Yurtdışında 2. Sınıfı Okuyacak Öğrenci Türkiye'ye Gelince 3. Sınıfa Geçebilir Mi?

Haktann
13 Eylül 2022 19:25

Arkadaşlar merhaba. Eşimin işinden dolayı 1 sene İskoçya ya gideceğiz. Oğlum da 2. Sınıfı okuyacak. Sorum su: Türkiye'ye gelince 3 sınıfa geçebilir mi yoksa sınıf tekrarimi yapmask gerekir? Nakil oluyor mu yani ? Bir de sınıf öğretmeni arkadaşlardan bilgilerine ihtiyacım var çocuk 2 sınıfı orada okuyunca 3 sınıfta Türkiye'ye gelince zorlanır mi? Zorlanmamasi için biz evde nasıl destekleyebilirz?

bursabursa1616
13 Eylül 2022 21:01

Hocam zorlanma olacağını zannetmem, avrupa'nın eğitiminin bizden daha önde olduğunu düşünüyorum ( fiziki şartlar, öğrenci sayısı, öğretmenin ekonomik şartları vs. ) burada oldu da en kötü ihtimalle 2'den başlasa bile sene başında hemen sınıf atlatma sınavına koyarsanız 3'ten devam eder, içinizi ferah tuttun

Haktann - 13 Eylül 2022 21:28
Anladım hocam peki 2. Sınıfın kazanımlarını ben evde ne yapıp kazandırabilirim kayıp yaşamamak ve sınıf atlatmak için?
bursabursa1616 - 13 Eylül 2022 21:33
Hocam ilkokulun temelinde 4. sınıfa kadar 4 işlem ve okuma yazmanın dışında bir şey yoktur, okuması akıcı olsun, 4 işlemi ve problem çözme becerisi iyi olsun onun dışında mevsimlermiş, saatlermiş vs. hiçbir şey öğrenmesine gerek yok, çocuğunuz yukarıda saydıklarımda iyi olsun sınıfının bile seviyesinin üzerinde olacaktır inşallah
Haktann - 13 Eylül 2022 21:40
Çok teşekkür ederim hocam
elifdem
13 Eylül 2022 21:33

Orada okuduğu okuldan alacağınız 2. Sınıfı okuduğuna dair belgelerle varsa oradaki eğitim ateşeliğinden yoksa TRye döndükten sonra il milli eğitim müdürlüklerinde denklik birimlerne başvurarak çocuğunuzn denkliğini alacaksınız. Bu denkliğe göre türkiyede okullara kayıt yaptırabilirsniz. Sınıf tekrarı olmaz, 3. Sınıftan devam eder. Ancak ülkemizdeki okullarda sınava dayalı eğitim var iken yurtdışında özellikle ilkokul çağında daha hafif müfradatlar işlenir. Orada kesinlikle zorlanmaz, hatta sınıfının genelinden daha bilgi yüklü olacaktır. Ancak yurda döndüğünüzde az da olsa zorlanabilir. Burdan giderken kaynak kitaplardan götürün, en azından okuma yazma ve matematik becerilerini destekleyin. Döndüğünde kolayca uyum sağlayabilsin.

Haktann - 13 Eylül 2022 21:42
Bir de şöyle bir durum var. İskoçya da ilkokul eğitimine 1 sene erken başladıkları için benim çocuğum orada 2. Değil 3. Sınıfı okuması gerekiyormuş bu durumda burada 3. Sınıfa başlamasında denklik için sorun yaşanır mı?
Haktann - 13 Eylül 2022 21:45
Bir de şöyle bir durum var. İskoçya da ilkokul eğitimine 1 sene erken başladıkları için benim çocuğum orada 2. Değil 3. Sınıfı okuması gerekiyormuş bu durumda burada 3. Sınıfa başlamasında denklik için sorun yaşanır mı?
elifdem - 13 Eylül 2022 22:19
Yaşanacağını zannetmiyorum. Denklik birimi bunun için var hocam. Sadece gideceğini ülke değil sınıf kademeleri bizden farklılık göteren çok ülke var. Çocuğun yaşına, TRde en son okudupu sınıfa ve başka kriterlere bakılır denklik verilirken. Sene kaybınız. Ya da kazancınız olmayacaktır. Benm kızım geçen sene bosna hersekte 4. Sınıfı okudu ama burda 3. Sınıfa gitmesi gerekiyordu. Aynı sizin durum. Döndük bu sene Türkiyede 4. Sınıfa denklik verildi. Olması gerekn sınıf da buydu zaten.
elifdem - 13 Eylül 2022 22:21
Evraklarınızın tam olmasına, orda işiniz bittiğinde okuldan alınması gereken herşeyi almaya dikkat edin. Türkiyedeki denklk biriminin istediği evraklar bellidir, arayın sorun araştırın yurda dönerken. Kolay gelsin şimdiden
Haktann - 13 Eylül 2022 22:22
Anladım hocam çok teşekkür ederim

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK