Eğitim Sistemi Değişmeli

Son günlerde TEOG ile başlayan ve eğitim sisteminin tamamına yakınına gelen öz eleştiriler eğitim sistemimizin tekrar öğretmenlerin fikirleri alınarak çağın, milletin ve cografi bölgenin ihtiyaçları gözönünde tutularak ele alınmasının gerekliliğini ortaya koymuştur.

Özelikle tüm öğrencilerin değil ama tüm öğrenci ailelerinin çocuklarını öğrenci seviyelerinin iyi olduğu bir okula göndermek istemeleri bir yarışı beraberinde getiriyor ve bir sınav yapılmaya zorluyor. Sınavların da olması eğitimi tamamen test odaklı bir öğretim olmasına sebebiyet veriyor. Halbuki eğitim sınava değil hayata hazırlayan gerçekçi bir olgu olmalıdır.

Hayatta herkesin akademik bir başarı elde etmeleri ve herkesin bir yönde kanalize edilmeleri bireysel farklılıklara kesinlikle uygun değildir. O nedenle temel eğitim verildikten sonra her öğrencinin bireysel farklılıkları ve kabiliyeti gözönünde bulundurularak farklı eğitim merkezlerine yönlendirilmesi gerekir. Tabi bu yönlendirme küçük yaşlarda başlamalı yaşın ilerlemesi hayata geç başlaması anlamına gelecektir.

O halde temel eğitim 4 veya 5 yıldan sonra öğrencilerin akademik başarısı iyi olanlar ve yeteneklerine göre mesleğe yönlendirilecekler şeklinde öğretmen idare ve veli üçlüsü ile ayırmak gerekir ve bu temel nokta üzerinde çalışma yapıp çözüm yolları üretmek gerekir. Zorunlu eğitimin 5 yıl olması sonrasında yaygın eğitim zorunluluğu getirilmesi düşünülmesi gereken bir çözüm olup okulları homojen ve akedemik başarısı yüksek kaliteli seviyeye getirecek çözümlere eklenmesi gereken yoldur. Tüm veliler hatta öğretmenler okulda bazı öğrencilerin akademik başarıya zorlanmasını anlamsız buluyor bu öğrencilerin derse ilgili olmadıklarından diğer öğrencileri de engellediklerini beyan ediyorlar.

Sonuç olarak eğitim çoktan seçmeli test öğretiminden çıkarılmalı bunu da ancak her öğrenciyi yeteneğine göre yönlendirmekle gerçekleşecek bir olaydır. Yeni bir sistem getirilirken e-okul üzerinden öğretmenlerin ve velilerin fikirlerine kolaylıkla ulaşılabilir ve onların istekleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

Egitimhane.com

  • 4 0
  • 20 Kasım 2017 13:29 2.460
  • Onur90
  • newzad
    23 Kasım 2017 11:11
    1 0
    5. sınıflar ilokula katılmalı müdür yardımcıları eğitim yöneticiliği bölümlerinden mezun olan kişilerden alınarak öğretmenleri memur gibi çalıştırmaktan vazgeçilmeli..
  • simyacıı
    21 Kasım 2017 14:19
    3 0
    Eğitim sistemindeki tüm sorunları öğretmenlere performans getirerek çözmeye çalışan bir zihniyete hiç bir şey anlatamazsınız hele öğretmen başarısız onu at dışarı hiç olmaz. Bence bizim eğitim sistemimizin en büyük sorunu herkesi doktor, mühendis veya öğretmen yapmaya çalışmamız.
  • sehery
    21 Kasım 2017 13:55
    5 0
    @NADİR.009 eğitim sistemi berbat öğretmenler değil. Başımızdakiler gibi hatayı sistemde değil hala öğretmende arıyorsanız ya bürokratsınız ya veli..
  • alper bocut
    21 Kasım 2017 13:49
    3 0
    İlkokul 1. sınıftan itibaren müzik resim beden eğitimi derslerine branş öğretmenleri girmeli.Çocuk her öğretmene uyum sağlar.Yeter ki öğretmen uyumlu olsun.Böylelikle müzikte resimde ve sporda yetenekli çocuklar keşfedilmeli.%.sınıf bile branş öğretmenleri için geçtir.
  • teacherkids
    21 Kasım 2017 13:37
    3 0
    Kafası basmayanı okumak isyemeyeni versinler sanayiye hemen meslek öğrensin iş imkanı artsın bak nasıl düzeliyo eğitim. Hiç olmazsa sınıf mevcudu düşer.
  • aretias28
    21 Kasım 2017 10:58
    5 1
    pırlanta gibi eğitim sistemimiz var..fakatttt...öğretmenlerimiz takım elbise giymeli..en kalitelisinden..zira öğrenciler bizi örnek alıyorlar..??!!
  • hazan_gazel
    21 Kasım 2017 10:24
    2 0
    her yıl değiş değiş bir uygun olanı bulamadılar
  • müdürümsü
    21 Kasım 2017 09:57
    1 0
    Bir sistem olsa fena olmaz.
  • serdarsa
    21 Kasım 2017 08:27
    11 1
    en güzel sistem 5+7 sistemi eskiye benzeyen en yakın sistem kesinlikle 5. sınıflar sınıf öğretmeninin kontrolünde olmalı ortaokula uyum sağlayamıyorlar
  • serdaraydın
    20 Kasım 2017 21:55
    4 1
    Eğitim sisteminin gerçekten değişmesi için, yeni bir umut kaynağı lazım. Gerisi fasafiso.
  • php_korsan
    20 Kasım 2017 21:52
    5 3
    Ben bakan olsam okul müdürlerine yüksek lisans; şube müdürlerine doktora şartı getirirdim.Öğretmenlerden YL bitirenlere direk şartsız uzman öğretmenlik; doğuda ücra yerlerde çalışanlara bulundukları konuma göre 2bin tlden başlayarak ek ücret verirdim.
  • nadir.009
    20 Kasım 2017 21:49
    4 10
    benim eğitim sistemim.müdürler siyasete göre degil gerçek bir sınavla alınacak.performans sistemi gelecek başarısız müdür anında degiştirilecek.bu arada müdürlerin ücreti 5000 tl olacak.gelelim öğretmenlere sendikaya son verilecek.ve en önemli performan sistemi gelecek 3 yıl üst üste başarısız öğretmenin işine son verilecek mezun yetenekli öğretmenler alınacak.acımanın sonu yoktur.atılan öğretmende sınava girip geri dönebilecek.tabi kendine yenlerse.okullara para verilecek kimse ihityacı için muhtaç kalmayacak.anında sorun uzmanlar tarafından çözülecek.sınıflar genişletilecek,her okulun spor müzik hobi odaları olacak.öğretmen amaaşı da biraz daha artacak.sınırları geçmemek şartıyla her okul kendi eğitim anlayışına uygulanacak.donanım olarak çöp bil toplanacak çağdaş bil olacak.70 lerden kalma sınıf dolapları olmayacak.her öğretmenin isteği yerine getirilecek.sürekli seminerler verilecek her gün 1 saat öğretmenlerin eğitimine harcanacak bu iş vijdana bırakılmayacak.bu da benim hayalim.bu arada bakan da 10 yıl öğretmenlik yapmış biri olacak ki empati kursun....
  • php_korsan
    20 Kasım 2017 21:21
    8 3
    Çok istediğim birşey yok.Günlük 5 ders.Beşinci ders mutlaka beden eğitimi dersi olacak.Ders süreleri 30dk olacak.Ders kitapları bedava değil ücretli olacak.Eve hiç ödev verilmeyecek.Çocuklar okulu özleyecek; veliler öğretmene yalvaracak iyi bir eğitim için...
  • micihtn44
    20 Kasım 2017 20:39
    8 1
    Her yeni sistem, hep olduğu gibi iyi niyetle hazırlanıp uygulamaya koyulmaktadır. Bundan zerre kadar şüphem yok ancak sıkıntıyı her zaman şurada yaşıyoruz:
    Ruhsuz, cansız, sadece komutlarımızı yerine getirip bizi gittiğimiz yere ulaştırabilecek bir otomobil üretmek için öncelikle malzemeye, bu malzemeyi işleyebilecek fabrikaya ve bunu sağlayabilecek iş gücüne ihtiyaç duyulur. Eğitimde böyledir. Sistemi istediğiniz kadar değiştirip tıraşlayın, evirip çevirin. Altyapısını hazırlamadan değiştirdiğiniz sürece her yeni getirdiğiniz sistem çöp olmaya ya da yerden yere vurulup istenileni karşılayamamaya mahkumdur.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK