Çevreci Öğretmen Çocuklara Doğanın Dilini Öğretiyor

Çevreci öğretmen Hüveyda Gümüş, öğrencilerine doğa ve ağaç sevgisini aşılamak için okullardaki ağaçların ‘envanterleri’ni çıkardı.

Esra ÜLKAR

“Okullarda her şeyin envanter listesi var, ağaçların yok. Okul gereçleri kırılırsa yerine gelir ama bir ağacın değerini düşünün. Yıllarca büyümesini bekliyoruz” diyen 23 yıllık eğitimci Hüveyda Gümüş, önce kendi okulundaki ağaçların envanterlerini çıkardı, sonra da Kadıköy’deki diğer okulların.

Ağaç türlerini tespit ederek, üzerlerine isimlerinin yazılı olduğu levhalar yerleştirdi. Bu listeleri ‘Ağaçların Adları’ isimli bir kitap haline getirdi. Gümüş’ün 2013’te başlattığı projeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘örnek proje’ seçti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüş’ün çalışmasını tüm İstanbul’a uygulumaya başladı. Hüveyda Gümüş’ün danışmanlığında İstanbul’daki tüm okulların ağaç envanterleri çıkarılıyor. Doğa sevgisinin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini belirten Gümüş, “İlkokul öğretmenim de sınıfta çiçek yetiştirirdi. Empati yaptım. Çocuklara ben de doğa sevgisini aşılamak istedim” diyor.

  • 8 0
  • 10 Temmuz 2017 02:05 1.182
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK