Avcı: Eğitim Fakülteleri Kapatılmalı

Bakan Avcı, atanamayan öğretmenlerin 500 bine yaklaştığını belirtti ve "Problemin sürmemesi için eğitim fakültelerinin bir bölümü kapatılmalı" dedi

MİNE ÖZDEMİR

Bab-ı Âli Toplantıları’nın 123.’sü Mektebim Okulları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın onur konuğu olduğu toplantı “Türk Eğitim Sisteminde Hedeflenen Dönüşüm ile Rekabetçi Global Düzende Yeni İnsan Kaynakları Vizyonumuz” başlığı altında düzenlendi. Toplantıda Türk eğitim sistemini değerlendiren Bakan Avcı, eğitimde yapılanma sürecini anlattı. Avcı’nın konuşmasından satır başları şöyle:

‘İhtiyaçlar da değişiyor’

Geçmişin ihtiyaçlarına göre teşkilatlanmış bir bakanlığımız var ama zaman içerisinde ihtiyaçlar da değişiyor. Bizim de yapılanmamızı günün yeni sorulara ve muhtemel cevaplara göre yeniden örgütlememiz gerekiyor. 10-12 yıldır bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunu yapmaya çalıştığımız için de sık sık eğitimi yazboz tahtasına çevirmekle suçlanıyoruz.

Eğitim fakültesini bitiren gençler biz öğretmen olmak için bu okullara geldik, şimdi siz öğretmenlik yapma şansı vermiyorsunuz diyorlar. Veremiyoruz. Çünkü bugünkü şartlarda bütün okullarımızda tekli eğitime geçtiğimizde, sınıfların ortalama mevcudunu 30’un altına düşürdüğümüzde en ideal koşullarda 95 bin öğretmen alabiliyoruz. Şu anda kendini atanamayan öğretmen diye vasıflandıran 300 bin kişi var. Eğitim fakültelerinde okuyanlarla birlikte 500 bine yaklaşıyor. Bunun çözümü yok. Bundan sonra problemin daha da ağırlaşarak sürmemesi için eğitim fakültelerinin çok büyük bir bölümünün kapatılması gerekiyor. Gücümüz yettiğince sıfırlayacağız.

‘Anadil temel değerimiz’
Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitimciler olarak bizim görevimiz, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önce ilkokullarda, bizi bir millet yapan temel değerleri öğrenmeleri ve içselleştirmeleridir. Bunun da başında anadil geliyor.

İnsan kaynakları vizyonumuzdan biri de her çocuğumuzun özel yeterliliklerini zamanında ölçmek, belirlemek ve ona göre eğitim verebilmek. Uluslararası geliştirilen testler var. Bunlardan aldık ve şimdi millileştiriyoruz. Böylece her çocuğumuzu olabildiğince erken yaşta daha iyi tanıyacağız ve özelliklerine göre ona uygun eğitimi verebileceğiz.

MİLLİYET

  • 4 1
  • 27 Şubat 2015 08:49 2.507
  • hazeyin
    28 Şubat 2015 12:09
    5 0
    her ile bir üniversite kurduk sıloganınızdı.sanki çok gerekliymiş gibi.astığınız tabele ile milleti üniversite kurduk hikayesine o kadar inandırdınız ki davul zurna ile karşıladılar.ne öğretim elamanınız var dı ne de yeterli binalar. amaç belli idi. istihdam yaratamıyıyorsan işgücünün bir kısmını okul le oyala mantığı. okul bittikten sonra da kps ile oyala sonrası allah kerim. en kolay açtığınız idari bilimler , fen edebiyat ve eğitim fakülteleriydi.birileri yapmayın etmeyin dedikçe inadına açtınız. inadına diğer üniversite öğrencielerine formasyon verdiniz yök 'e. onların umutlarını satın aldınız. atama silahı ile. binlece idari bilimler ve eğitim mezunu ha bu gün ha yarın diye bekliyor ağzınızıdan çıkacak kelamları.değermiydi oy uğruna binlerce -insanı kamu kapısında iş beklemeye mecbur etmek. 7-8 yıl önce bu önlemler alınmazmıy dı?
  • yh55
    27 Şubat 2015 17:10
    1 0
    görev yaptığım yerde 30-35 yıldır görev yapanlar var...bu konuda da bir düzenleme yapılsa belki faydası olur diye düşünüyorum...30 yıl bence zorunlu emeklilik için yeterli...fakülteleri kapatalım ama öğrenciye soruyorsun, ne olacaksın? -Öğretmenim, öğretmen olmak istiyorum...
  • yasinsayılır
    27 Şubat 2015 15:04
    0 2
    Yine yaniltici baslik
  • delipalta
    27 Şubat 2015 14:49
    1 0
    Bence Türkiye'deki Üniversitelerin yarısı kapatılmalı. Sadece Eğitim Fakültesi ile olmaz o iş. Millet boşuna çocuğunu okutup da ekmeğini kazansın diye yıllarca beklememeli. Bitirenlerin tamamını işe alacak şekilde bir planlama yapılmalı. Türkiye'nin her ilinde en az 1 Üniversite var. Amaç ne kaliteli eğitim mi yoksa diplomalı birey mi?
  • ilkzey
    27 Şubat 2015 13:18
    2 0
    peki o bölümler kapatılsın iyi güzel...memlekette öğretmen olmayanlar ücretli öğretmenlik yapıyor...bu nasıl çözülecek?...hadi onu da geçelim ya bunca insana başka nasıl ekmek kapısı açılacak?üstünü örtmekten başka bir şey olmaz bu ...
  • mosit
    27 Şubat 2015 12:00
    5 8
    Kapatılsın kararına sonuna kadar destek tam destek bu yığılma da biter eğitim camiası olarak sıkıntıdan kurtuluruz.Bu güzel uygulamanın başlatılmasında öncülük edecek olan sayın bakanımız Nabi AVCI'ya sonsuz teşekkürler.
  • mukru
    27 Şubat 2015 11:40
    6 1
    13 yıldır iktidarda olan bir partinin bakanı da böyle serzenişte bulunmamalı. Aynı mecliste şu an eskiden görev yapmış olanları da sayarsak 4-5 tane Milli Eğitim bakanı var. Yani hepiniz oradasınız. Kim kimi suçluyor anlamadım ki.
  • luciffero
    27 Şubat 2015 10:41
    4 1
    Formasyon vermeyecektiniz o zaman. Üniversiteye benim girdiğim puanın yarısıyla giren adam da ÖĞRETMEN oldu. Atanamayanların anca yarısı eğitim mezunudur.
  • ugurlucky
    27 Şubat 2015 10:32
    5 3
    nedir bu imam hatip düşmanlığı anlam veremiyorum. sanki bunlar devletin okulu değil de adolf hitlerin eğitim kampı
  • turgaybacak
    27 Şubat 2015 10:15
    4 0
    Sadece öğretmenlikte değil , aşağı yukarı her bölümde buna benzer planlama hataları var. Gençliğimizi hayata hazırlama ve iş ortamı hazırlamada çok başarısızız. Yazık oluyor gençliğimize..
  • Mütevazi1984
    27 Şubat 2015 10:03
    7 7
    Eğitim fakülteleri kapatılsın, maksat ilahiyattan imam-hatipten mülakatla öğretmen alınsın.
  • megmar
    27 Şubat 2015 09:35
    5 3
    kapatın o zaman çok mu zor? Ama maksat başka ? ne şiş yansın ne kebeb...
  • delininbiri
    27 Şubat 2015 09:12
    17 3
    önce her ile üniversite açtık deyip, şişine şişine gezin, şimdi de b,raz fazla açmışız deyin. 13 yıldır dümendesiniz. Hala şikayet...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK