Yüz Yüze Eğitim Kuralları! Uyulmazsa Tekrar Eve Dönülür!

Bu hafta başlayacak olan yüz yüze eğitimde yeniden başa dönülmemesi, uzaktan eğitime geçilmemesi için dikkat edilmesi gereken kurallar şekillendi. Okullarda eğitimin devam etmesi için hayati önem taşıyan yüz yüze eğitim kuralları içerisinde kişisel tedbirlerden okul tedbirlerine, öğrenci ve velilerin dikkat etmesi gereken maddelerden öğretmenlerin taviz vermemesi gerekenlere birçok önlem yer alıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un duyurduğu şekilde başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili son dakika gelişmeleri ve okullarda uyulması gereken kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı ve bizzat Bakan Ziya Selçuk'un duyurduğu üzere Mart ayı başı itibarıyla 1 gün sarkma ile kademeli olarak yüz yüze eğitim başlıyor. Sıkı tedbirlere geri dönülmemesi ve okullarda öğretmen ve öğrencilerin birlikte derslere devam edebilmesi için kurallar da bu aşamada şekillendi. Yüz yüze eğitimde uyulması gereken kurallar içinde hem velilerin, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin uyması gereken hayati öneme sahip kurallar söz konusu. Ayrıca okul idarelerinin bahçe, koridor, lavabolar ve sınıflar için alması gereken önlemler de söz konusu.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun koordineli şekilde ilerlettiği yüz yüze eğitimde alınan son dakika kararları ve uzmanların okullarda uyulması gereken kurallara ilişkin uyarıları;

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KURALLAR

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması okullarda alınacak tedbirleri de gündeme getirdi. Haftada 2 gün olarak planlanan yüz yüze eğitim için okullar tüm hijyen koşullarını sağlanarak eğitime hazır hale getirildi. Ancak okula başlayacak öğrencilerin her yaş grubuna uygun olarak salgından korunmak için dikkat etmesi gereken oldukça basit ama hayati öneme sahip bazı kurallar var.

Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla başlayan yüz yüze eğitimle ilgili olarak Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Fatma Eti Aslan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önerilerinden referanslar vererek önlemleri şöyle sıraladı:

MALZEME PAYLAŞIMI YOK

Arkadaşlarınızla silgi, kalem, kalem ucu gibi eşyanızı paylaşmayın.

YEMEK ARALARINDA MESAFE VE KONUŞMA...

Yemekhanede sosyal mesafeyi koruyun ve çok konuşmayın.

HERHANGİ BİR RAHATSIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİ...

Kendinizde hastalık belirtileri fark ettiyseniz mutlaka öğretmeninize söyleyin. Böyle bir durumda üzgün, endişeli, şaşkın, korkmuş veya kızgın hissetmek normaldir. Yalnız olmadığınızı bilin, güvenli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilmeniz için ebeveyniniz veya öğretmeniniz gibi güvendiğiniz biriyle konuşun.

TENEFFÜSLERDE DİKKAT!

Ders aralarında sosyal mesafe kurallarına dikkat edin. Arkadaşlarınızla mesafeli oyunlar oynayın.

KORONAVİRÜSE KARŞI PAYLAŞIM

Hastalığı önlemede öğrendiklerinizi arkadaşlarınız, aileniz ve özellikle küçük yaştaki çocuklarla paylaşın.

ÇOCUKLARA MUTLAKA ÖĞRETİLMELİ DİRSEK KAPATARAK ÖKSÜRME

Dirseğinizi kapatarak öksürme, el yıkama gibi iyi davranışlar için rol model olun.

HASTA OLAN ARKADAŞA DAMGALAMA OLMAMALI

Hasta olan arkadaşlarınızı damgalamayın.

HASTA OLUNCA MUTLAKA EVDE KALMA

Ebeveynlerinize ve diğer bakım verenlerinize hastalanınca evde kalmanız gerektiğini söyleyin.

LİSE SINAVLARINDA İL BAZLI PLANLAMA

Ayrıca edinilen son dakika bilgisine göre okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak. Sınavlar yüz yüze yapılacak. Salgın riskine karşı yüz yüze sınavlar için yine il bazlı bir takvim belirlenecek.

Riski düşük illerde sınavlar yapılacak ancak vaka sayılarının yüksek olduğu illerde yeniden bir değerlendirme yapılması gündemde. Yüz yüze eğitim ertelendiği için sınav tarihlerinde değişiklikler olabilecek.

VELİLER DİKKAT! ÇOCUĞUNUZA SIK SIK HATIRLATIN

Çocuğunuza maskesini çıkarmamasını tembihleyin.

SERVİSTE AYNI KOLTUK

Serviste hep aynı yere oturmasını söyleyin.

ELLER EN ÖNEMLİ UZUV

Koronavirüsün bulaşmasında en önemli uzuv olan ellerimizle ilgili gerekli eğitimin çocuklarımıza verilmesi gerekiyor. Bu öğreti onların ve sizin hayatını kurtaracak. Çocuklarımıza sık sık ellerini yıkaması gerektiğini hatırlatalım.

OKULDAN EVE GELİNCE SIRASIYLA BUNLARI YAPIN

Çocuğunuz okuldan döndükten sonra önce ellerini yıkayıp, sonra maseksini çıkartın. Mümkünse duş aldırın.

EVDEKİ YAŞLILAR...

Evde babaanne, dede gibi aile büyükleri varsa çocuğunuzla yakın mesafede olmamasına dikkat edin.

ÖĞRETMENLERİN DE TEMBİHTE YORULMAMASI GEREK

Öğretmenler de öğrencileri sık sık tembihleyerek hijyen kurallarına uymalarını sağlamalı.

  • 3 41
  • 28 Şubat 2021 15:11 12.672
  • Aktif Haberler
  • ibrahimaksu65
    01 Mart 2021 16:47
    13 0
    Okullar neredeyse 1 yıldır kapalı. Nedeni okullar değil. Nedenin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Önce bize akıl verenlerin akıllarını başlarına almalarını diliyorum.
  • vuralgökçe
    01 Mart 2021 16:08
    1 0
    Cuma günü sınıfın tamamı okula gelmişti. Dün gece üç öğfencinin ailesi çocuklarının grip olduğundan dolayı okula göndermeyeceklerini bildirdiler ve gönxermediler. Bugün sınıfa girdiğimde üç öğrencinin daha hasta hasta geldiklerini farkettim. Yani bu hafta yüz yüze sağlıklı bir eğitim yapamayacağım.
  • lunat
    01 Mart 2021 16:04
    3 0
    Tam güne geçeceğiz diye elliye yakın öğrenciyle kutu gibi sınıfta ders işliyoruz en azından bu dönemde sabahçı öğlenci gibi uygulamalarla mevcudu azaltabilsek
  • naciekinci
    01 Mart 2021 15:37
    2 0
    İki haftadır okul açık vakalar hopladi. Akşam toplantı yapacağız muhtemelen uzaktan eğitim için dilekçe vs. verecekler bilemiyorum. Ailede pozitif vaka var çocuklara test yapmıyorlar ve bu nedenle okulu kapatmiyorlar. Bu da ayrı bir husus. 2 hafta sonra neler anlatacagiz kim bilir?
  • übübü
    01 Mart 2021 15:23
    1 0
    Okul full açık ama adı köy olmadığı için aşı da yokmuş. Kimi neyi kime nereye şikayet edecez? Bilen var mı
  • makbulut
    01 Mart 2021 12:55
    15 6
    Kayak merkezlerinde otellerde maçlarda dizilerde parti kongrelerinde olmayan virüs nedense okullara sıra gelince birden cirit atmaya başlıyor.Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık.
  • messiittt
    01 Mart 2021 12:19
    6 2
    Oturmuş,durmuş,düşünmüş ve dur bu yaziyi yazayim demiş...
  • Farsu
    01 Mart 2021 11:47
    4 3
    Uygulama çok zor.
    Yav he he...diyesim var.
  • Oguz8
    01 Mart 2021 10:24
    10 0
    Köydekiler, şehirdekilerden daha çok şehirde. Ve gittiklerinde de her yere girip çıkıyorlar, sürekli hareket ve temas halindeler.
    Yöneticiler halktan bihaber maalesef. Köyleri eski köyler gibi belliyorlar hala.
  • hazanın dünyası
    01 Mart 2021 10:24
    23 0
    öğretmenlerin De Tembihte Yorulmaması Gerek
    bu Nasıl Başlık Edep Ya Hu!
  • Kuzey38.
    01 Mart 2021 10:17
    6 0
    Ağam bırak bizi de gidek.
  • damla_33
    01 Mart 2021 10:05
    3 1
    Herkes tam uyuyor tek sorun okullarda uyulmazsa geriye döneriz
  • sczhoprene
    01 Mart 2021 10:01
    9 0
    Tamam efendim kuralları uyarız efendim. Anlaşıldı efendim. Tembihte yorulmayız efendim
  • übübü
    01 Mart 2021 08:42
    8 0
    Köy okulunda gayet derslerde de dipdibeyiz. 30 kişilik sınıflarımız. Temi maske kullanan çok az. Kalabalıkta mesafe ve temizlik ne kadar olursa artık. Soran olursa seyrek nufuslu deriz
  • HLDD
    01 Mart 2021 07:16
    6 0
    Hersey iyi guzelde ,okulda ders ve teneffuslerde bi sekilde maske,hijyen ,mesafe uclusune dikkat edilmeye calisiliyor.
    Gunun finali servis ya da toplu tasimada (en az 30dakikalik eve donuslerde)dipdibe ,
    koronaya davetiye.Koylerdeki durumu ozetlemeye calistim.

  • cmustafaengin
    01 Mart 2021 06:53
    10 0
    İnanır mısınız köy okulundayız ve 1 maddeyi ya sadece 1 maddeyi uygulamak için velilerle kötü oluyoruz
  • murats-32
    01 Mart 2021 00:29
    8 2
    Ne kadar saçma bir olay olacak iki hafta açaçak sonra hastalık artacak kapatacak sonra tekrar açaçak... Ve bu durum ülkede il il farklı olacak... Ülkede eğitim kaosu yaşatacaklar illaki, aşıla herkesi aç okulları işte bu kadar basit... 150 kişilik pansiyonda ne sosyal mesafesi olacak Allah aşkına hiç mi düşünmüyorsunuz bu durumu... Bir de neden bu normalleşme okullardan başlayacak onu da hiç anlamadım okulların ekonomik olarak çok bir katkısı yok kantinler ve Servisler dışında etkinlik olmuyor ama bunun yanında uzaktan eğitim şeklin de de olsa bir şekilde eğitim öğretim faaliyetleri devam ediyor... Aç lokanta vb yerleri açarken koy kurallarını ekonomini hareketlendir....
  • laylaylom_
    28 Şubat 2021 23:52
    43 2
    Sıralar tahtaya dayandı, adım atacak yer yok, çocuklar dip dibe oturuyor nasıl mesafeye dikkat edilecek acaba? Günde bazı öğrencilere 15-20 kere maskeni tak diyorum. Maske takma alışkanlığı şimdiye kadar ailede oturmamış çocuklar okulda da takmıyor. Sıranın altına girip maskesini çıkarıyor öyle bekliyor. Öksüren, tıksıran, hapşıran sayısı belli değil. Bu çocukları yollamayın dedikçe yolluyorlar, gelin alın diyince işim var gelemem diyorlar. Hunilerle okul yoluna devam.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK