Depremde Evimizi Kaybettik. Toki Hakkı Daskı Olmayana Veriliyor Mu?

adanadas
06 Mart 2023 11:19

Merhaba arkadaşlar. Belki fikriniz vardır. Çok şükür depremden sağ çıktık. Ama 5 ayrı aile olarak evsiz kaldık. Hiçbirimizde dask yok. Hak sahipliği maddelerinde önce dask şartı yokken sonradan eklendi. Öyle bir durumdayız ki 20 yıl borçlanmaya bile razı hale geldik. Önceki projelerde (Gölcük, Van gibi) dask şartı var mıydı? Bilginiz var mı?

e.ogretmenim
06 Mart 2023 14:01

Dask ayrı bir kurum. Sigortalar karşılıyor. Dask evi zarar görene bedel ödüyor. Ev için dask şartı yoktu sonradan eklediler diyorsunuz. İyice incelemek lazım. Afad dask için ev yapmıyor. Hak sahibi olmanız için e devletten mutlaka başvuru yapmanız gerekiyor. Geçmiş olsun.

TMurat
06 Mart 2023 13:25

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Bu depremde yıkım çok fazla. Önceki depremlerdeki duruma bakma doğru olmaz. Hak sahipliğini verirken önceliği dask'ı olanlara tanıyabilirler ama sonraki süreçte evi yıkılan tüm ev sahiplerine hak verirler diye düşünüyorum.

ozlemmis
06 Mart 2023 15:36

Dask Gölcük depreminden sonra başladı. Dask yaptıranın evi yıkılmışsa ev fiyatının bir kısmının tazminat parasını alır. Gölcük depreminde evi yıkılana benim bildiğim kadarıyla devlet karşılıksız vermedi. Biraz merkezden uzak olan deprem konut evleri daha düşük fiyatlarla verildi. Orta ve ağır hasarlılara da güçlendirme için daire başına bir onarım parası verildi.

mbudak44
06 Mart 2023 22:49

Evi yıkık, acil yıkilacak ve ağır hasarli olanlara afad tarafından veya cevre sehircilik aracılığıyla kentsel dönüşüm kapsamında evler yapılacak. Yapılan evlerin maliyetinden yıkılacak ev rayiç bedeli düşülerek 2 yıl ödemesiz geri kalanı 18 yılda ödenecek. Afad tarafından yapılanlar geri ödemeleri sabit(faizsiz). Afad kitapçığında bu sekilde yazıyor. Elazığ'da akrabalara da 2020 depreminde bu şekilde oldu.

adanadas - 07 Mart 2023 11:11
Burda dask zorunluluğu konu edilmemiş. Umarım öyle olur. Tesekkur ederim

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK