Yıldönümü Cirosunu Eğitim İçin Bağışladı

Konya’da çayevi işleten Abdullah Kaplan, her kuruluş yıldönümünde cirosunu bir vakfa bağışlıyor. Kaplan, bu yıl elde ettiği 2 bin TL’lik cirosunu “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” sloganıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışladı.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; 5 yıl önce kurduğu Demhane Çayevi’nin ticaretin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Kaplan, “Her yıl küçük de olsa bir faydamız olsun dedik. Sadece ticaret yapmak istemedik. Özellikle de çocukları mutlu etmek istiyoruz. Daha önce LÖSEV, Çocuk Esirgeme Kurumu, Gazi ve Şehit Aileleri ve TEMA’ya katkıda bulunduk. Bu yıl ise TEGV’e bağış yaptık. Yaklaşık 2000 TL’lik bir para topladık. Tüm masrafları cebimizden karşılayarak o gün kasaya ne kadar para girdiyse vakfa bağışladık. Projeden haberdar olan müşterilerimiz o güne özel gelip destek oldu. O an haberdar olanlar ise bir çay içiyorsa üç çay içti” dedi.

 Önümüzdeki yıllarda da bağış yapmaya devam edeceklerini aktaran Kaplan, “Bu bir gelenek oldu. Şimdiden önümüzdeki yıl nereye bağış yapılacak diye insanlar soruyor. Küçük bir çayevi olarak elimizden bu geldi ama büyük firmalar var. Onlar da bu şekilde bağış yapabilirler. Hepsini değil gelirlerinin yüzde 30-40’ını bile bağışlasalar büyük bir değişim olur” diye konuştu.

 

  • 7 1
  • 17 Kasım 2021 23:12 2.161
  • Aktif Haberler
  • übübü
    19 Kasım 2021 07:32
    4 3
    Çayevi cirosu 2000 TL mi
  • efendy
    18 Kasım 2021 12:40
    6 0
    Emeğine sağlık kardeşim.Dusunmen yeter.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK