Atatürk İlkokulu (VAN ÇALDIRAN)

Atatürk İlkokulu

TÜM OKULLAR -> VAN -> ÇALDIRAN
Kurum Kodu741151
Hizmet Puanı26
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı5
Zorunlu Ç. Süresi4
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (27 Mayıs 2011)

http://www.caldiranataturkioo.com/

Aralık 1990 yılında eğitim – öğretime açılan okulumuz Eski Çaldıran bölgesinde bulunmaktadır. İsmini Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal’in soyadından almıştır. Okulumuzun açıldığı 1990 yılında 5 hane olmak üzere öğretmenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için lojmanlar yapılmıştır.


Kurulduğu dönemde 3 kattan oluşan okulumuzun ilk üç yılında 70 öğrenci, 5 öğretmen ve müdür ile eğitim – öğretim yapılmıştır. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuza taşınmış ve 3 yıl faaliyetlerini burada sürdürmüştür. Öğrenci sayısı arttıktan ve 8 yıllık eğitime geçildikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü şu anki binasına taşınmıştır. Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle 2001 yılında ana binaya ek olarak 3 dersliğin bulunduğu bir bina daha inşa edilmiştir.


Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuzdan taşındıktan sonra ek binayla birlikte 13 derslik, 3 tuvalet, öğretmenler odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası, kütüphane, depo, fen laboratuarı ve bilgisayar laboratuarı ile eğitim – öğretime devam edilmektedir.


Okulumuzun birinci kademesinde sabahçı - öğlenci; ikinci kademesinde ise normal eğitim – öğretim verilmektedir. Okulumuza ayrıca yakın köylerden taşımalı öğrenci gelmektedir. Bu nedenle öğrenci kapasitesi 390 iken şu anda bu kapasite 572’ye çıkmıştır. Sınıflar kalabalık olmasına rağmen eğitim – öğretim değerli öğretmen kadromuzla en iyi şekilde devam etmektedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK