okuluyla evde mi tutacaklarını sanıyorlar ? Bırakın bağda bahçede oynasınlar...Temmuzun Ağustosun tadına varsınlar....Ha bu arada internet aracılığıyla Eba'nın teknik alt yapısının sorunlarından,öğrencilerin ekonomik anlamda Eba'ya ulaşamamasına da hiç girmiyorum...?
  • dalambert
    23 Mayıs 2020 16:49
    43 9
    Bırakın da çocuklar rahat dışarı çıksınlar,zıplasınlar oynasınlar.Yakından eğitimde çok başarılı olduk;uzaktan eğitimde de uçarız.Öncelikle yeni dönemde sınıf mevcutlarını nasıl azaltırız;müfredatı nasıl sadeleştiririz,az bilgi öz bilgi nasıl veriririz?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK