Ziya Öğretmen Kara Gün Dostu Meslek Lisesi Öğretmenleriyle Buluştu

Ziya Öğretmen, Eğitim Buluşmaları kapsamında ilk kez bir il değil, 56 ile birden konuk oldu. İnternet ortamında yapılan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" ekranında, koronavirüs pandemisi sürecinde çok önemli bir rol üstlenen, toplumun "kara gün dostu" diye nitelediği, üretimleri, geliştirdikleri yeni ürünler ile bilimsel çalışmalara konu olan meslek liselerinin kahramanları vardı. 100 okuldan 300 öğretmen ve idareci buluşmaya katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanındaki meslek liseleri, her gün yeni bir müjdeyi toplumla paylaşıyor. Korona salgınının ilk gününden bu yana üstlendikleri önemli görev, tüm toplumun takdirini topladı ve onları "kara gün dostu" diye nitelemelerine neden oldu.

'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' nda konuk bu kez o kahramanlardı.

56 ildeki 100 meslek lisesinden 300 öğretmen ve idareci Ziya Öğretmen ile buluştu.  Çok uzun süredir meslek lisesi öğretmenleriyle ayrı bir buluşma planladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın döneminde bu okulların çok özel bir yer edindiğini dile getirdi.

Göreve geldiği ilk günden bu yana meslek liselerine özel bir önem atfettiğini belirten Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakan yardımcımız, genel müdürümüz, il müdürlerimiz ve sizlerle mesleki eğitimin görkemli günlere doğru yönelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar pek çok adım attık. Sanayi ile sektör ile doğrudan iletişimdeyiz. Gerçek dünyada ne varsa biz onun karşılığını vermeye çalışıyoruz.

"Bu süreçte insanlığın hizmetinde bulunmayı şeref addediyoruz"

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı ilk günden bu yana meslek liselerinin üstlendiği göreve de değinen Bakan Selçuk, kriz döneminde en hızlı hareket eden okulların meslek liseleri olduğunu söyledi. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Meslek liselerimiz bu dönemde büyük bir fayda sağladılar, sağlamaya da devam ediyorlar. Son derece kritik bir dönemden geçiyoruz. Artık geleneksel olanın dışında yepyeni dijital alanlar ortaya çıkıyor. Üretim yapmak da dijital beceri gerektiriyor. Bu süreçte milletimizin,  toplumumuzun, insanımızın, bütün insanlığın hizmetinde bulunmayı şeref addediyoruz. Allah'ın izniyle bu günler geçecek. Ama bu dönemde yaptıklarınız unutulmayacak."

Amacının sanayide, üretimde yeni ne varsa tüm bunları önce meslek lisesi öğretmenleri ardından da öğrencilerinin tanıması olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, öğretmenlerden kendilerine yatırım yapmalarını istedi.

Selçuk kısa hitabının ardından öğretmenlerin fikirlerini, önerilerini dinledi. Buluşmada, hem koronavirüs salgını sürecinde yapılanlar, hem de sonraki sürece ilişkin planlar masaya yatırıldı.

 

MEB

  • 2 8
  • 02 Mayıs 2020 16:20 2.134
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK