Yüz Yüze Eğitimin Yol Haritası Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk ve ortaöğretimde okulların belirlenen tarihte açılacağını, yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda ve haftada 5 gün olacağı söyledi.

Pandemiden en çok etkilenen ve uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kalan çocukların okullarına kavuşması için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Kamuoyunda en çok merak edilen konular ise "Okullar zamanında açılacak mı? Açılacaksa yüz yüze eğitim mi, yoksa hibrit mi olacak" şeklinde sıralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki net kararın Kabine toplantısında verileceğini duyurdu. İlk Kabine toplantısında bu soruların yanıtlarının kesinleşmesi bekleniyor.

MEB HAZIRLANIYOR

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı ise hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kendisi ile görüşen milletvekillerine okulların zamanında açılması konusunda kararlı oldukları ve bunun için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdürdükleri mesajı verdi. 

HAFTADA 5 GÜN, TÜM SINIFLAR

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı hazırlık yüz yüze eğitimin başlaması yönünde. Yani bütün ilk ve ortaöğretimde tüm sınıflar normal zamanda eğitime başlayacak ve öğrenciler 5 gün okula devam edecek. Şu anda hibrit model seçenekler arasında bulunmuyor. Ancak delta varyantı nedeniyle vaka sayılarının çok tırmanması halinde böyle seçeneğin tekrar gündeme gelmesi olasılığı da tamamen ortadan kalkmış değil.

Normal eğitim nedeniyle okullarda alınması gereken önlemler üzerinde de tek tek duruluyor. Havalandırmalar, teneffüslerin nasıl olacağı, öğrencilerin temasının nasıl daha aza indirileceği, PCR testleri, servisler ve aşılar ile ilgili detaylı çalışmalar yapılıyor.

ÜNİVERSİTELER HAZIRLANIYOR

 Bilim Kurulu'nun çalışmalarına paralel olarak YÖK'ün de üniversitelerin açılması için gerekli çalışmaları yaptığı bildirildi. Bu kapsamda öncelikli olarak üniversite yurtlarının karantina amaçlı kullanılmasına son verilecek.

Buralarda temizlik başta olmak üzere gerekli çalışmalar yapılacak, fiziki koşulların pandemiye göre düzenlenmesi sağlanacak. Öğrencilerin okul kampüslerine ve yurtlara aşı karnesi ya da 48 saatlik PCR testi ile alınması gündemde.

 

  • 4 27
  • 14 Ağustos 2021 22:39 21.064
  • Aktif Haberler
  • Kuzey38.
    18 Ağustos 2021 11:57
    3 0
    Ne yol haritası kervan yolda düzülür sistemi ne zamandan beri yol haritası oldu?
  • dürüst
    18 Ağustos 2021 01:38
    5 0
    okulda dezenfektan kutularına sulu kolonya doldurdular. Çünkü dezenfektan bitti ve devamı okula verilmedi. yok dendi. Çevre imkanlarıyla başınızın çaresine bakın dendi!
    yapılacak, edilecek gibi. .. cak ile biten tedbirlerin ne kadarı uygulanacak çok şüpheli. Okullar keşke açılsın. tüm tedbirler alındıktan sonra.
  • oddoman
    17 Ağustos 2021 13:55
    10 4
    Umarım herkes sağlıklı olur hocam.
    Ben sadece baskıyla bir şeyler yaptırma taraftarı değilim.
    Kişi kendinin doktorudur. İsteyen istediği yöntemi seçmekte özgürdür.
    İnsanları özellikle işleriyle tehdit ederek aşıya yönlendirmek ne kadar sağlıklı olabilir ki.
    Umarım aşı ve sağlıklı insana test dayatmaları hayata geçmez. Sağlıklı bir sezon geçiririz :)
  • cimbom_80
    17 Ağustos 2021 01:51
    4 6
    Fevri davranmayıp samimiyet ile cevap verdiğiniz için teşekkür ederim oddaman hocam. Ben bilime güveniyorum, aşıya güveniyorum. Umarım
    yanılmam .
  • oddoman
    16 Ağustos 2021 23:32
    12 6
    Kelle paça ve zerdeçalla dalga geçip kendini yapay, ne olduğu belli olmayan şeylerle tedavi ettirdiğini zannedenler var hocam.
    Dalgayı o başlattı. Ben sadece cevap verdim.
  • oddoman
    16 Ağustos 2021 23:29
    10 7
    cimbom_80 hocam. Dalga gecenin "kelle paça, zerdeçal ile tedavi edenleri tercih edin." diyen olduğunu neden görmüyorsunuz?
    Ben ona cevaben yazdım. Bakın onun yorumu dururken benimki silinmiş zaten :)

    Ayrıca yeterli miktar belli mi gerçekten? 3. dozdan sonra bugün 4. doz çıktı. Daha da çıkacağına eminiz.
  • cimbom_80
    16 Ağustos 2021 20:57
    6 9
    Oddoman bey, her ay gidin aşınızı olun derken, neden dalga geçiyorsunuz? Yeterli miktar belli. İkincisi velev ki şirket ceoları ve kazançlar vs dönüyor, adamlar bu işlerinde amaçlarına ulaştılar sonuçta kazanacaklar ne yapalım. Zaten 14 şubat babalar günü kanser vs. Her şeyde komplo teorileri var. Onlara kazandırmayacağım derken bir yandan da kaybeden olmamak lazım. Naçizane benim düşüncem tabi
  • g_k_c
    16 Ağustos 2021 00:57
    16 11
    Aa okullarda alınması gereken önlemler de varmış.Konuşuluyormus. Neler acaba, kapiya
    dezenfektan kutusu asmak dışında bir şeydir inşallah. Hayırlısı. 5 Eylül de netleşir her şey merak etmeyin. Olmadı B ve C planları devreye girer. Her şey kontrol altında arkadaşlar merak etmeyin.
  • metzel
    15 Ağustos 2021 22:39
    18 7
    "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki net kararın Kabine toplantısında verileceğini duyurdu."

    "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk ve ortaöğretimde okulların belirlenen tarihte açılacağını, yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda ve haftada 5 gün olacağı söyledi." Galiba sayın bakan gaipten haber almış.
  • ufukbey
    15 Ağustos 2021 22:22
    8 13
    Zeki Müren de bizi görecek mi?
  • m_aslan
    15 Ağustos 2021 21:55
    13 5
    Pandemi başlayalı 1,5 sene geçmiş okulların açılmasına 1 ay bile kalmadan tedbir hazırlıkları konuşuluyor.......
  • meri555
    15 Ağustos 2021 18:27
    22 26
    Oddoman” Bildiğinizi zannettiğiniz şey komplo teorisinden başka bir şey değil mrna aşısının bir şey yaptığı yok covid aşılarının rüştünü ispatlamadığı da sadece sizin iddanız!

    Tüm dünyayı tehdit eden bir virüse karşı maddi ve bürokratik engelleri hızlıca aşıp üretilmesi ve bilmin geldiği noktayı kavrayamamış olmanız aşının güvenilirliğini zedelemez.

    Aşı karşıtlığı bilmin konusu olmaktan çok psikolojinin konusuna girmeye başladı artık.
    Sizde veya bir başkasında oluşabilecek yan etkiler veri olarak ortada, inceleyebilirsiniz.
    Bir taraf tüm verileri bilim dünyasının incelemesine açarken diğer taraf sadece boş iddaları sıralıyor ve hiç bir kanıt yok.

    Tercih sizin aşı yerine kelle paça ve zerdeçal ile tedavi ettiğini iddia edenleri tercih edebilirsiniz.

    Peki siz aşı karşıtlarına verdiğiniz destek ile gencecik sağlıklı insanların aşı olmadığı için ölmesinin vebalini alacak mısınız?
  • oddoman
    15 Ağustos 2021 17:33
    43 7
    Aşıların covide yakalanmayı engellemek yerine hastalığı çok daha hafif atlatmayı sağladığını biliyoruz hocam.
    Bunu bilmeyen sağlık bakanı ve bilim kurulu.
    Ki yapmaya çalıştıkları uygulama o yönde!
    Sizin ısrarla anlamak istemediğiniz de bu.

    Ve itham etmeyi bırakın artık. Kimse aşı karşıtı değil. Çocuğumun tüm aşılarını yaptırdım. Yaptıracağım da. Çünkü o aşılar rüşdünü ispatlamış aşılar. Aşı adayı değiller! İnsanların aklında haklı olarak şüpheler var. Herkes kendi bedenini tanıyor. Ben kendim için en son ne zaman hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum. Şimdi aşı olursam ve o aşı bende sağlık sorunlarına neden olursa(ki tvlerde çıkmasa da mRna aşılarının yaptıklarını her yerde görebilirsiniz) vebalini siz mi ödeyeceksiniz?
    Aşı firması ve bakanlık sorumluluk almıyor çünkü!
  • meri555
    15 Ağustos 2021 15:30
    27 32
    Aşıların covide yakalanmayı engellemek yerine hastalığı çok daha hafif atlatmayı sağladığını bilmeyen aşı karşıtı öğretmenler ile okullar açılsa da nasıl açık kalacak meçhul.
  • narses
    15 Ağustos 2021 14:22
    6 12
    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe'de toplanacak.

    Koronavirüsle mücadele ve son dönemdeki doğal afetler ile yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları toplantıda öncelikli başlıklar arasında yer alacak.
  • kafu
    15 Ağustos 2021 13:30
    29 35
    Bizim okulda 3. dozu olan idareciler pozitif çıktı. Aşılı olmak da çözüm değil. Aşı saçmalığı bitsin, okullar açılsın artık yeter.
  • oddoman
    15 Ağustos 2021 13:09
    31 11
    turaç hocam, mesele yayılımı önlemek ise aşılı-aşısız fark etmez. Herkes test yaptırmalı böyle bir kararda.

    Ama mesele başka. Mesele insanların temel haklarına doğrudan müdahale edilemediği için onları yıldırarak kendi istekleriyle yapmış gibi göstermek.

    Sizler de özgürlüğünüzü böyle altı tepside sunarak nereye varmak istiyorsunuz anlayamıyoruz. Özgürlük bir giderse geri almak çok zor.
  • turaç
    15 Ağustos 2021 11:30
    14 27
    Asi olanlardan PCR testi neden istenmiyor?
    Cevap: Aşı oldukları için.Asi ücretsiz, asi olandan ücret istenmiyor.
  • D.Hoca7
    15 Ağustos 2021 01:53
    35 28
    Aşı olanlardan da pcr testi neden istenmiyor?
    Cevap; Aşı olmayanları bıktırarak aşılanmalarını sağlamak, kısaca aşı satmak.
  • oddoman
    15 Ağustos 2021 01:01
    48 30
    Aşı karnesi ve Pcr testine kadar her şey iyi gidiyordu.

    Öyle bir algı oluşturdular ki aşı olanlar tamamen kurtuluşa ermiş izlenimini veriyorlar.
    Ve Pcr gibi güvenilirliği olmayan bir testle insanları hayattan bıktırmak amaçlanıyor sanırım. Ayrıca aşı olan da bulaşıya neden olabiliyor.

    Mantığa asla oturmuyor.
    Sadece bir şeyler yapmış olmak için insanların hayatıyla oynamaya gerek var mı?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK