Dündarlı İlkokulu (İZMİR TİRE)

Dündarlı İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İZMİR -> TİRE
Kurum Kodu728368
Hizmet Puanı16
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı5
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (06 Mart 2016)

2 sınıfa sahip tek bir binadan oluşan küçük bir birleştirilmiş sınıflı okul burası. 20 civarı öğrenciye sahip. Veliler öğrencilerle ilgisiz, bu yüzden öğretmen ne veriyorsa çocuklar onu alıyor. Köyde bakkal, manav, doktor yok. Doktor 2 haftada 1 kez geliyor, o yüzden çocuk yaralanmalarına dikkat etmek gerekiyor. Gelen öğretmenler fazla kalmamış, o yüzden öğrencilerde temel eksikliği çok fazla. Çocukların büyük kısmı okuma yazma bilmiyor, öğrenememiş ya da unutmuşlar.

Okul yolu her gün gidip gelinecek bir yol değil, çok virajlı ve dağı her gün aşmak arabayla bile olsa çok yorucu. Lojmanda kalmayı tercih ediyorsunuz bu sebeple. Lojman da bakımsız, yaşanacak gibi değil ama o yolu çekmemek için yaşamak zorundasınız. Köyde yapılacak pek bir şey yok. Toplu taşıma yoktur, sadece haftada 1 gün salı günleri Tire pazarına inenler için bir servis olur.

İklimi iyidir, kışın bazen çok soğuk olur ama genel olarak havası ılıktır. Telefon zor çeker, uydu internetini okuldan sağlarsınız ancak telefonlar internete giremiyor. Aşırı fırtınalı ve yağmurlu günlerde elektrikler kesilir.

Okulun ısınmasından köylüler sorumludur, odun ve kömür getirerek sınıfı sıcak tutarlar, sabahları velilerden biri sobayı yakar, temizliği de köylülerden biri halleder. Hademe sıkıntınız yoktur. Ayrıca köylü çocukları dayanıklıdır, şehir çocuklarının incindiği ve mızmızlandığı çoğu konuda gık demezler. Öğrenciler uysaldır, laf dinlerler, çoğu kendi halindedir.

Olumsuzluklar fazla gibi görünebilir ancak ben severek öğretmenlik yaptım orada. Ancak yalnızlığı ve sessizliği seven biriyseniz, sakinlik ve güven içinde yaşayabileceğiniz güzel bir yerdir Dündarlı. İlçe milli eğitim yardımcı olur, her ihtiyacınızı sağlamaya çalışırlar.



Gönderen: Gizli (24 Temmuz 2013)

Dündarlı Köyü
Tire, İzmir

Tel: 2325155014



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK