Bilgisayar Bağımlılığı Depresyonu Arttırıyor

TEKNOLOJİNİN hızla geliştiği çağımızda özellikle çocukların bilgisayar, tablet gibi aletlerle erken tanışması ve sık kullanması anne, baba ve öğretmenleri zaman zaman tedbir almaya sevk ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz danışmanlığında, doktora öğrencisi Canan Oğuz tarafından ‘Çocuklarda Bilgisayar Bağımlılığı İle Depresyon ve Anksiyete Arasındaki İlişkinin İncelenmesi’ başlıklı tez hazırlandı.

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre; Araştırmada bilgisayar bağımlılığı cinsiyet, ekonomik durum, akademik başarı, anne-baba birlikteliği, sınıf düzeyi, bilgisayar oyunu oynama süresi gibi faktörlerle birikte incelendi. İstanbul’da 395 ortaokul öğrencisiyle görüşüldü. 218’i kız, 177’si erkek olmak üzere 5’inci sınıftan 187, 8’inci sınıftan 208 öğrencinin katıldığı araştırmada, bilgisayar bağımlılığıyla ilgili çarpıcı veriler şöyle:

Erkekler kızlardan, 8’inci sınıflar 5’lerden daha fazla bilgisayar bağımlısı.

Karne notu 70-84.9 olanlar, notu 85-100 olanlara göre daha fazla bilgisayar başındalar.

Bilgisayar kullanım ve oyun oynama süresi fazlalaştıkça bağımlılık oranı da artıyor.

Bilgisayar bağımlılığı arttıkça depresyon ve anksiyete düzeyi yükseliyor.

 

  • 4 0
  • 05 Ekim 2018 21:32 2.417
  • serdaraydın
    07 Ekim 2018 23:46
    0 2
    İnternette doğru yanlış karışmış. Çözüm olarak Yapay zeka gösterilecek. Herkes bilgisayarın daha vicdani olduğunu düşünecek. Sen olmasanda elinde tablet ve telefon bağımlısı çocuğun olduğu için,. Sonradan ne olacak, hiç telefon ve tablet ile büyümemiş çocuklara fırsat doğacak. Kendi başına ayakta kalanlar, ile bağımlı insanların mücadelesi yakın gelecekte.
  • Herz
    06 Ekim 2018 20:29
    0 3
    yanlış sorular-yanlış cevaplar; bilgisayar bağımlılığı artmıyor insanlık azalıyor ve doğada ne yazık ki boşluğa yer yok, ölüm bile gidenin yerini dolduruyor.

    sayın @php_korsan umarım bir an önce üniversite kadrosuna geçersiniz.
  • php_korsan
    06 Ekim 2018 11:07
    2 6
    Ben de bilgisayar bağımlısıyım.Balkona çıkıp hava alirim.Sigara ve içki kullanmam kahvehaneye gitmem.Bu çok da abartılacak bir konu değil.Bati zaten siz ogrenmeyin aman hasta olursunuz.Biz size satalım siz fakirlesip birbirinizi öldürün demek istiyor.
    En son 300 avukat bir bilgisayara karşı dava verdi.Bilgisayar kazandı.Tam 300 doktor 1000 tane hastaya teşhis koymaya kalktı.Bir bilgisayar 300 doktora karşı 1000 hastaya tam doğru teşhis koydu.
  • naciekinci
    06 Ekim 2018 08:47
    4 1
    Eski bir bilgisayar bağımlısı öğretmen olarak bu araştırmaya kesinlikle katılıyorum. Bu bağımlılıktan gitar sayesinde kurtuldum. Öğrencilerime de enstrüman sevgisi aşılamaya çalışıyorum ki onlarda madde bağımlısı gibi bilgisayar bağımlısı olmasınlar diye.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK