3. Kademe Ağır Otizm Sınıflar İçin Not Girişi Nasıl Olmalıdır?

bilmece
12 Ocak 2024 07:32

3. kademe ağır otizm sınıflar için not girişi nasıl olmalıdır?

bakirmahmut
12 Ocak 2024 10:05

Öğrenci başarısının değerlendirilmesi
MADDE 38 – (1) Özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarına devam eden öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde aşağıdaki hususlar dikkate alınır:
a) Tüm ölçme ve değerlendirme süreçlerinde öğrencilerin yetersizlik türü, gelişim özellikleri ve eğitim performansları doğrultusunda süre, ortam, yöntem, cihaz ve materyallerde düzenlemeler yapılarak gerekli tedbirler alınır.
b) Merkezî sistem sınavlarına girecek öğrenciler için sınavlarda gerekli tedbirler alınır.
c) Görme yetersizliği olan öğrenciler için resim, şekil ve grafik içeren sorular kabartma olarak, betimlenerek veya bu soruların yerine eş değer sorular hazırlanarak değerlendirme yapılır.
ç) Motor becerilerde yetersizliği olan öğrenciler velinin yazılı talebi doğrultusunda motor beceri gerektiren derslerin uygulamalı bölümlerinden muaf tutulurlar.
d) Velinin yazılı talebi ve BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda ilköğretim programı uygulanan özel eğitim okullarında ve bu programın uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrencilere ilkokul kademesinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.
e) Özel eğitim programı uygulanan okullar ile bu programların uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenciler için bütün derslerde her dönemde kazandırılması hedeflenen amaçlara ilişkin davranışların yer aldığı çizelgeler hazırlanarak bireysel gelişim raporu düzenlenir. Bu çizelgede bir dönem için belirlenen davranışların toplamı 100 puan olacak şekilde her bir davranış puanlanır.
f) Özel eğitim programı uygulanan okullar ile bu programların uygulandığı özel eğitim sınıflarında devam şartını sağlayan öğrenciler başarısız olarak değerlendirilmez. Öğrencilerin başarıları aşağıdaki şekilde değerlendirilir:
DERECE PUANLAMA
Pekiyi 85-100
İyi 70-84
Orta 55-69
Geçer 45-54
g) Özel eğitim uygulama okulunda (II. kademe) ve bu okulda uygulanan özel eğitim programlarının okutulduğu özel eğitim sınıflarında öğrenimlerine devam eden öğrenciler

bakirmahmut
12 Ocak 2024 10:12

15. KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÖĞRENCİLER VE ÖLÇME
a) Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik ölçme ve değerlendirme sürecinde öğrencilerin BEP’leri esas alınır. Bu öğrencilerin ortak yazılı sınavlara katılımıyla ilgili süreçlerden okul müdürlükleri sorumludur. Okul müdürlükleri özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere gerekli sınav tedbir hizmetlerinin alınmasını sağlar.
b) Ülke, il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavlara; kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini sürdüren öğrenciler de gerekli sınav tedbir hizmetleri sağlanarak katılır. Bu tedbirlerin alınmasında okul müdürlükleri sorumludur. Bu öğrencilere yönelik hazırlanan ölçme araçlarında BEP’leri esas alınır. Öğrencilerin cevapları ders öğretmenlerince değerlendirilir. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilere sınav uygulaması yapılırken öğrencilerin BEP’leri ve eğitim ihtiyaçları çerçevesinde farklı soru tipleri kullanılabilir. Bu öğrencilerin dinleme ve konuşma sınavları BEP’leri esas alınarak yapılır.
c) İşitme, görme, bedensel, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizmi olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik ölçme ve değerlendirme sürecinde öğrencilerin BEP’leri esas alınır. Bu öğrencilerin okul geneli yapılan yazılı sınavlara katılımıyla ilgili süreçlerden okul müdürlükleri sorumludur. Okul müdürlükleri özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere gerekli sınav tedbir hizmetlerinin alınmasını sağlar.
ç) Ülke, il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavlara işitme, görme, bedensel, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizmi olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler de okul müdürlüklerince gerekli sınav tedbir hizmetleri alınarak katılır. Bu okullarda eğitim gören ve BEP’leri olan öğrencilerin ortak yazılı sınav soruları eğitim kurumu sınıf/alan zümrelerin

bilmece - 12 Ocak 2024 11:09
merhaba hocam, Yönetmeliği okumuştum daha önce. benim asıl sorum.. sınav: 1-2-3 performans: 1-2-3 kaç sınav ya da performans girilmesi? ağır çocuklar olduğu için sınav zaten olmuyor.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK