Eğitim-İş, Yaklaşık 10 Bin Üyesi ile Büyük Öğretmen Yürüyüşünü Gerçekleştirdi

Eğitim-İş, mesleğimizin onuruna saldırı niteliğindeki sözde meslek kanunun geri çekilmesi, öğretmene saygı, öğretmene yakışır kanun, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine insan onuruna yakışır ücret talebiyle Ulus’taki ilk Meclis binasının önünden Anıtkabir’e yürüdü.
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık on bin Eğitim-İş üyesi, Ulus’ta ilk Meclis binası önünde bir araya geldi.

“Dikkat dikkat öğretmen konuşuyor”, “Öğretmene saygı istiyoruz”, “Çapulcu değiliz öğretmeniz biz”, “Öğretmene parmak sallanmaz/uzmanlığım diplomam haksızlığa susamam”,  “Ayrışma değil dayanışma/öğretmeniz uzmanız ayrışmaya karşıyız”,  “Saraylarda değil alanlardayız”, “Başöğretmen Atatürk bu kanun nankörlük”, “Çocuklarımıza ülkemize geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganları eşliğinde kortej oluşturuldu... 

Genel Başkan Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada, “Kendi evimizin önünde bize çelik barikat kurdular, Milli Eğitim Bakanlığına, yani evimize gitmemize engel oldular. O gün size açın yolumuzu evimize gidelim dedik, bugün buradan diyoruz ki, açın yolumuzu Atamıza gidelim. Ne çelik barikat, ne polis engellemesi bize geri adım attıramaz. Açın yolumuzu, Atamıza gidelim” diye seslendi. 

Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulmasının ardından, Genel Başkan Kadem Özbay, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 

“Atam, Başöğretmenim;

Devrimci ruhunu sizden alan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Eğitim-İş olarak öğretmene saygı, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine insan onuruna yakışır ücret talebiyle binlerce üyemizle gerçekleştirdiğimiz Büyük Yürüyüşümüz sonrası huzurunuzdayız. 
Sizin gelecek nesilleri emanet edecek kadar önem verdiğiniz eğitim çalışanları olarak, her zaman ve her koşulda Cumhuriyet'in bizlere yüklediği görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket etmekteyiz. 
Akıl ve bilimin, ilke ve devrimlerinizin ışığında, "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirmek; kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurduğunuz Cumhuriyet’te, hiçbir evladımızın kimsesiz ve eğitimsiz kalmamasını sağlamak en büyük amacımızdır. 

Mücadelemizi, Cumhuriyetimizin bağımsızlığını, egemenliğini, ülkenin bütünlüğünü, laik, bilimsel, ulusal, kamusal eğitim hedefini geliştirerek korumak; ülkede yaşayan her bir çocuğun ve gencin eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkını yaşama geçirmek için kararlılıkla sürdüreceğiz.

On binlerce eğitim emekçisi adına huzurunuzda söz veriyorum; 
Ant olsun ki, bilimi ve aklı rehber edinmiş tüm eğitim emekçileriyle, bu ülkenin çocuklarını emanetleriniz ve devrimleriniz ışığında geleceğe hazırlayacak, mücadelemiz ve duruşumuzla sizi yaşatacağız! Açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe hiç durmadan yürüyecek; gerçek kurtuluşun ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olacağı sözünüzden hareketle, nereden gelirse gelsin cehaletle savaşmaya kararlılıkla devam edeceğiz! Ne senden geçeriz, ne de eserinden. 

Sonsuz minnet ve sonsuz saygılarımla…”

 

Eğitim-İş Sendikası

  • YASerkan
    06 Ekim 2022 10:51
    2 2
    Öğretmenin hakkını savunan, gözeten bir sendika olduğunu bir kez daha gösterdi. Tebrikler.
  • Leo41
    04 Ekim 2022 22:38
    2 5
    Öncelikle tebrikler ancak şunu da anlamış değilim hem karşı çıkıyoruz. Hem de kitap bastırıp üyelerimizin çalışmasını istiyoruz. Bir çelişki değil mi.
  • renve
    04 Ekim 2022 21:27
    6 3
    Helal olsun yürekten kutluyorum.
  • cmustafaengin
    04 Ekim 2022 19:47
    9 3
    Bu şerefli ve onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum! Darısı koltuğu değil de öğretmeni düşünüyoruz diyen tüm sendikalara...
  • tarkan61
    04 Ekim 2022 18:18
    10 3
    Eğitim işi gösterdikleri onurlu mücadele için tebrik ediyorum..
  • halisane42
    04 Ekim 2022 11:32
    19 3
    Öğretmenler adına gösterdikleri tepki takdire şayan gerçekten, yiğidi öldür hakkını yeme!!?
    Tebrik ediyorum, darısı diğer sendikaların başına diycem ama hiç ümidim yok!!?
  • Oddo38
    04 Ekim 2022 09:33
    24 6
    Eleştiren arkadaşlar görüyorum da diğer adı "sendika" olanlar ne yaptı hocalarım?
    Sınava hazırlık için kitapçıklar yapanlar da var. Üyelerine sınav başvuru tarihini hatırlatan da var.
    Sendikacılığı kahve kupası ve flash bellek dağıtmadan öteye götüremeyenler var.
    Eğitim-İş'i tebrik etmek düşer bizlere.
  • eren_87
    04 Ekim 2022 01:23
    17 5
    Egitim iş nöbet için iş birakma eylemi yaparken hiçbir sendika arkasinda durmadı. Bunda da durmayacak. Sendika sendika değil de öğretmen cikarlari için tek bir şekilde hareket edilmeli.
  • Petrucci
    03 Ekim 2022 22:50
    11 8
    Egitimiş geçen yıl iş de bıraktı ama bırak başka sendikaların destek olmasını kendi üyelerinin bile çoğu okula gitmeye devam etti korkudan. 12 bin öğretmenin Anıtkabir'e yürümesi yetmez 1 milyon 200 binlik camiada %1 lik bir oran bu. Sorunu bu sendikadaki bir avuç öğretmende aramayın. Ne zaman ki yüzbinlerce öğretmen Anıtkabir'e yürür o zaman görürsünüz haklar nasıl elde edilirmiş.
  • melankolik
    03 Ekim 2022 21:56
    20 7
    Kutluyorum sizleri.Başarılar diliyorum.
  • memetalaca
    03 Ekim 2022 21:50
    14 7
    hafta sonu yürüşünden ses çıkmaz. Okul varken iş bırakmazsanız hiçbir anlamı olmuyor maalesef. Bakın işçilere, doktorlara iki gün iş bıraktılar. Artık öğretmenlerin saygınlığı kalmadığı gibi inandırıcılığı da kalmadı.
  • elif198484
    03 Ekim 2022 21:47
    15 7
    Tebrikler 👏👏👏
  • Bayramd77
    03 Ekim 2022 20:31
    21 7
    tebrikler
  • sessizhoca
    03 Ekim 2022 16:38
    32 5
    👏👏👏
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK