Azmûn V3 : Sınav - Test Kağıdı Oluşturma Ve Optik Form Okuma Programı

Açıklama:
Azmûn V3 : Sınav - Test Kağıdı Oluşturma Ve Optik Form Okuma Programı Azmûn V3 ile kolayca sınav veya test kağıdı oluşturabilecek ve optik formları okuyarak analiz raporu hazırlayabilecek, öğrenci adına sınav sonuç belgeleri düzenleyebileceksiniz.

Başlangıç şifresi 2121'dir. Şifreyi değiştirebilirsiniz daha sonra.

Azmûn V3 Microsoft Office programının alt yapısı kullanılarak hazırlandı. Bu yüzden Azmûn V3 kullanabilmek için bilgisayarınızda Office 2007 ve üstü sürümlerinden birinin kurulu olması gerekir.

Office 2007 kullanıyorsanız aşağıdaki linkten Microsoft'un sitesinden Office belgelerini PDF formatında kaydedebilmek için eklenti indirip kurmanız gerekecek.

Eklenti Linki: https://bedriadanir.wixsite.com/azmun

Programın Detayları:

* Dilediğiniz sayıda soru ile yaprak test, tarama testi ve sınav kâğıtlarınızı birkaç dakikada hazırlayabilirsiniz.

* Öğrenciler sınavlarda, siz arkanızı döndüğünüzde kağıt değiştiriyor olabilirler. Caydırıcı bir faktör olarak kağıtlara öğrenci isimlerini yazdırmak iyi olmaz mı? Azmûn ile kâğıtlara öğrenci isimlerini yazdırabilirsiniz.

* Kâğıtları kullanacağınız soruların mahiyetine göre üç farklı şekilde hazırlayabilirsiniz. Programda “soru formatı” ifadesinden kasıt, sorunun metin mi, fotoğraf mı olduğudur. Salt metin formatındaki sorularla, salt fotoğraf formatındaki sorularla ve ikisinden de kullanarak olmak üzere üç farklı şekilde kâğıt oluşturabileceksiniz.

* Kağıt şablonuna müdahale mi etmek istiyorsunuz? O halde kağıdı Excel formatında masaüstüne gönderin ve programı kapattıktan sonra dilediğiniz şekilde düzenleyin. Azmûn Microsoft Office alt yapısını kullandığından program açıkken Excel dosyasını açamazsınız.

* Metin formatındaki soruları programın veritabanına (Soru Bankası’na) kaydedebilir, bu soruları daha sonra tekrar kullanabilirsiniz.

* Azmûn’a monte edilmiş Math Editör programı yardımıyla, Matematik, Fizik gibi derslerin, standart klavye ile yazılamayan sorularını yazabilir ve fotoğraf kaydedebilirsiniz. Bu soruları daha sonra tekrar kullanmak üzere bilgisayarınızda saklamanızda yarar var. Kitaplardan fotoğraf çekerek de soru alabilirsiniz ancak kitaplardan aldığınız soruları yardımcı bir fotoğraf editör programı (Paint gibi) kullanarak düzeltmeniz gerekebilir.

* Optik form oluşturabilir ve bu formlara öğrenci isimlerini yazdırabilirsiniz. Bu formları haricen de kullanabilir ve soru kağıtlarını Azmûn’la oluşturmamış olsanız bile, Azmûn ile analiz edebilirsiniz.

* Formları taratıp PDF formatına dönüştürdükten sonra Abby FineReader 12 isimli program ile Excel formatına çevirip formları analiz edebilir, analiz raporunun ve öğrenci adına düzenlenmiş sonuç belgelerinin çıktısını PDF olarak alabilirsiniz. Bahsi geçen analiz raporu, ortaöğretim kurumlarında hazırlanması zorunlu olan sınav analiz raporudur; “kazanım değerlendirme” raporu da deniliyor.

* Diğer Azmûn kullanıcıları ile soru bankası (dilerseniz konu bazında da olabilir) alışverişi yapabilirsiniz. Böylece bankanızı zenginleştirebilirsiniz.

* Kullanıma dair hazırlanmış videoları izlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Site: https://bedriadanir.wixsite.com/azmun

* Programla ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin. Çünkü birlikte daha iyi bir Azmûn yapabiliriz.

Mail: azmunsinav2017@gmail.com
Bölüm:
Genel Programlar
Gönderen:
BedriA
Tarih:
17 Eylül 2017
Boyut:
3.841 Mb
İndirme:
4.284
Teşekkür:
28

Teşekkür Et

Rapor Et
  • serdaraydın 05 Kasım 2017
    Word e yapıştırır gibi, hissedilmesi için biraz daha zaman var. Teşekkürler.Bu program adından çok söz ettirecek gibi,
  • marmara19 23 Ekim 2017
    Tebrik ederim Bedri Hocam.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK