Davranış Bozukluğu Gösteren Öğretmenleri Etik Komisyonu Kurup Komisyonda Değerlendirme Etik Olur Mu

dalgakıran
05 Mart 2019 01:51


inal11
05 Mart 2019 10:03

Bireysel olarak tavsiye ve öneride bulunmak daha doğru olacaktır. Bu gibi olayların kurul ve toplantılarda ele alınması işleri daha da çıkmaza sokacaktır görüşündeyim. Yine de kendi takdiriniz.

mm42mm
05 Mart 2019 11:22

ilk etapta söylendiği gibi bireysel yakın olan kişilerin tavsiyesi ve uyarısı ile en azından yanlış davranışın kabul görmesi gerekir. ama kişi davranışta ısrar ediyorsa da kimse kimsenin bu durumunu çekmek zorunda değil ki zaten bu kişi önce öğretmen sonra devlet memuru. tabi olduğu kanun nizam var. çevresi öğrencileri iş arkadaşları ve kendisi için zaten bu durumun resmiyete dökülmesi gerekir. benim fikrim idarenin kendini hissettirmesi gerektiği taraftarıyım. kişiye değil makama saygı duyulması gerektiğini bilmesi gerekir. aslında düşündükçe yazdıkça ne kadar yanlış şeyler olduğunu, o idarenin yerinde ben olsam nasıl tepki vereceğimi düşündüm. sonuç daha kötü oldu. kişi kendinden sorumludur. yaptıklarının ödül ve cezası neyse çekmesi gerekir.

hazer
05 Mart 2019 07:23

Bence hiç etik değil...patalojik bir sorun olabilir...rencide etmeden herkese söylemeden tatlı dil ile tedaviye ikna edilmeli

dalgakıran - 05 Mart 2019 10:59
Amacımız resmiyete dökmeden kişinin kendi davranışıyla yüzleşmesini sağlamak.Malum çeşit çeşit insan tipi var,okulun sukunetini bozan,ayan beyan küfür eden,idareye öğretmene meydan okuyan. Vb. Resmiyete taşımakta çekiniyorlar.
dalgakıran - 05 Mart 2019 14:32
Panik atak tedavisi görüyor söylediğine göre ama bu durumu kullanarak sınırsız özgürlük alanı yaratmaya çalışıyor.Güc odaklı bir yaşam şekli var, etikten çok uzak.Butun bunlara rağmen mesleki anlamda kendini geliştiren çocuklara ilgisi örnek gösterilecek cinsten.
bernada34
05 Mart 2019 12:51

"Davranış bozukluğu" tanısını doktor mu koymuş?
Yoksa çevresindeki çatışma yaşadığı kişiler mi?
Uyum neye göre uyum?

dalgakıran - 05 Mart 2019 14:25
Doktordan ziyade okul içerisinde gözlem sonucunda işleyişi baltalama, mesaiyi gozetmeme, istediği olmayınca hakaret etme,idareyi suçlama, çirkin bir rekabet anlayışı, çalışma arkadaşlarına üstünlük kurma ve sonuç ortamda cuzzamli gibi görülmesi oldu. İdareci olarak ne kadar kazanmaya calıssamda makamı ezip ilçe milli eğitim müdüründen istediğini yaptırıyor.Onlarda aman çektikleri için tamam diyerek gönderiyorlar.Durum bu, davranış bozukluğu raporu için önce kendisinin kabul etmesi gerek öğretmen
dalgakıran - 05 Mart 2019 14:26
İdareci ve öğretmenler yıllardır değiştiği halde bu öğretmenin tutumu farklı insanlarda tekrar etti.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK