Birleştirilmiş Sınıfta En İyi Eğitim Stratejisi Nasıl Olmalıdır?

Murtaza işler
11 Mart 2019 22:16

Hocalarim ilk defa birlestirilmis Sınıf okutacağım ve sinifimda 1 2.3 4.Sınıf öğrencileri var öğrencilerin sikilmamasi ve dersin verimli geçmesi için ilk etapta kaçıncı sınıflardan veya hangi sistemedik ile derse başlayıp(sürdürüp) diğer öğrencileri nasıl eğitime kazandirip verimli hale getire biliriz TECRÜBELERINIZ BENİM İCİN COK ONEMLİ PAYLASIRSANIZ SEVINIRIM

elnino007
12 Mart 2019 07:26

Öyle bir sistematik henüz bulunmadı hocam. Bu koltuğa iki karpuz sığmaz. 1. Sınıflara okuma yazma, diğer sınıflara kitap okuma, okuduğunu anlama ve anlatma, ileri geri sayma işlemleri, temel toplama çıkarma çarpma bölme... yapabilecegin anca bu kadardır. Veliler ilgili çocuklar iyiyse bunun bi tık üstüne cikabilirsin sadece.. zaten müdür yetkili işleri size ekstra yük olacaktır.. canınızı sıkmayin hocam sakin. 13 yıl oldu benim birleştirilmiş de, bi ara o kadar çok moralim bozuluyordu ki saçlar döküldü dişler tek tek gitmeye başladı.

Murtaza işler - 12 Mart 2019 11:01
Çok sağolun Hocam teşekkür ederim
Doğansevil
11 Mart 2019 22:36

Hocam öncelikle hayırlı bir eğitim ve öğretim diliyorum. Ben de 3.5 yıl birleştirilmiş sınıf okutmuş biri olarak eğitimin müstakil olan okullara nazaran çok daha meşakkatli olduğunu söyleyebilirim. Ancak şunları söyleyebilirim. 1.sınıflarda öncelikle ilkokuma yazma çalışmalarına ağrılık verip varsa eksikleri ki birleştirilmiş sınıflarda mutlaka olur onlari düzeltmeye yönelik çalışmalar yapmak. 2. Sınıflarda ise genelde okuduğunu anlama ve diktede eksiklik varsa bunlari düzeltmeyle başlamak doğru bir tercih olabilir. 3. Sınıflarda durum çok kötü değilse halihazirda olan kazanmlara yönelik çalışmalar yapabilirsiniz hocam. Son olarak 4.Sınıflarda ise test kalsik ve genel değerlendirmelerle bir durum analizi yapip işe başlamak olur. Tüm sınıflarda ki en önemli olani bence şu işe başlamdan bir genel durum değerlendirmesi yapip eksikleri belirleyip o eksikleri giderme yolunda çalışmalarla durumu desteklemeye çalışabilirsnz hocam. Doğrucu olacağım hocam ama bana göre bu zorlu süreçte Allah size kolaylık versin. Sadece eğitim ve öğretimle bitse ne ala ama biliyorum ve yaşayacaksnz ki egitim öğretim yönetim ve okulun tüm sorumlulukları sizde olacaktir. Bol şanslar diler ve güzel günler yaşarsınız inşallah hocam.

Murtaza işler - 12 Mart 2019 11:00
Çok Teşekkür ederim hocam

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK