Çocuğum Özel Çocuk , Bilsem Sınavına Girmesi İçin Öğretmeni Nasıl İkna Edebiliriz?

silansa
07 Kasım 2023 01:10

Merhabalar, benim 1. sınıfa başlayan daha önceden çok düşük düzey atipik otizm tanısı alan bir oğlum var. Onu yakından tanıyan bir çok insan ve bir kısım psikiyatri, pedagog, psikolog vs. (çok farklı ve çok sayıda uzmana gittik) çocuğumuzun dahi olacağını, farklı işleyen zekası vs. olduğunu söylediler. Şimdi şöyle bir sorunumuz var, sınıfta asla zeki bir çocuk gibi değil, öğretmeni bir türlü inandıramadık çünkü sınıfta hiçbir şey yapmak istemiyor ve yapamıyor (dürtüsel bir çocuk, dikkat eksikliği mevcut ve tikleri olduğu için çok yoğun akran zorbalığına maruz kalıyor), Tıp fakültesinin yaptığı testte Dil bilişsel alanda yaşıtlarının gerisinde ama diğer alanlarda yaşının çok üstünde çıktı. Muhtemelen analitik zeka yani görsel ve genel yetenek alanında özel bir çocuk. Çoçuğumuzu bilsem sınavına sokması için öğretmenimizi nasıl ikna edebiliriz. Özel bir çocuk olduğu için klasik eğitimden öte kendini gerçekleştirebilmesi için BİLSEMe girmesini çok istiyoruz. yardımcı oluır musunuz? ne yapabiliriz?

joje
07 Kasım 2023 10:56

Özel bir çocuk olduğu için klasik eğitimden öte kendini gerçekleştirebilmesi için BİLSEMe girmesini çok istiyoruz. yardımcı oluır musunuz? ne yapabiliriz?
demişiniz ama Bilsemi gözünüzde çok büyütmeyin sonra hayal kırıklığına uğrarsınız.

burhan10
07 Kasım 2023 12:13

Hocam çocuğunuz dediğiniz gibi ise bilsem e gitmemesi daha iyidir diyebilirim. Çünkü bilsemler çocuğunuza yetmeyecektir. Bilsem den önce çocuğunuzu toplumsal yaşama alistirmali psikolojik olarak çocuğunuzu guclendirmenizi tavsiye ederim.

übübü
07 Kasım 2023 08:46

Bilsem eski bilsem değil diyorlar.
Bu sene sokamazsanızda 3. Sınıfa kadar zamanı var. Bekleyin. Zaman içinde belki ikna olur öğretmen, çocuğunuzun dahi olabilecek kapasitede olduğuna

uNNamed
07 Kasım 2023 07:19

Benim sınıfımda bilseme istekli veli bulmak zor. İyi gördüğüm öğrencilerimin velilerini ben ikna edip sınava sokuyorum. Kontenjandan daha fazla veli isteseydi bilsem deneme sınavı yapardım. Öğretmeninizden bunu rica edebilirsiniz.

KDesigner - 07 Kasım 2023 07:44
Neredeymiş bu hocam? Türkiye'nin genelinde bunun tam tersi oluyor çoğunlukla, sınıf öğretmeni artık yılıyor, herkesin çocuğu yetenekli çünkü, herkes bilsem'e girmek istiyor
uNNamed - 07 Kasım 2023 18:38
Taşımalı eğitim veren okulda çalıştığım için öğrencilerimin bir kısmı köylerden geliyor. Onlar çocuğu Bilsem 'e getirip götürmekte zorlandıkları için istemiyorlar.
KDesigner
07 Kasım 2023 07:46

Öğretmen Bilsem değerlendirme gözlem formunu doldurur, gerisine okuldaki bilsem komisyonu karar verir, eğer çocuk yetenekli ise öğretmenler de bunun farkına varır sanırım

davlumbaz
07 Kasım 2023 07:56

Kılavuz henüz yayınlanmadı. Kişi sınırlaması olacak mı bilmiyoruz. Yönlendirmeyi sınıf öğretmeni yapacağı için onu ikna etmek adına tıp fakültesinde yaptırdığınız değerlendirmenin bir örneği varsa onu gösterebilirsiniz. Ya da Ram'a gidiyorsanız oradan öğretmene bilgi verilmesini isteyebilirsiniz.

curcu
07 Kasım 2023 08:59

hocam geçen sene benim kızım da girdi 1. sınıftı ilk oturumu kazandı fakat bireysel değerlendirme sözel ağırlıklı ,okuması çok iyi olmasına rağmen değerlendirmeyi yapan öğretmen yetersiz dinlemede sıkıntı yaşıyor dedi


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK