Bu Sene İlköğretimde Dyk Yalnızca 8.sınıflara Mı Var?

rabia+52
20 Ağustos 2023 01:26


niluferr
20 Ağustos 2023 01:45

Evet.

naciekinci
20 Ağustos 2023 02:05

Evet

omer09
20 Ağustos 2023 11:26

Lisede 11 ve 12. sınıflara ayrıca mezun gruplarına var. Bence tamamen kaldırılmalı.

naciekinci
20 Ağustos 2023 12:45

Kişisel görüşüm ben de Dyk kurslarini gereksiz görüyorum. Bunu öğretmen gözüyle değil veli gözüyle söylüyorum. Sınavlara hazırlananlar genelde bireysel çalışma, özel ders ve özel kurumlarla deneme sınav anlaşmasının en verimli yol olduğunu söylüyorlar. Etüd merkezi de zaman kaybı diyorlar. Söyleyen arkadaşlarımın çocuklarının hepsi de tıp kazandı. Biz de LGS atlattik bu yıl. Evde kendimiz takip ettik. Matematik azizligine ugrasak da (kolay olmasından ötürü ) yüzde 3 luk dilimle istediğimiz Fen Lisesi geldi. Nokta atışı dilime giren arkadaşlar da özel ders aldırdı hep. Genel konu anlatımını YouTube da her yerde bir şekilde bulursun. Birebir ne kadar ilgileniliyor? Hele ki kalabalık sınıflarda bu zaten mümkün değil. Sınav siniflari Max 15 olacak ki öğretmen de bire bir ilgilenebilsin. Ciddi anlamda kaynak takibi, soru kritiği yapabilsin.

niluferr - 20 Ağustos 2023 14:17
Merkezdeki ogrenciler ve ilgili aileler icin dediginiz dogru olabilir ama kirsaldaki ogrencinin tek sansi Dyk. Ozel ders, etut merkezi, deneme sinavi falan cok cok zor. Bunun takibini yapacak aile sayisi da yok denecek kadar az. Kirsalda Dyk'ya derse ilgisi olmayanlar da gelmeyince ogrenci sayisi iyice azaliyor ve birebir ilgilenilebiliyor. Gecen sene 5. siniflara acilmadigi icin ogrenci ve veliler uzgundu. Bu sene 6 ve 7 kaldirildi. Kirsaldaki ogrencilerin tek secenegini kaldirdilar.
göbekligeneral - 20 Ağustos 2023 16:44
Ben çocuklarımı işin içinde olduğum için gondermedim kendilerine bıraktım.soylediklerine göre zorunlu yapıyorlarmış,bazıları da evden kaçmak,evde iş buyurulmamasi, arkadaşları için gidiyolar.hicbir faydasını görmedim,tavsiye de etmiyorum.yeni sistemde bol bol kitap okuyup biraz da pratik düşünüyorlarsa kendi başlarına hallederler.
niluferr - 20 Ağustos 2023 18:24
Bizim okulda durum o sekilde degil. Zorunlu degil. Istemeyen ogrenci gelmedi. Kendi istegiyle gelen ogrencilerle cok verimli dersler islendi, sorular cozuldu, pratik yapildi. Her okulda durum farkli. Genelleme dogru degil.
naciekinci - 20 Ağustos 2023 19:53
Hocam ben de kırsalda çalışıyorum. Çocukların okumakta gözü yok cogunlukta. Normalde geçen yıl 3 tane Fen lisesine öğrenci gönderdik ama istisna idi bu. Önümüzdeki 8 yıl böyle bir beklenti yok, o kalibrede çocuk yok. Olsa da ergenlikle birlikte kopacak çünkü sınıf iklimleri yok. Bu ortamda o kadar Dyk vs. çok ama çok gereksiz. Mevcut sistemde zaten aile takipte işin içinde olmadıktan sonra okumak neredeyse imkansız hale geldi.
niluferr - 22 Ağustos 2023 02:17
Hocam koyden koye, okuldan okula farkeder bu. Bizim yan koy de aynen anlattiginiz gibi. Ama bir de öteki yan koy okuluna bakalim. Her yarismada derece alirlar, bir suru projeleri var, surekli gazetelere cikiyorlar. Dyk'ya katilim zorunlu degil ve cok sistemli, verimli ders islendigini biliyoruz. Taraf tutma olarak nitelendirilmesin diye kendi okulumdan bahsetmedim. 1 ogrencinin hayatina dokunsak kardir diye bakiyoruz biz. Bu kadar genelleyemiyoruz.
naciekinci - 22 Ağustos 2023 20:13
Tabiki, ancak bunun için illa Dyk ya ihtiyaç yok ki. Okulumuzda bir ogretmenumizin sözü aynen şu, Dyk yi sırf gelir için düşünüyorum... Dyk olayını tabiki hakkıyla yapanlar vardır. Ama genel olarak sıkıntı büyük. Mevcut şekli ile uygundur kanımca.
göbekligeneral
20 Ağustos 2023 14:43

Son yıllarda amacından çok uzaklaştı.egitimden ziyade öğrencinin sırtından para kazanma işine dönmüştü.sonucta kamu zararı oluştu.ulkede usulsüzlükler oldu.bunlarin hepsi sayistaş raporunda var.isabetli bir karar olmuş.

KDesigner - 20 Ağustos 2023 19:38
Öğrencinin sırtından para kazanmak ne demek hocam? Kime söylüyorsunuz bunu, eğer öğretmenlere ise bu kötü bir itham

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK