merhaba arkadaşlar, istanbulda görev yapmaktayım. zorunlu hizmetimin bitmesine 1sene var ancak babama kanser teşhisi kondu, kemoterapi alacak. tek çocuğum ailem de izmirde, sağlık özrü istemeyi düşünüyorum ancak zh durumu bana ileride problem çıkartır mı bunu öğrenmek istiyorum beni geri gönderirler mi? yoksa kanser tarmaları belirli aralıklarla yapılacağı için ben sürekli izmirde kalabilir miyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sağlık özrü yaptığınızda zorunlu hizmetinizin bitmesine 6 aydan fazla bir süre kaldıysa bu ertelenir. Özrünüzü belgelendirdiğiniz sürece ertelenir. Özür durumu ortadan kaldığında belge veremediğinizde tercihle veya resen kalan süreyi tamamlamak üzere zh olan okula atanırsınız.
Bence şubata kadar çalışın 6 aydan az kaldığında şubat özür atamasıyla izmire geçin kurtulursunuz bir daha da zh önünüze çıkmaz.
İzmir'de zorunlu hizmet olan bir okulu tercih ederseniz her sene rapor yenilemek zorunda da kalmazsınız hocam.Aksi halde özür ortadan kalktığı zaman mecburi hizmete gönderilirsiniz.
@creasy teşekkür ederim. ancak şubattan sonra da altı ay kalmıyor ki. 11 eylül 2013 te göreve başlamıştım. bir de gerçekten babama bakacak kimse yok. yani ben burada kalmak zorundayım aylıklı refakatçi izni alsam da zh dondurulur sanırım işlemez yani o şekilde geçirsem 6ayı. inanın işin içinden çıkamadım.