Yüz Yüze Eğitime Devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda yüze yüze eğitime ara verilemeyeceğini söyledi.

“TEDBİRLERE DAHA FAZLA RİAYET EDEREK YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Koronavirüs salgını yeni varyantlar, yeni tehditlerle insanlığı tehdit etmeye, hayatı etkilemeye devam ediyor. Şimdi de salgın Omicron varyantıyla tekrar kapımıza dayandı. Her ne kadar hasta sayılarımızda artış yaşansa da, hastaneye yatış, yoğun bakım ve vefat sayılarımızda hamdolsun henüz endişe edilecek bir durum gözükmüyor. Yerli ve millî aşımız TURKOVAC’ı da milletimizin hizmetine sunduğumuz bir dönemde artık salgına karşı çok daha güçlü, çok daha etkin, çok daha hızlı harekete geçirebileceğimiz korunma araçlarına sahibiz. Milletimden “TMM” diye ifade ettiğimiz, temizlik-maske-mesafe üçlüsünden oluşan salgın tedbirlerine riayet hususunda biraz daha sabır, biraz daha dikkat istiyorum. Özellikle kapalı ve kalabalık yerlerde bu tedbirlere ne kadar riayet edersek hem kendimize, hem sevdiklerimize sorumluluğumuzu o derece yerine getirmiş oluruz.

TURKOVAC’ın kademe-kademe ülke genelinde hizmete sunulduğu bir dönemde bu konuda tereddütte olan vatandaşlarımızın da hızla aşılarını yaptıracaklarına veya tamamlayacaklarına inanıyorum.

Eğitim, her dönemde olduğu gibi salgın sürecinde de önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürüyor. Dünyanın salgında okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğu konusunda mutabık kaldığını görüyoruz. Ülkemizdeki öğretmenlerin en az iki doz aşılanma oranları, bugün itibariyle İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin de üzerindedir. Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Öğrencilerimizden tek isteğimiz, eğitim-öğretimlerini en güzel şekilde yürüterek kendilerine, ailelerine ve ülkelerine hayırlı birer evlat olarak yetişmeleridir.'' açıklamasında bulundu.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı

  • 13 25
  • 04 Ocak 2022 01:16 11.637
  • Aktif Haberler
  • Yağmur2019
    06 Ocak 2022 08:22
    3 1
    Benim sınavım haftaya. Bakalım kaç öğrenci gelecek?
  • koyay
    06 Ocak 2022 00:59
    0 1
    Elserim bizim okulda 31 Aralik ta tum sinavlar bitti, temasli - karantinalilar oluyor sinavlarini bu gunlerde. Idareniz az ön görülü olsa sıkıntınız olmayacakmis
  • elserim
    05 Ocak 2022 21:43
    4 0
    sınav haftasındayız sınıflarda 10 kişiye varan hasta olan raporlu öğrenci var nerdeyse her sınıfta var sınavlar yetişmeyecek gıbı duruyor
  • zorunlu hizmet
    05 Ocak 2022 21:11
    1 0
    Sömestr tatili öne alınabilir. Zaten okulla erken açıldı. Böylece uzaktan eğitime de gerek kalmaz.
  • metzel
    05 Ocak 2022 11:40
    11 5
    MEB yüz yüze devam ediyoruz demagojisini bırakıp gerçeklere dönmelidir. Sayın bakan, sayın Ziya Selçuk ile "bak ben okulları açık tutuyorum" yarışına girmemelidir. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Sağlık ve eğitim kişisel hırslara kurban edilmemelidir.
  • pucca
    05 Ocak 2022 10:39
    12 6
    Uzaktan eğitime hiç bir öğretmen zaten meraklı değil.Fakat şu an okullarda Omicron yüzünden öğrenci kalmadı.Öğretmenlerin çoğu Covid'li. Herkes zaten karantinada.Dolayısıyla eğitim zaten yapılamıyor.
  • Sencer Melik
    05 Ocak 2022 09:52
    12 26
    Uzaktan eğitimi istemek gidiş geliş yapmaktan kurtulmak, istediğin saate kadar yatmak yemeğini bulaşığını rahat yapmak içindir.Yoksa öğrenciye salgına faydası olacağından değil.Güya bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçti.Gençler okul yerine kahvelerde kafelerde.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK