Yeni Doğan Çocuk İçin Yapılacak Resmi İşlemler Nelerdir?

serdarhoca64
27 Kasım 2019 23:15

Eşim de ben de öğretmeniz ve dün ikinci çocuğumuz doğdu. Yapmamız gerekenler nelerdir? (Detay verirseniz sevinirim)

farketmez88
27 Kasım 2019 23:42

Kimlik çıkarmak(nüfüs müdürlüğü) doğum belgesiyle gidin
Sgk aile bildirimi(e devletten yapılıyor artık önceden okula form veriliyordu)

SINIF öğretmeniyseniz ilksan çocuk doğum parası almak için doğum belgesiyle formu ilksanın adresine PTT kargo ile gönderin.

Aile bakanlığının verdiği çocuk doğum parasını almak için çocuğun kimliğiyle gidin formu doldurun 1 aya anne tcsine yatar. Anne postaneden kimliğiyle alabilir.


wesser
28 Kasım 2019 07:39

1-Doğum Yardımı için :
*Aile Sosyal Politikalar web sayfasından başvuru formunu doldurup il müdürlüğüne müracaat edeceksiniz. Annenin adına ptt ye yatacak.
**Anne veya babanın İlksan Sendikası varsa (Sınıf ogretmenleri) için siteden indirilen form ile başvuru yapacak.
2-Çocuk Yardımı : Baba e devletten kamu bildirim sistemi aracılığıyla aile durum bildirimi yapacak ve kişinin maaşına eklenecek.

btsc
28 Kasım 2019 10:35

Hayırlı olsun
1- doğum belgesinden 3-4 tane çoğalt
2- nüfus dairesine gidip kimliğini çıkar
3- nüfus dairesinden 3-4 tane vukuatlı nüfus kaydı al
4- doğum belgesi ve nüfus kaydının birini okula ver
5- sınıf öğretmeniyseniz doğum belgesi ve ilksanın ilgili sayfasında istenilen belgeleri tamamlayıp ilksana yolla
6- aile sosyal politikalar il müd. gidip doğum yardımı için başvur(yukarıdaki belgeler ve kimlikler yanında olsun)
7- sgk müd.de çocuğunun kaydını yaptır(hastanede muayene olabilmesi için)
8- e devletten aile durum bildirimi yap
ben bunları yapmıştım


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK