10 Bin öğretmen Daha Açığa Alınıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrasında FETÖ operasyonları kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa alan MEB, listeyi genişletiyor. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 10 bin öğretmen daha açığa alınacak.

Lütfi ERDOĞAN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrasında FETÖ operasyonları kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa alan MEB, listeyi genişletiyor. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 10 bin öğretmen daha açığa alınacak.

Öğretmenleri tespit çalışmaları kapsamında Bank Asya hesapları, Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve FETÖ üyelerinin kullandığı MİT’in elinde bulunan özel yazışma programları inceleniyor. Sadece özel yazışma programından elde edilen bilgilerle 4 bine yakın öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Bu adımlar eylül ayında okullar açılmadan önce atılacak.

8 BİN ÖĞRENCİ ATILACAK

Darbe girişimine katılan askeri lise öğrencileri de okuldan atılacak. Darbe girişiminde rol alan askeri lise öğrencileri tutuklandı. FETÖ ile ilişkisi tespit edilen öğrenciler de tasfiye edilecek. İlk etapta askeri liselerde eğitim gören 8 bine yakın öğrenci okuldan atılacak. Daha önce polis akademisinde uygulanan sistem, askeri lise öğrencilerine de uygulanacak. Söz konusu öğrenciler, normal veya açık öğretim liselerinde eğitimine devam edebilecek. MEB, askeri liselerin müfredatını tekrar gözden geçirecek ve yeniden hazırlayacak.

HABERTÜRK

  • 1 0
  • 23 Temmuz 2016 13:51 14.084
  • coskunhakan
    25 Temmuz 2016 06:52
    7 0
    Herkes şunu anladı sanırım işin ne kadar ciddi olduğunu işin şakası yok dikkat ederseniz bu eli kanlı terör örgütü dünyadaki tüm terör örgütlerinin önüne geçti sinsiliği acımasızlığı ve tehlikeli olması açısından 1 numaraya yerleşti.Devletimiz bu işe karalılıkla gitmeli makamı mevkisi ne olursa olsun Bu sapık vatansız şeref yoksunu bunak FETOŞ ile ilişkisi olan herkes cezasını çekmeli Hayatta Her şeyin Bir Bedeli var.
  • zfryslts
    24 Temmuz 2016 00:22
    15 0
    Bu insanların çoğu kandırılmış Allah rızası için oralarda tabanda çalışan kişiler. insanları bu kadar kolay harcamayın bunları daha önceden anlayıp ayrılan bağını koparanlar var. Zaten cumhurbaşkanı da her konuşmasında tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet dediği bir yapı. ışte bu ibadetle ugrasanları aynı kefeye koymayın bu suçsuz insanlara vatan haini yaftasini yapıstırmayın. Arkadaşım var eşiyle birlikte aciga alınmış ne olacak şimdi bunların bu samimiyetini bilip kullandilar hepimiz biliyoruz. lütfen yarınlarımızı biraz bu çerçeveden düşünerek yapalım. saygılar iyi akşamlar
  • abdil7
    23 Temmuz 2016 19:13
    3 10
    ucundan kıyısındanda olsa kim bulaştıysa bedelini ödeyecek görünen o hukuk yönünden aklansa dahi yayınlanan isim listelerinden sonra Velilerin halkın bakışı tavrı değişmeyecek ,aynı okulda huzur içinde görev yapmalarıda zor hiç bir velide bu durumda olanları sahiplenmez.
  • mosit
    23 Temmuz 2016 18:19
    3 2
    Yusuf Tekin açığa alınanların döneceğini zannetmiyorum dedi.Açığa alınanların birçoğu somut delile göre alınıyor.
  • ccetin
    23 Temmuz 2016 16:11
    3 1
    2 sene önce ev aldım. Firma zorla fetoşun bank asyadan kredi kullandırdı. Krediyi de kapattım bir kaç ay önce. Şimdi biz de mi terörist olduk?
  • hakan_gs
    23 Temmuz 2016 16:07
    2 2
    Her aciga alinan atılacak diye bitsey yok arkadaslar tamam 50 bin kisi aciga alinir ve sorusturmadan gecer ama meslekten atilan ogretmen sayısı on bini bile geçmez. Cunku somut deliller lâzım suca eyleme karistigina dair.
  • bozkay
    23 Temmuz 2016 15:51
    4 1
    Evet sadece üye olup istifa etmişse feto örgütüyle alakası olmayan bankasıyla , özel okullarıyla vs ne olacak
  • Beyefendi006
    23 Temmuz 2016 14:20
    3 2
    Peki açığa alınan tüm öğretmenler meslekten mi atılacak. Adam diyelim fetoş sendikana sadece üye olmuş. Başka hiç bir şeye karışmamış. Böyle bir durumda bile meslekten atılacak mı?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK