
Sinop-Ayancık, Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu, uluslararası ortaklarla yürütülen eTwinning projesi kapsamında dikkat çekici bir çevre etkinliğine imza attı. Enerji tasarrufu bilincini küçük yaşta kazandırmayı hedefleyen projede, 2-D sınıfı öğrencileri okulun "Enerji Dedektifleri" oldu.
Sınıf öğretmeni Tayfur SARI koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler tenefüs saatlerini oyun oynamak yerine anlamlı bir denetimle değerlendirdi. Ellerindeki "Gülen Yüz" ve "Üzgün Yüz" emojileriyle koridorlara dağılan öğrenciler, sınıfları tek tek ziyaret etti.
Üzgün Yüzler İsrafa, Gülen Yüzler Tasarrufa
Etkinlik kapsamında öğrenciler; tenefüste ışıkları veya akıllı tahtası açık bırakılan sınıfların kapılarına "Üzgün Yüz" asarak nazik bir uyarıda bulundu. Işıkları ve elektronik cihazları kapatarak enerji tasarrufu sağlayan duyarlı sınıflar ise kapılarına asılan "Gülen Yüz" ile ödüllendirildi.
Avrupalı ortaklarla eş zamanlı yürütülen bu proje sayesinde öğrenciler, sadece kendi okullarında değil, uluslararası bir platformda da çevre bilincinin temsilcisi oldular. Öğretmen Tayfur SARI, etkinliğin amacının çocuklara enerji kaynaklarını verimli kullanma alışkanlığı kazandırmak ve bu bilinci okul kültürünün bir parçası haline getirmek olduğunu belirtti.
Miniklerin bu duyarlı davranışı, okul yönetiminden ve diğer öğrencilerden tam not aldı.