Dramayla Kodlama Atölyem-Bu Benim Dünyam 2 Projeleri

Vasfi Rıza Zobu İlkokulu öğrencileri Sınıf Öğretmeni Çağla ULUKAYA öncülüğünde 'Dramayla Kodlama Atölyem' eTwinning projesini uygulamaya başlamışlardır.

Bu proje Türkiye-Azerbaycan ortaklı bir projedir. Türkiye'nin farklı illerinden ve Azerbaycan'dan katılan öğretmen ve öğrencilerle yürütülmektedir.

Bu projede çocuklarımıza erkenden kodlama temellerini atarak kodlamanın zevkli ve eğlenceli olduğunu etkinliklerle kavratılmaktadır. Hızla değişen ve gelişen dünyadaki gelişmelere bağlı olarak eğitim ve öğretimde yeni ve farklı gelişmeler yaşanmaktadır. Çağımızın en büyük değişim ve gelişimleri teknoloji alanında olmaktadır.Kodlama da bu değişim ve gelişimin en önde ve hızlı olanıdır.

Pandemi koşullarında uzaktan eğitim ile de olsa projemiz etkinlikleri ile çocuklarımıza eğlenerek kodlama temellerini atıyoruz.laughing

 *******************

Bu Benim Dünyam 2

Vasfi Rıza Zobu İlkokulu öğrencileri Sınıf Öğretmeni Çağla ULUKAYA öncülüğünde 'Bu Benim Dünyam2' eTwinning projesini uygulamaya başlamışlardır.

Bu proje Türkiye ve birçok Avrupa ülkesi ile  ortaklı bir projedir. Türkiye'nin farklı illerinden ve Avrupa ülkelerinden katılan öğretmen ve öğrencilerle yürütülmektedir.

Bu proje ile çocuklarımızda zevkli ve eğlenceli etkinliklerle sözlü ve yazılı anlatım becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Bunun için masallar, hikayeler, şiirler, fabllar, mektuplar, vb. onları psikolojik ve pedagojik açıdan etkisi altına alacak çeşitli görsel hikâye anlatma teknikleri kullanmaktayız. Hızla değişen ve gelişen dünyadaki gelişmelere bağlı olarak eğitim ve öğretimde yeni ve farklı gelişmeler yaşanmaktadır. Çağımızın en büyük sıkıntısı iletişim becerilerinin zayıflığıdır. Çocuklarımızın bu konuda gelişmesi ve değişim göstermesi için tüm kaynakları kullanıyoruz.

Bulunduğumuz pandemi koşullarında iletişim gücünü ve bağını geliştirmek uzaktan eğitim ile bu daha da önem arz etmektedir.Projemiz etkinlikleri ile çocuklarımıza eğlenerek bunları kavratıp öğretiyoruz.laughing

  • 1 1
  • 14 Ocak 2021 01:50 640
  • nurcan9601
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK