Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının Başlatılması İle İlgili Açıklama

Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının Başlatılması İle İlgili Açıklama

1-Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzunun genel esaslar bölümünün 1.13. maddesinde kursa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10 (on)‘dan az olamayacağı hükmü bulunmaktadır. Ancak aynı yerleşim biriminde başka kurs merkezinin olmaması, öğrencilerin taşınma imkânının bulunmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10(on)’a ulaşamaması durumunda il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin inceleme ve onaylamasıyla 5(beş) öğrenciden az olmamak kaydıyla şube oluşturulabilecektir.

2- 30.09.2015 tarihinden önce ders seçimini yapmış olan bazı öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzunun 1.19. maddesine göre tercih yapmadıkları tespit edilmiş olup belirtilen sayıdan fazla ders seçimi yapmış olanların tercihlerinin iptal edilerek 5,6,7,9,10 ve 11.sınıflar için 3 dersten 12 saate, 8.sınıflarda 6 dersten 18 saate,12. sınıf ve mezun öğrenciler 6 dersten 24 saate kadar ders seçimi yapacaklardır. Seçilen derslerin ikili öğretim yapılması, fiziki yetersizlik vb. nedenlerle hafta içi verilememesi durumunda dersler hafta sonu iki güne yayılabilecektir. Ancak 8. Ve 12. sınıf haricindeki sınıfların ( 5,6,7 / 9,10,11 ) hafta sonu günlerinin sadece bir gününe derslerin toparlanması önem arz etmektedir.

3- Genel ilköğretim ve ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okullarına kayıtlı öğrenciler için açılacak kurs programlarına katılacak öğrenci/kursiyer sayısı özel eğitim okul/kurumlarındaki sınıf mevcudu sayısının yarısından az, sınıf sayısından fazla olamaz. Bu kurs sınıflarına (1) bir öğretmen görevlendirilecektir.

4- Mezun durumdaki kursiyerler ile 12. sınıf öğrencileri için sınıf oluşturulurken öğrencilerin seçtikleri dersler dikkate alınarak Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık grup dersleri göz önünde bulundurulmak suretiyle şubelerin ve ders programlarının oluşturulmasına özen gösterilecektir. (TM, MF, EA. TS. YD.vb.)

5-Kursların Ekim ayının ilk haftasında açılması,kursiyer ve öğrencilerin e-kurs modülüne zamanında işlenmesi esastır. Ancak Kursiyerlerin e-kurs modülüne zamanında işlenmesinin mümkün olamayacağı gibi bir durum oluşması durumunda, okul/kurum müdürlükleri kursları zamanında başlatmak için gerekli planlama, program, sınıf oluşturma işlemlerini evrak üzerinde yaparak, kursların açılması için gerekli olurları alıp kursları başlatmakla yükümlüdürler. Bu durumda öğrenci girişleri, sınıf oluşturma vb. işlemler Ekim (2015) ayının ikinci haftasına kadar okul/kurum müdürlüklerince yapılabilecektir.

6- Kurslardaki uygulanacak ders programlarının bir kısmı (özellikle sınavlara konu olan dersler) Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün (odsgm.meb.gov.tr ) web sitesinde yayınlanmıştır. Programı yayınlanan ders programları indirilerek, kurs müdürlüğünce onaylatılıp kullanılacaktır. Programı olmayan dersler için ise yayınlanan programa uygun haftalık/aylık kazanımları ve ders saatlerini gösterir yıllık planlar derse giren öğretmen tarafından yapılacaktır. 15 Ekim 2015 tarihine kadar tüm programların bitmiş ve onaylamış olması önem arz etmektedir.

7- Turizm Otelcilik Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin kurs işlemleri e-okul sisteminde not giriş ve sınıf atlatma işlemi tamamlanmamış olabileceğinden kurs işlemleri evrak üzerinden yapılacak ve daha sonraki süreçte sisteme işlenebilecektir.

Buna göre yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda Destekleme ve Yetiştirme Kursu açacak olan ilimiz dahilindeki tüm okul ve kurumlarımızın gerekli tedbirleri alarak kılavuzda belirtilen tarihte kursları başlatması gerekmektedir.

Söz konusu kurslarla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilerek başlatılması, herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.



Kaynak: Niğde MEM
  • 0 0
  • 02 Ekim 2015 09:10 2.646
  • habibocak
  • sınıf_felsefe
    03 Ekim 2015 12:59
    2 0
    MEB in üvey evladlarıyız hocam
  • mbudak44
    02 Ekim 2015 10:51
    9 0
    SINIF ÖĞRETMENLERİNİN TAŞIMA ÇİLESİ,İlkokulara Açılamayan Kurslar
    İlkokul ve Ortaokul'un aynı taşımada olduğu özellikle ilçe okullarında 4+4+4 sisteminin sınıf öğretmenlerine bir kıyağı olarak 3 yıldan beri sıkıntı yaşamaktayız ve bu yılda sıkıntılarımız artarak devam etmektedir. ortaokulların haftalık 35 saat ders görmesi nedeniyle günlük 1 saat fazla beklemek zorunda kalıyoruz. Son yapılan Şu'ra da 1 saat için takviye ve etüd konulması kararı alınmasına rağmen sendikaların ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu işi önemsememesi yüzünden her gün 70 dakika öğlen arası ve ders bitiminde 20-25 dakika ortaokul öğrencilerinin çıkışını bekliyoruz. Kurs açalım diyoruz yok diyorlar, diğer okul 10-15 dakika erken başlasın diyoruz yok diyorlar ne söylesek yok yok..... Yapılan her düzenleme de zarar gören sınıf öğretmeni normal memur mesaisi yapmaya başladı. Özellikle çözüm odaklı olmayan ve ben bekliyorum sen de bekle mantığını düşünen idareciler ve bu durumu gündeme getirmeyenler yüzünden mağduriyetimize çözüm bulunmuyor. Tam gün eğitim gören üstüne üstlük birde taşıma ve yemek ile uğraşan bu tip okullarda çalışmak kabus oluyor. Zaten tayin isteyeyim desen çıkmıyor. Sınıf öğretmenine geldiğinde 1 saat Takviye Etüd saatini çok gören Meb Ortaokul ve liselerde okul saatleri dışında birde ücretsiz kurs açıyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK