Bakan Selçuk'un Çağrısına Kulak Verip 'Biz Varız' Dediler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi. 'Öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler, öğretmenleri olmadan sessiz bir şekilde sınavlarını girdi. Öğrencilerin birbirine ve öğretmenlerine güvenlerinin artması için başlatılan uygulama dönem sonu sınavlarında da uygulanacak.

Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 'öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile ilk kez sınava girdiler.

Zilsiz okul uygulamasından sonra şimdi de gözetmensiz sınav uygulaması başladı. Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulunda ilk kez uygulanmaya başlanan 'öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler sınava girdiler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği bir toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “Ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi.

Güvenin artması harekete geçirdi

Okul idaresi ve öğretmenler tarafından yapılan toplantı sonrası öğrencilerin birbirine ve öğretmenlerine güvenin artması nedeniyle gözetmensiz sınav sistemine geçildi. Okulda sınava gelen öğrenciler, öğretmenleri olmadan sessiz bir şekilde sınavlarını girdi. Uygulama ile birlikte öğrencilerden olumlu geri dönüşler olduğunu söyleyen Okul Müdürü Yunus Yüksel, gelecekte söz sahibi olacak ve ülkeyi yönetecek gençlere güvendiklerini söyledi.

Pilot uygulama yapıldı 

Okuldaki gözetmensiz ilk sınavları, 11 Aralık 2018 tarihinde iki sınıfta Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinde uyguladıklarını belirten Yunus Yüksel, bundan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Arapça dersi sınavlarında gözetmensiz sınav uygulamasının devam ettirileceğini aktardı. Daha sonra da dönem sonu sınavlarında veya ikinci dönemin tüm sınavlarında okulda uygulamanın süreceğini kaydetti. Bu uygulama için bir ön hazırlık sürecinden de geçtiklerini belirten Yunus Yüksel, “Çocuklarımıza sorumluluk vermek amacıyla yola çıktık. Öğrencilerimizi öncesinde de bir manevi hazırlık sürecinden geçirdik” diye konuştu.

 

  • 13 36
  • 21 Aralık 2018 23:21 7.168
  • Aktif Haberler
  • sehery
    25 Aralık 2018 10:26
    4 1
    @olcay öğretmenim kutuplaşma derken tam da kastım buydu spesifik bir örnek oldunuz.teşekkürler. ben yorum yaparken haberin kalitesizliği dedim okul ayırmadım imam hatipli olmayınca dürüst olunmuyor mu?
  • kutlu11
    25 Aralık 2018 10:15
    5 0
    Bu Yöntemi Mülakatlarda Da Uygulayalım!!
  • olcaytoh
    24 Aralık 2018 09:59
    1 16
    SEHERY,haber kalitesiz derken,neresi kalitesiz? İmam Hatip kısmı mı?
  • halil_41
    24 Aralık 2018 09:53
    13 1
    Sınavda gözetmen olmaması öğrencilere güvensizlikten değil sınavın güvenilirliğini artırmak için yapılan bir uygulamadır.

    Sınavda gözetmen olmaması sınavın güvenilirliğini düşürmüyor mu?

    Acaba bundan bakanımızın haberi yok mu?

    Haberi destekleyen öğretmen arkadaşlarımız da haberi yok mu?

  • alptaskesen
    24 Aralık 2018 09:32
    1 17
    Kıskananlar çatlasın...
  • sehery
    24 Aralık 2018 09:21
    6 5
    alper hocam abuk subuk kutuplaştırmalardan vazgeçin artık. haber kalitesiz ki beğenilmemiş. bu ülke tel örgüsüz stad uygulamaları da gördü.
  • cemcem
    22 Aralık 2018 20:16
    22 5
    Başkalarının hakkında hüküm vermek senin hakkın değil, neden olumlu karşılayalım ,
    o zaman LGS yi bu şekilde yapsın da görelim ayrıca o esnada içeride bir olumsuz olay yaşanırsa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek düşünmeden yorum yazmak ve her yapılana şak sakcilik yapmak bu olsa gerek
  • toprakkale
    22 Aralık 2018 19:50
    4 11
    Türkiye de ilk uygulayan Antalya Aksu Banu Ufuk Cömertoğlu İlkokulu . 25 Ekimden beri tüm sınavları değetler eğitimi projesi dürüstlük teması ile birleştirerek Gözetimsiz sınav uygulamasını gerçeklestiriyor. Ama reklamını yapmıyor.
  • alper bocut
    22 Aralık 2018 18:05
    13 57
    Aynı haberi sözcü ya da cumhuriyet yazsaydı beğeniler ayyuka çıkardı.Yeni Şafak yazdı diye haberin içeriği bile önemsenmeden ver çarpıyı.Yazık.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK