Yüz Yüzede Yakın Temas

Yüz yüze eğitimde ilk 1 ay geride kaldı.

COVID-19 salgını gölgesinde başlayan yüz yüze eğitimde ilk 1 ay geride kaldı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen derslere sınıfta girmeye devam ediyor. Bazı okullarda öğrencilerin kalabalık sınıflarda ders görmesi, yemekhanelerde oluşan kuyruklar, okul önlerinde çocuklarını bekleyen velilerin oluşturduğu yoğunluk ise virüse yakalanma endişesini artırıyor. Öğrenciler ve veliler, bu tedirginliği sosyal medyada farklı okul ve yurtlarda çekilmiş kalabalık fotoğrafları paylaşarak dile getiriyor.

Hürriyet'ten Seda Nur Başpınar'ın haberine göre; Bazı öğrenci ve veliler, okullardaki yoğunluğu gösteren fotoğraflar paylaşarak uzaktan eğitime geri dönülmesini istiyor. Sosyal medyada #OnlineEğitimYaşatır etiketiyle paylaşılan fotoğraflarda, sınıflardan, okul bahçelerinden, toplu taşıma durakları ve okul önlerinden görüntüler paylaşılıyor. Yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

“Otobüsler de, sınıflar da tıklım tıklım. Sosyal mesafeye önem vermemizi istediniz ama bizi bu ortamlara mecbur bıraktınız” “Sağlıklı olarak geldiğim okuldan hasta olarak ayrılmak istemiyorum.”

“Korku ve tedirginlikten derse odaklanamıyorum. 4 kişi yan yana oturuyoruz. Sırf hoca kitaptan okusun diye mi? Belki hoca birkaç slayt kaydırsın diye Korona olacağız. Niye biz ve bizim gibiler bu duruma maruz kalıyor.”

''Otobüsler tıklım tıklım dolu sınıflarda saatlerce maskeyle dersi dinliyoruz nefes alamıyoruz korkunç baş ağrısı yapıyor okul işkenceye dönüşüyor.''

“Her gün bu manzara ile karşılaşmak istemiyorum, bu ne kalabalık... Lütfen çağrılarımıza kulak verin, sınıflarımızda her geçen gün yeni vaka çıkıyor”

BAKAN ÖZER: VİRÜS SADECE OKULU SEÇMİYOR

Türkiye’de COVID-19 vaka sayıları 30 bine yakın seviyede sürerken, Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, Yüz Yüze Eğitim konusunda şunları söylemişti: “Sistem belli bir takvim içinde işliyor. Sorunlu sınıflar 14 gün ara verdi, sonra yeniden devam ettiler. Müdahale problemin olduğu yerde yapılacak. Vaka olan yerlerde ara veriyoruz. Sadece devlet okulları değil, tamamını kapsayacak şekilde süreci yönetiyoruz. 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Vaka olan her sınıfa 14 gün ara verdirip geri açıyoruz. Bizde örneğin aşı zorunlu değil gönüllüğe dayalı. Bazı ülkelerde öğretmenler için aşı zorunlu. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okul kapatma yok, sınıf kapatma var. Şu anda Amerika’da okulların yüzde 2’si kapalı. Şunu net olarak göstermek lazım, şu an toplumda en güvenli yerler okullar. Toplumda vakalar arttığı zaman bizim kapanan sınıflarımız da artıyor tabi. Virüs okulu seçmiyor. Önemli olan kurallara uymak.”

 

  • 4 22
  • 13 Ekim 2021 09:13 28.794
  • Aktif Haberler
  • 56935498368
    20 Ekim 2021 20:29
    2 1
    İl içi atamada süre şartı 2 yıl olmalıdır
  • halisane42
    19 Ekim 2021 16:24
    3 0
    Sürü bağışıklığı sağlanmış görünüyor, bu yüzden artık maske ve aşı tantanasina bi son verilmeli ve okulda bile uygulanamayan aşı ve test mecburiyeti sınav görevlerinde de kaldırılmalıdır.
  • halisane42
    19 Ekim 2021 16:13
    2 1
    Sürü bağışıklığı sağlanmış görünüyor, bence ilk yapılacak şey maskeleri atmak, aşı ve test tantanalarına bi son vermek ve normal hayata devam etmek...
    Şimdi MEB çıkmış diyor ki; sınav görevlerinde aşı veya test şart... Bu ne saçmalıktır, biz okula normal gittiğimizde bile mecbur değilken(her ne kadar kağıt üstünde mecbur gözükse de) sınav görevine gelince aşı-test resti..! MEB kendi de ne yaptığından bî haber bence, eğitim dışında her konuyla ilgilenmekte maalesef..
  • htaylan
    18 Ekim 2021 22:39
    7 0
    Çözüm önerim: 20 kişilik sınıflar, günlük ders sayısı 5, dersler yarımşar saat, tenevvüsler 10 'ar dakika, öğle arası yok. Dershane sayısı yetersizse, ikili eğitim yapılır. Bu işler uzaktan yürümez.
  • D.Hoca7
    17 Ekim 2021 18:35
    7 0
    Öğle arası 1 saat boşluk herşeyi mahvediyor
  • balamirkan
    16 Ekim 2021 13:43
    7 16
    Uzaktan eğitim seyreltilmiş eğitim, gerçek eğitimin yerin tutar mı? PCR dediğiniz testlerin güvenilir olmadığı daha bugünkü haberlerde bile var. Bundan önceki yıllarda hiç hastalık yok muydu? Hiç mi öğrenciler öksürmedi, ateşlenmedi, grip, nezle soğuk algınlığı hiç mi yoktu? Ölümcül ölümcül diye diye çocukları anne babaları korkutmayın. Korkuyla yönetilmeye başlandik. Maske çok mu faydalı? Kendi nefesini solumak çok mu güvenli? Sıvılar çok mu güvenli? Sorgulayın biraz ya. Siz öğretmensiniz. Bilim bilim diye diye yeni din turettiler. Bu dine uymayanı düşman katil gibi gösteriyorlar. İnsanlar ölüyor evet. Neden nasıl oluyor? Ölüm nedenlerinin kanıtı yok. Otopsi yok. Her ölene Kovid, her sıvı olmayana sorumsuz gözüyle bakıyorlar. Sıvıyı satanlar sorumluluk alacak mı senin ölümünden? Bir sorgula ya. İnsanlar düşünmez oldular. Medya virüsüne aldanmayın.
  • Karakedi
    15 Ekim 2021 21:19
    9 1
    online egitim yuzde 10a ulasiyor.hem saglik hem egitim icin 30 dan fazla siniflarda seyreltilmis egitim olmali olmazsa dogal olarak seyreliyolar zaten hergun 5 10 cocuk eksik
  • Can Yongası
    15 Ekim 2021 10:44
    24 4
    Acile gittim.

    Temaslıyım test yapın içim rahat olsun, 33 öğrencim var dedim.

    Aşınız varsa ve semptom yoksa test yapamayız dedim.

    Okula gideceğim o zaman dedim.

    Elbette gideceksiniz, beşinci gün gelin test yapalım dediler.

    Okula gittim.

    Hani şu "tüm önlemleri aldıktan sonra açılan" okula!
  • Aslı eser
    15 Ekim 2021 08:50
    17 5
    Sağlık mı önemli yoksa eğitim mi bana göre sağlık ön planda ; öğrenciler yoğun bakıma yattıkçaki bunu bakan kendi söyledi; kim tam olarak kendini derse verebilir. Öğretmenin çocuğu temaslı ama öğretmen okula devam bu çocuk derste göremiyor evde kaldığı sürece neden inatla geçen yıl ki sistemin tersi yapılıyor. Kara kış iyice gelmeden online geçilmeli.
  • Duztepe76
    15 Ekim 2021 02:53
    23 5
    Okullar asla en güvenilir yer değil.
    Özel okullara veya merkezde iyi okullara giden çocukların velileri çocuklarına test yaptırıyor. Diğerleri durum ağırlaşana kadar bizim çocuk grip oldu nezle oldu , alerjisi var diye okula gönderiyor. Öğretmen çocuğu pozitif ise çocuğuna bakanıyor, temaslı sayılmıyor. 6-7 yaşındaki çocuk nasıl tek başına kalsın? Sistem çok kötü ilerliyor. Okullar havaların soğumasıyla en güvenlmez yerler...
  • halisane42
    14 Ekim 2021 23:00
    6 12
    Toplum bağışıklığı sağlandı bence, artık korkacak bir şey kaldığını düşünmüyorum, olacak olsa bu 1 ay içinde olacak, olurdu.
  • Karakedi
    14 Ekim 2021 22:06
    8 3
    seyreltilmis egitim 20+20 ile daha iyi olur 40 kisilik 1.sinif mi olur gecen yilin darbesi bu yilki 1.lere bu yanlis gecen yilin yukunu bu yilki hem ogrenci hem veliler cekiyor bunlar dusunulneliydi.
  • Karakedi
    14 Ekim 2021 22:00
    9 4
    1 ay sonra 2000 kisilik okul 40 kisilik 1.sinif ...hala yasiyorum.yasamami 1 hastalik gecirdim 3 asi oldum heralde korono bende barinamiyor ona bagliyorum ve sasiriyorum da deli gucu var heralde masallah
  • hayat_turkusu
    14 Ekim 2021 21:04
    11 18
    Okullar 5 gün ve yüz yüze olmalı. Eğitim ve ekonomi için katlanmak zorundayiz. Seyreltilmis eğitime göre daha çok verim aldığımı düşünüyorum
  • sonperde38
    14 Ekim 2021 20:52
    15 4
    Sınıfta maske takılması gerekiyor ama beslenme saatinde çıkarabilirsiniz çocuklar:))
  • naciekinci
    14 Ekim 2021 19:23
    11 6
    Okullarda maske olayı an itibariyle çok mantıksız. Sınıf içinde maskenin korumayacagi belli. Sayılara yansimasa da son bir ayda çok çok fazla kişinin covid olduğunu düşünüyorum. Sürü bağışıklığına gidiyor iş.
  • erer1001
    14 Ekim 2021 17:19
    20 3
    Öğretmenler olarak okulların açık kalmasını istiyoruz. 30-40 kişilik sınıflarda bu şartlarda ders yapılması virüssüz zamanda bile problemdi. Şu an bir aydır okula gidemeyen öğrencim var. Bu işin doğru yolu ve en kısası seyretilmiş öğretim. Okullar bakanımızın dediği gibi (kesinlikle) kapatılamaz. Tamam. Bu şekilde de olmaz ...
  • php_korsan
    14 Ekim 2021 15:56
    14 4
    Her hafta okullarımızda kapanan sınıfımız yoktur açıklaması yapılıyor.Vakalar 50 bini geçtiğinde ilk zoom dersinde bağlanma sorunları olduğu gün ne yapılacak?
    Ebaya baglanamayan öğrenci sayımız sıfırdır.Tum öğrencilerimiz sorunsuz derse giriş yapmışlardır.Zoom hazır mı?
  • g_k_c
    14 Ekim 2021 01:49
    37 4
    Bakan Bey sürekli kapatmayacagiz kapatmayacagiz diyor, bunlar Ziya Beye bir gönderme mi anlamadim. Sanki herkes kapat kapat diye baski yapar gibi bir hava veriyor. Halbuki öğretmenler yaşadı uzaktan egitimde en büyük sıkıntıyı, aksam haber geldi, ertesi gun okula gittik, bir haber geldi uzaktan egitime gectik. Zoom'u 2 gunde öğren, sınıfı organize et, watsapta derdini anlat velilere, cocuklari motive et.. Acilmasini en cok isteyenler ogretmenler ama hicbir sey olmamis gibi devam etmek hepimizin moralini bozuyor. 2 çocukla yanyana durup poz vermekle işler yurumuyor ne yazik ki..
  • cmustafaengin
    13 Ekim 2021 22:53
    23 3
    Şahsım adına söylüyorum da uzaktan eğitim zulüm oluyor. Yakından eğitim de zulüm oluyor! Maskeni tak, uzaklaş falan filan diye diye gün bitiyor gün! Bu kadar iç içeyken, maskeni tak demekte maske takmakta tuhaf. Bence toplum bağışıklığı olayında ciddi aşama kat ettik. Havalar soğuyunca ne olacak, camlar kapanınca ne olacak, bekleyip göreceğiz!

    Bir de en son bursluluk sınavında misal, çocuklar onca dakika içeride idi ve sınav başlayınca maskeleri çıkarmak serbest dendi! Merak ediyorum sınıfta bunu yapabilir miyiz? Ya da iş oraya mı gidiyor?
  • bynoun
    13 Ekim 2021 22:53
    26 27
    Okullar kapansın diyen meslektaşlarımdan utanıyorum artık.
  • akkolmurat
    13 Ekim 2021 21:18
    45 13
    Tedbir alınarak okullar açılmalıydı. 1 paket maskeyi okulun girişinde masaya atmakla, sulandırılmış 1 şişe sıvı sabunu tuvalete koymakla tedbir alınmış olmuyor. Herkes diyor ki yiyip içip gezerken, eğlenirken virüs bulaşmıyor da okulda mı bulaşıyor. Arkadaşlar bu nasıl bir yaklaşımdır? Virüs denen illet her an her yerde bulaşabilir elbette. Birileri umursamaz ve cahilce yaşıyor diye 1,5 senedir tedbirin alasını alan bizler neden mağdur olalım? Biz diyoruz ki okul kapanmasın. Ders saatleri düşürülsün ve seyreltilmiş olarak devam etsin. Öğle arası kaldırılsın. Küçücük öğretmenler odasında 20-30 kişi yaşıyoruz. Sırf kalabalık olmasın diye her tenefüs bahçede geziniyorum. Öğlen arasını arabada geçiriyorum 50 dakika. Öğrencileri yanıma yaklaştırmıyorum mecburen. Virüs korkusundan ne doğru düzgün iletişim kurabiliyoruz ne de konsantre olup ders anlatabiliyoruz. Böyle saçma eğitim-öğretim mi olur? Derhal seyreltilmiş öğretime geçilmeli.
  • KAPTAN82
    13 Ekim 2021 19:19
    14 9
    Bu kadar iç içeyken maskeye anlam veremiyorum.
  • LegendArrow
    13 Ekim 2021 18:59
    16 5
    Önemli olan kurallara uymak, güzel söz. İyi de hangi kurallara? :))
  • hazer
    13 Ekim 2021 14:42
    12 0
    isteyen gelsin
    istemeyen gelmesin
    canın ne isterse
    sonucuna sen katlanacaksan
  • ebemkuşağı
    13 Ekim 2021 13:51
    24 31
    Konserlerde , festivallerde arkadaş oturmalarında bulaşmayan virüs okul , cami vb alanları seçiyor . Yapay zekalı bir virüse sahibiz ne de olsa. Hem insan hem bölge seçiyor .
  • zgryks
    13 Ekim 2021 13:48
    54 3
    Birileri bakana kimsenin okulların kapanmasını istemediğini bu yüzden tehlikeli olan salgın döneminde ders sürelerinin 30 dk olmasının şart olduğunu öğle arasının teması arttıran gereksiz bir durum olduğunu anlatmalı yoksa hem öğrenciler hem öğretmenler sıkıntı yaşayacaklar.
  • metzel
    13 Ekim 2021 13:47
    28 7
    Eğlenip yiyip içip gezenler var diye okulların tedbirsiz açılmasını hoş gören bir zihniyet eğitimde sürekliliğin sağlanması önündeki en büyük engel olacaktır.
  • özerdem
    13 Ekim 2021 12:34
    27 14
    Okul açılır ; neden okulları açıyorsunuz?
    Okul kapanır ;neden kapatıyorsunuz?
    Sosyal medyada ;en çok okul kapatan ülke Türkiye
    neye inanacağımızı şaşırdık.
    Herkes doktor, herkes bilim adamı ,herkes Psikolog ....herkes gazeteci
  • tunakal
    13 Ekim 2021 11:51
    31 32
    Sen her yerde ye iç gez eğlen ama okula gelince okullar kapansın. Oldu başka bir arzunuz var mı?
  • metzel
    13 Ekim 2021 11:12
    29 5
    MEB'in hata üzerine hata yaparak tedbir almamakta direnmesinin en önemli sebebi, eğitimin sürekliliğine odaklanmak yerine, okulları kapatmamaya şartlanmış olmasıdır.
  • enes5838
    13 Ekim 2021 10:18
    31 4
    "Körler sağırlar birbirini ağırlar" vaziyetindeyiz.
    Yetkili birileri gelince maske takıp diğer zamanlarda maskeyi çıkarıyoruz.
    Maske bu kullanımıyla yayılmaların asıl sebebi konumunda. Maske serbest olsa yayılma bu kadar olmazdı.
    Zaten sağlıklı bir insanın maske takması daha sağlıksız :)

    Mesafe için alan lazım. Öğle aralarının kaldırılması lazım. Lazım da lazım.

    Yukarıdakiler aşağıdan bihaber oldukça faydalı kararların alınması imkansız.
  • serkanakar
    13 Ekim 2021 10:15
    23 54
    acilen online eğitime geçilmeli başka yolu gözükmüyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK