Ziya Selçuk: Öğretmenlerimizin mesleki eğitim imkânlarını artıracağız

Öğretmenlerin mesleki eğitim çalışmaları başladı. Seminerin açılışını, örnek öğretmen odasından yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, olanaklar ölçüsünde bu odaları yaygınlaştıracaklarını söyledi. Selçuk, öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdikleri mesleki eğitim imkanlarını da arttıracaklarını ifade etti.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı öğretmenler için açılıyor. Bu yıl ilk defa mesleki çalışmalar bir hafta sürecek. 2 Eylül'de başlayan seminerler 6 Eylül’de sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki çalışma döneminin açılış konuşmasını hazırladıkları örnek yeni öğretmen odasından yaptı. Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan konuşmasında,şunları söyledi:

“Öğretmenlerimizin çalışma alanı olan öğretmenler odasıyla ilgili yeni düzenlemeler getirdik. Öğretmenlerimizin huzurlu, fonksiyonel bir ortamda olması gerekiyor. Bu modeli imkânlar çerçevesinde tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Bir masa, koltuk dışında bilgisayarıyla çalışacağı, tek kişilik masa oluşturacağı, imkânı çerçevesinde bir köşede çiçek, bir köşede kuş ya da evcil hayvanın yaşayabileceği köşeler olsun istiyoruz. Mikrodalga fırında yemeği ısıtacak, rahat edecekleri bir ortam hazırlayacağız.

Öğretmenlerimize ayrıca seminerler kapsamında eğitim seçenekleri sunduk. Drama, akıl ve zeka oyunları, okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi seminerlere öğretmenlerimiz beklediğimizin de çok çok üzerindeydi ve inanılmaz mutlu olduk. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde, okullara gitmeyi, öğretmen odalarında öğretmenlerimizle buluşmayı çok önemsiyorum. Kendi adıma çok mutlu oluyorum. Öğretmenleri dinlemek pek çok ufuk açıyor. Öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda, drama, akıl ve zeka oyunları okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi mesleki eğitim seminerlerini çeşitlendireceğiz. Halk oyunları, yapay zeka gibi mesleki eğitim imkanlarını artırarak devam ettireceğiz.”

 

  • 1 26
  • 02 Eylül 2019 13:49 10.655
  • Aktif Haberler
  • kadriye71
    04 Eylül 2019 09:46
    4 1
    Boş bir sınıfa iki sıra çekip öğretmenler odası yaptık: Soba dahi yok,titreyerek yemek yiyoruz... Bakana biri, birleştirilmiş sınıflı okul gerçeğini anlatsın. İnternet bile çoğu zaman kesik. Bir de Marmara’nın göbeğinde...
  • dürüst
    03 Eylül 2019 23:51
    9 0
    Şimdi herkes bütün öğretmenler odalarını öyle olduğunu zannedecek, güzel, ama aldatıcı reklam. yok öyle oda. şimdiden sınıfta oturacağımız kemik sandalyeyi bulma derdindeyiz.
    hoca, öğretmenin acil ekonomik refaha ihtiyacı var, nasıl, ne olur bu maaşla diye düşünmekten uykuları kaçıyor, Sen adamı yeniden okutmaya çalışıyorsun. Zaten biliyoruz bunları. Yarın trafik semineri var, ehliyetimiz var eğitimini aldık. peki bu ne eğitimi ya, kırmızı dur, sarı hazır ol, yeşil geç. siz öğretmeni iyice ekin sapı yerine koyuyorsunuz. Kitap çekmekten bu gün mahvolduk. sınıf temizleyerek geçen32 yıl. Hamallık semineri verin bari de yaz tatilinde hamallık yapalım. geçinemiyoruz hoca. ne halk oyunu, ne yapay zekası? sanki okullara yöresel giysiler, yapay zeka, bilişim ile ilgili setler dağıttınız. boş işlerle uğraşacağınıza eğitimin uygulayıcısı öğretmenlerin sorunlarıyla ilgilenin biraz. yada gel bu kadar çocuğu sen eğit maaşların hepsini sen al, helal olsun deriz, bizde pazarda limon satarız.. ya biraz sağlık bakanı gibi, biraz adalet bakanı gibi olun. memurlarınızın özlük haklarını iyileştirmeye bakın biraz. ustaya mala, çekül, harç vermiyorsunuz şöyle güzel, kusursuz bir ev yap diyorsunuz. yapabilen gelsin öğretsin, öğrenelim. biz açız, öğrenmeyede açığız. biraz kafayı toparlayabilsek..
  • Unexpected
    03 Eylül 2019 21:54
    11 2
    Millet aç aç.
  • php_korsan
    03 Eylül 2019 21:14
    11 0
    Japonyada içecek otomatları para ile çalışır.Ama deprem zamanı bu otomatlar insanlar içecek alsınlar diye sarsıntı zamanı aşağıya otomatik bedava düşer.Bilmem anlatabildim mi?
  • hakuscu
    03 Eylül 2019 20:30
    15 0
    Öğretmen yer değiştirme ve atama yönetmeliği değişmedikçe bir sınıf öğretmeni olarak hiç mutlu olamayacağım.
  • x_direction
    03 Eylül 2019 18:39
    11 0
    Norveç milli eğitim bakanı mübarek
  • kadriye71
    03 Eylül 2019 17:10
    5 0
    Yazıyı okuyunca, bir gülme tuttu beni...
  • php_korsan
    03 Eylül 2019 15:32
    11 3
    Doktorlar ve avukatlar gibi saygınlık, polisler ve askerlerin ki gibi ek tazminatlar olursa istediğim üniversitede istediğim eğitimi alırım.Carpi atan olursa moderatorden mac ip bilgilerinizi alır bulurum sizi:)))
  • cbci
    02 Eylül 2019 21:38
    38 3
    denizde yüzüyo boy boy odun
    evde ne şeker kaldı ne de un
    denizde balık gibi yatıyo ay
    şinanay yavrum şinanay
    böyle giderse pahalılık vay vay vay
    kafada ne tahta kalacak ne de yay
    (Atla gel Şaban)
  • AASSDDFFGG
    02 Eylül 2019 21:37
    33 0
    Her 3 ayda bir bunu yazıyorum kusura bakmayın arkadaşlar
    Bakanımız ilk Çıktığında güzel konuşmuştu
    Bakanım bugün de güzel konuşuyor
    Bakanımız bundan sonra da güzel konuşacak
    Benim bakanım hep güzel konuşur:)
  • php_korsan
    02 Eylül 2019 21:16
    13 0
    3600 ek gösterge, daha fazla maaş ek ders, hadi bunu geçtim öğretmenlikte yıpranma payı bunlardan bahsedilmiyor.Yapay zeka yazılmış yukarıda ileri matematik ve C, python dillerini bilmeden bunu öğrenemezsiniz.
  • php_korsan
    02 Eylül 2019 21:14
    16 3
    Bugün toplantı yaptık.Müdür 32 senelik.Sizi denetleyeceğim.Kameradan takip edeceğim.Okul bahçesinde ve koridorlarda telefonunuz kapalı olacak.Veliden en ufak bir ücret yada kaynak kitap set muhabbetine girmeyeceksiniz.Hatta bunları toplantıda tutanaklara anında yazdırdı.Öğleden sonra gidip açıköğretime kaydoldum.Okulun işine değil kendi işime bakarım.
  • sopar
    02 Eylül 2019 21:11
    18 2
    Aynı nakarat
    Hep aynı aynı
    Yarısı bayat
    Hep aynı aynı
    Yarısı hayat Aynı nakarat
    Anlat anlat
  • oguz08
    02 Eylül 2019 20:40
    30 1
    Hayal dünyanızda mutluluklar bakan bey... Eğitimde çoğu okulun temel ihtiyaçları bile karşılanamazken siz, merkezi bir kaç okula, öğretmenleri daha lüks öğretmenler odasında otursunlar diye böyle pembe toz serpin. Bizim köyde öğretmenler odası yok. Bilin! Kafanızı Ankara'dan çıkarırsanız, Anadolu'da bir köy okulunun sınıfına girerseniz o zaman samimiyetinize inanırız. Gerisi masal.
  • aksu07
    02 Eylül 2019 20:37
    1 17
    Biz bu örnek uygulamayı 2015 yılından beri yapıyoruz. Bir evde ne varsa aynısı öğretmenler odasında mevcut.
  • serdarsa48
    02 Eylül 2019 20:33
    12 1
    Memocan hocam sözlerine can kurban
    Hani nerde 3600 sayın ...........
  • mrtmrl
    02 Eylül 2019 19:58
    24 0
    Daha bugün toplantıda kırtasiye ve temizlik ihtiyaçları konusunda tedbirli olunması gerektiğini söylediler ve gönderilmeyecek denildi
    Okul aile birliğini güçlendirerek bu ihtiyaçları karsilamamiz söylendi
    Ama veliden para almadan güçlenmesi konusunda uyarı yapıldı.
    O kadar israf var ama en önemli ihtiyaçlarda kemer sıkılması isteniyor
    Makyajı bırakmak lazım
    Tribüne oynamamak lazım
    Meselenin artık kökünden çözüme kavuşması lazım
    Kimse kırılmasın diye eğitimi kırıp geçiriyoruz
    Bunu hala nasıl göremiyoruz
    Neden bazı şeyler net olamıyor
    Her şey toz pembe gibi gösteriliyor
    Değişen hiçbir şey olmadan herkes kendi bildiğini okuyarak yola devam
    Daha ilk gün öğretmen görevlendirme dilekçesi veriyor
    Tanıdıkları var okulu hazır deniyor
    Biz de öğretmene oda yapıyoruz
    Orda durmak zorunluluğu hissetmiyor ki öğretmen
    Ahhh ahhh
    Söylenecek çok şey var ama değişen bir şey olmayınca laf kalabalığı....
    Hakkınızı helal edin inşallah
  • Memocan64
    02 Eylül 2019 17:21
    27 0
    Güzel masal anlattı. Vezir olmak isteyen kapıyı açar hikayesi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK