Devamsızlık

you-dum
20 Aralık 2022 15:28

Bir öğrencim sene başından beri okula gelmiyor veli ayda bir aklına gelirse okula yolluyor. 50 küsür gün devamsızlığı var. Veliye maddi para cezası ödeyebileceklerinden, yollamamanın suç olduğundan defalarca bahsettim ancak suç veya ceza bizim için önemli değil cevabı aldım. Milli eğitimden yazı gelmiş idare ve rehber öğrermen eşliğinde bilgilendirilmesi için veliyi bunun için okula çağırdığımda çocuğu okula yollamak için çok uğraştıklarını ancak gelmek istemediğini bildiğim halde neden yasal yollara başvurduğumu ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bir şey çıkacağını düşünmüyorum ancak bu çocuk için o kadar uğraştım ki veli canımı sıktı. Herhangi bir cezası olur mu yoksa boş atıp dolu mu tutmaya çalışıyorlar hocalarım ?

turko_
20 Aralık 2022 16:21

Bazı konular karıştırılıyor, devamsızlık nedeniyle veliye para cezasını okul idaresi veya İlçe Milli Eğitim veremez. İlçede Kaymakam, ilde Vali verir.
Ancak bu cezanın uygulandığını ne duydum ne gördüm. Kağıt üstünde kalan bir iş.

Harmoni
20 Aralık 2022 20:43

Bir yarı dönemde yarım gün dahi olsa okula gelen öğrenci sürekli devamsız sayılmıyor hocam.Devamsızdır öğrenciniz.Velinin şikayetinden birşey çıkmaz.Siz görevinizi yapmışsınız.

you-dum - 21 Aralık 2022 16:40
Hocam devamsızlıktan yana bir sıkıntıları yok zaten veli neden eokula devamsızlık girdiğimi, neden anlayış göstermediğimi, neden okula bu konuda bilgi verdiğimi falan sorguluyor. Görmezden gelip idare edecekmişim güya
Harmoni - 21 Aralık 2022 17:07
Yok hocam,siz doğru olanı yapmışsınız.Sıkmayın canınızı,veliyi de okul idaresine yönlendirin artık bence.
elnino007
20 Aralık 2022 15:41

Hocam siz devamsızlığı girersiniz veliyi de bilgilendirdiniz mi tamamdir..gerisini idare yapar..mektup yollar ilçeye bildirir veliyi çağırır...gelmemesi daha iyidir belki hocam..o kapasite yoktur seneye biraz daha olgunlaşmış olur..

you-dum - 20 Aralık 2022 16:01
Hocam zaten sınıf tekrarı yapmayacak okula 3-4 gün olsa da geldi. Ancak ilçeden yazı geldi idare, muhtar, rehber öğretmen ve veli ile görüşme yapılması gerekiyormuş. Onun için okula çağırınca veli hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söyledi :)
cbci
20 Aralık 2022 19:56

Sizin yapacak olduğunuz e okula devamsız diye işlemek. Gerisi idarenin ve kaymakamlığın ve muhtarın sorunu. Niye böyle uğraşıp da kendinizi hedefe koyuyorsunuz? Bosverin hocam gelmezse gelmesin.

you-dum - 21 Aralık 2022 16:43
Hocam 1500 üstü mevcudu olan bir okuluz çok sayıda devamsızlık mektubu giden öğrenci olduğu için okul veliye iş yoğunluğundan dolayı benim ulaşmamı rica etti ben aradım ama bir daha tövbe :)
KDesigner
20 Aralık 2022 15:50

Hocam gelmek istemiyorsa neden uğraştınız ki? Gelmeme sebebini size belirtmiş. Zaten ilkokulda devamsızlıktan kalma yok, o çocuk sınıfı geçecek. Gelmeyen öğrencinin velisini okula çağırmak değil devamsızlık mektubunu imzalayacaksınız. Sonrasında devamsızlık mektubunu göndermek ve para cezaları tebliği var ama bunlar sizin işiniz değil, okul idaresinin ve diğer kurumların işi.

you-dum - 20 Aralık 2022 16:00
Hocam okul idaresi veliye ulaşıp görüşme için okula gelmesi gerektiğini söylememi istedi yoksa ben günlük devasızlığı girip devamsızlık mektuplarına imza atıyordum. Zaten okula gelmeleri gerektiğini söyleyince veli niye e okula devamsızlık girdiğimi, benim yüzümden ceza alacaklarını, okula geldiği nadir günlerde neden rehber öğretmenle görüşme yaptırmadığımı (ki rehber öğretmen okula 1 gün geliyor çocuğun geldiği günlere denk gelmedi) vs söyledi
KDesigner - 20 Aralık 2022 16:12
Veliye maddi para cezası ödeyebileceklerinden, yollamamanın suç olduğundan defalarca bahsetmenizi sanırım veli bir tehdit olarak algılamış. Bence veliyle sözlü olarak hiç muhattap olmadan her şeyi yazılı olarak bildirin. Yollamamanın suç olması vb zaten devamsızlık mektubunda yazıyor, o işleri uygulamak idarenin işi. Günlük devamsızlığı girmekle size hiçbir şey olmaz, zaten bu bir görev, mazeret bildirdim, beni devamsız girme diye bir şey yok,asıl devamsızlık girmezseniz bir şey olabilir

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK