20 Bin Aday Tarih Bekliyor

Gamze KOLCU

MEB, 90 branşta 20 bin 127 öğretmen ataması için kontenjan dağılımı ve takvimini açıkladı. Geçen yıl tartışmalara neden olan sözlü sınav komisyonlarıyla ilgili düzenleme yapılarak mülakat merkezi sayısı azaltıldı. Sözleşmeli öğretmen atama tarihinin açıklanmaması ise tepki çekti.

‘TORPİL’ İDDİASI

Öğretmenler bu yıl da, ilk kez geçen sene eylülde uygulanan mülakatla ve sözleşmeli atanacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) puan sırasına göre başvurulacak sözleşmeli öğretmenlikte, illerdeki komisyonlar ‘mülakat’ yapacak. Adaylar geçen yıl, KPSS puanıyla atanabilecek olmasına rağmen mülakatta ‘torpil’ yapıldığını ve sözlü puanlarının düşürüldüğünü savunmuştu. Komisyonlarda, ‘Gezi’de ne hissettin?’, ‘Terör örgütlerini sayınız?’, ‘Yılbaşında kutlama yaptınız mı?’ gibi sorularla karşılaştıklarını iddia ettmişti. MEB, bu yıl komisyonlarda farklı puanlar verilmesinin önüne geçmek için sözlü sınav merkezi sayısını 18’den 7’ye düşürdü.

YAZA HİZMET İÇİ EĞİTİM

Atama takvimine göre öğretmen alan bilgisi sınavı gerektirmeyen branşlarda 3-4 Nisan, gerektirenlerde 24 Nisan-13 Mayıs arasında sözlü sınav olacak. Takvimde atama tarihine yer verilmedi. Atamalar, Anayasa değişikliği referandumu sonrasına kalacak. Bakanlığın eğitimin sona erdiği haziranda atama yapmak için çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. Öğretmenlere yaz tatilinde hizmet içi ve yeni müfredat eğitimi verilecek. Eylülde dersbaşı yapacaklar. Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “MEB’i öğretmenlerin göreve başlama tarihini açıklamaya davet ediyorum. Böyle bir çalışma takvimini ilk defa görüyorum” diyerek atama takvimini eleştirmişti.

  • 1 0
  • 21 Şubat 2017 11:49 1.108
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK