Ev Ödevine Sınırlama Geliyor

MEB, yarıyıl tatilinde başlattığı ödev uygulamasını eğitim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilere artık daha az ev ödevi verilecek. Ödev yoğunluğunu Talim Terbiye belirleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili uygulamasını eğitim-öğretim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi için ev ödevi yükü hafifletilecek. İkinci dönemde başlatılması planan uygulama ile tüm okullar öğrencilere fazla ödev verilmemesi konusunda uyarılacak. MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere ev ödevi verilmemesi konusunda da okullara kesin talimat vermişti.


TEK ELDEN DÜZENLEME

17 milyonu aşkın öğrenciyi ilgilediren uygulama 2016-2017 eğitim-öğretim yılında daha da resmileştirilecek. Ödev yoğunluğu okul tarafından değil yine Bakanlık tarafından belirlenecek. Öğrencilere hangi konulardan ne kadar ödev verileceği, ödevin içeriği ve kazanımları her yılın başında Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenecek. Türkiye genelindeki her okul, Kurul'un belirlediği çerçeve ve yoğunlukta öğrencilere ödev verecek.


SADE VE NİTELİKLİ MÜFREDAT

Öğrencileri ağır ders yükünden kurtarmak için bazı düzenlemeler yapan MEB, müfredatta da sadeleştirme çalıştırmalarına devam edecek. Daha önce matematik ve geometri müfredatındaki değişikliklerin ardından fizik, kimya ve biyolojide de sadeleştiririlecek. Öğrencilere sade ancak daha nitelikli bilgiler kazandırılacak.
  • 5 1
  • 03 Şubat 2016 11:41 5.196
  • SABAH
  • ilker52
  • gülbahçem2
    06 Şubat 2016 18:29
    4 0
    kadrıolu öğretmen ataması yok...görevlendirme /ücretlendirme var...maaş farkı dörde bir..aynı işi yapıyorsun..eşit işe eşit ücret yok...!! daha genç , dinamik.,bilgi daha taze ...sınıfta ders anlattırıyorsun ama öğretmen evi kimliği vermiyorsun..siğorta konusna hiiiç girmeyelim..içier acısıı!!...kıyafet yok...okul ve sınıflara (boya , badana ,kürek , süpürge.. projeksiyon..vs) katkı yok...bunu bir şekilde veliye i öğretmene terk et...okul temizliği için kadrolu eleman atama...geçici çözümler bull..işi taşeronlaştır..güvenlik ise...apayrı bir mevzuu..çocuk sosyalleşsin...enstürüman..çalsın spor yapsın...nerede...yüzme havuzun var da bu yüzden mi çocuklar bir bardak suda boğuluyor..kaç okulda bando takımı kaldı kardeşim .. kaç okulda...müzik odası var..oda var da piyano var mı..kaç okulda mevcudun kaçı saz , gitar çalabiliyor...vazgeçtik öğrenciden..öğretmenin kaçı saz çalıyor...düzenli spor yapıyor..kitap okuyor..kitap... hadi öğretmenden de vaz geçtik...öğretmen çocuğu müzik aleti çalabiliy mu..düzenli spor yapabiliyor mu..ödev az verilirse bunlar olacakmış...mış mış da mış mı..özel okullar bu sömestre tatlinde açıktı...onlar okuldaydı ve ders de yaptılar..ödev de verdiler..yoksulun...garibanın çocuğuna verdiğin bir kaç sayfa...neden bu kadar öncelikli sorun anlamak güç..ve özel okul kapılarında milyonlar...acaba burs kazanabilir miyiz...o kadar paramız yok..indirim olusa ( o da yüksek oranda) belki....servs ve yemek acaba ne kadarmış...okul bize bize yakın..acaba servis ücretinde biraz indirim sağlarlar mı.. . telaşında.. gidin bakın. .allah aşkına bir özel okulun bahçesinde velinin derdi ne..bir kulak ver ... bütün sorun 2 sayfa ödev mi...ve ısrarla devam ediyoruz..artık cumartesi ve pazar ödev yok...hafta içi de az olacak..umarım okulu kapatıp eğitimi uzaktan (evde ) verecek duruma da gelmişizdir... benim haberim yok..ne diyelim... ne desen hikaye parası olan koleje...özel öğretmenle evde derse devam.ödeve devamm.yoksul düşünsün... girdiği girdabın büyüklüğünü..çaresizliğini..o geçim derdinde..kafasını kaldırmaya , bunları düşünmeye mecali kaldı mı..
  • melek5
    05 Şubat 2016 22:17
    4 0
    Çocuk ödev yapmasın da ne yapsın?…
    Oyun alanı yok ki, oyun oynasın…
    Parası yok ki, spor, müzik, sanat etkinliklerine gitsin…
    Alışkanlığı yok ki, kitap okusun…
    Merakı yok ki, araştırma yapsın…
    Çocuk ödev yapmazsa ne yapar?...
    Daha fazla televizyon izler…
    Daha çok bilgisayara takılır…
    Yani; of ki ne offf…
    Sınıfta işlenen konuların pekiştirilmesi, ya da yeni konuya hazırlık amaçlı (çocukta merak uyandıracak türden) araştırma içerikli verilen ödevlerin, planlı çalışma alışkanlığı ve sorumluluk bilinci oluşturduğu kanısını taşıyan biri olarak; ödevlerin dozunu aşmadan, öğrenciyi bıktırmadan ve eğitimden soğutmadan olacak şekilde devamından yanayım.
  • seattle58
    04 Şubat 2016 22:54
    3 0
    Ders kitapları yetersiz kaynak alma ödev verme eeeee sonra
  • göbekligeneral
    04 Şubat 2016 16:49
    8 0
    nasıl ki çok ilaç veren doktor kıymetliyse eve çok ödev veren öğretmen baş tacı ediliyor.öğretmen eve ödev vermezse o öğretmen öğrenciyle çalışmıyor,ilgilenmiyor gözüyle bakılıyor malesef.
  • öffpüff
    04 Şubat 2016 15:33
    3 1
    Çok ödeve her zaman karşı olmuşumdur.biz de aynı yollardan geçtk çok ödev bıkkınlık verir öğrenmeyi sağlamaz.yeteri kadar olmalı.
  • übübü
    04 Şubat 2016 15:03
    1 0
    Kitap okumaya teşvik derken...
  • sedef65
    04 Şubat 2016 13:39
    8 0
    Bende vermiycem ödev. Biz müfredatin, eğitim sisteminin açiklarini kapatmaya çalistikça onlar yaptiklarinin yeterli olduğunu, bizim yetersiz olduğumuzu düşünüyorlar. Bakalim şimdi ne kadar basarili olabiliyoruz?
  • dnz55
    04 Şubat 2016 13:30
    1 2
    "İkinci dönemde başlatılması planan uygulama ile tüm okullar öğrencilere fazla ödev verilmemesi konusunda uyarılacak. MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor" bu ödev yok demiyor ki. Bence setlerden bıkan aileler, yardımcı kaynak diye alınan kitaplardan bahsettiğini düşünüyorum. Yoksa yö netmelikte geçen"Ders dışı eğitim ve faaliyetleri; ödev hazırlık çalışmaları, alıştırma çalışmaları ve eğitici çalışmalardır" bunlarıda öğretmen okulda işlediği konuyla ilgili üç beş soruyu veremez demiyor. Önümüzdeki dersle ilgili olarak bu konuyu araştırın (büyüklerine sorması, kendi kitabından incelemesi vb ) denmesin demiyor. Ama kaynak diye alınan kitaplardan kesilen ödevlerden testlerden bahsediyor bence . Zate o kaynak diye alınan kitaplar da müfredatı takip etmiyor.(edenler var ama isteyen alır isteyen almaz, öğretmen de tavsiye etmemeli sınıfta sayfaları koparıp her gün ö ödevleri dağıtmamalı.)
    Bence Öğretmen kendi hazırladığı alıştırmaları verebilir, yarın şu resimleri, şu konuyu bir araştırın diyebilir. Bu konuda meb haklı.
  • fenerli12305
    04 Şubat 2016 13:26
    0 1
    Konudan biraz uzaklaştım ama şöyle bir fikrim var ilkokul 2 sene olsun bu 2 senede sadece okuma yazma dört işlem ve çocukların gelişimini sağlayacak çeşitli etkinlikler (zeka geliştirici,sosyalleşmeyi sağlayan, değerleri öğretici) olsun. Her okul seviyesinde spor salonu,müzik salonu,resim salonu ve diğer ilgilere yönelik fiziki mekanlar olsun. Sonraki seviyede okullar isteğe bağlı seçilsin. Tüm öğrenciler ünlü uyumunu öğrense ne yararı olacak. Acaba fazlamı hayal kurdum :))
  • oguz52+
    04 Şubat 2016 13:15
    4 0
    Çocuk 2.30 da veya 3 de okuldan çıkıyor eve gitmesi dinlenmesi yemesi içmesi saat 4 günlük 7-8 fotokopi veren öğretmenler var bu ödevler yarına yetişecek ama ne hikmetse veliler bu tür öğretmenlere vermek için sıraya giriyorlar ve bu öğretmenler çok iyi diye isim yapıyorlar ödev vermeyince "çocuğun ödevi yok mu" deniliyor ne olacak şimdi?
  • göbekligeneral
    04 Şubat 2016 12:44
    4 0
    makul oranda ödev verilmesinden yanayım ama bunu abartan meslektaşlarımız var özellikle yaşlılar çok ödev veriyor.bazıları her şeyi eve bırakıyor kendi çocuğumda bunu gözlemliyorum.ödev bence günde bir-iki kez alınan ilaç gibidir.
  • razor065
    04 Şubat 2016 12:23
    1 2
    @hazeyin öğretmen misiniz veli mi bilmiyorum; ben 90 lı yıllarda ilkokul okudum ve öğretmenimiz gayet güzel ödev kontrol ederdi, gayet de güzel imza atardı, bizde sevinirdik "ay öğretmen aferin yazdı diye" bu daha sonra lisede de devam etti. Çünkü adam/kadın ders işlemek istemiyordu, 2 saat full time ödev kontrol et imza at aferin de, haftada 10 saat eder bu da 1,5 gün mesai demektir. Her öğrenciye 2 dk ayırsan ve her öğrenciyi kontrol ederken o esnada kaynayan kopan sınıfı uyarsa 135 sn geçse ve bu olabilecek en makul süre ve senaryo iken; ben art niyetliysem bazı öğrencilerde bu süreyi 5 dk çıkarıyorsam, bu mudur yani. Bunu mu istiyorsunuz? Bireysel ders istiyorsanız dışarıda mevcut tabi 1300 asgari ücretle 3 çocukla ne kadar mümkünse bu!
  • razor065
    04 Şubat 2016 12:15
    0 0
    Doğru bir yaklaşım, sade/net ulaşılabilir kademeli ve o oranda ölçülebilir hedefler seçilmesi daha doğrudur, bizdeki müfredat şekeri düşmüşken markete giren öfkeli bir insanın durumuna eşdeğer bir psikolojiyle garip bir maymun iştahıyla hazırlanmış; şundan da olsun bundan biraz hemen hepsi yarım hiç biri protein değil anlık karbonhidrat patlaması kalıcı ve sürdürülebilir olmaktan uzak. Potansiyel ve yerelleştirme de önemli, kur işe girme/devlette memur olma bazında çalıştığından çapraz kurunda ise özelde neredeyse bir köle gibi çalışma mantığı olduğundan hedef bilim ya da kazanım değil; ezber ve skor.
  • müdürümsü
    04 Şubat 2016 11:45
    1 0
    Günde en fazla bir kağıt ödev veriyorum. Geçenlerde velinin biri geldi az ödev veriyorsunuz dedi. Çocukların aileleriyle birlikte zaman gecirmesini istiyorum ayrıca kendi kendine de kitap okuma vs işlere zaman ayırsın dedim gönderdim. Maalesef bazı öğretmen arkadaşlar ödev işinin suyunu çıkardı.
  • elifim24
    04 Şubat 2016 10:34
    3 0
    Okul ödevleriyle öğretmen birazda kendi yükünü azaltmaya çalışıyor. Ben bir veli gözüyle bakılmasını istiyorum. Akşam hangimiz çocuklarımızla vakit geçirebiliyoruz söyler misiniz? Ödev yoğunluğundan çocuklarla konuşacak vakit bulamıyoruz. Tabi ki ödev olmalı ama bu hem çocuğu hem veliyi yıldırmayacak yoğunlukta olmalıdır.Çocuklarımız sosyal olarakta kendilerine vakit ayırmalılar.
  • zeynepgulsu
    04 Şubat 2016 10:13
    0 0
    Odev vermesi marifet degil .Kontrolu zor oluyor.Hazirlamasi filan zaman aliyor.Bunu ogretmen ayarlasa daha dogru olur.Mebin karismadigi is kalmadi.
    Pek odev veren bir ogretmen degilim zaten.Hergun 1 sayfa yeter.Mufredati sadelestirmeleri cok iyi olur.2.sinif bazi kazanimlar zor geliyor cocuga.
  • mersin123
    04 Şubat 2016 01:49
    5 0
    Keşke tamamen ödevi kaldırsalar bizede iyilik ederler ne vereceğini bir gün önceden hazırla tenefüslerde fotokopi çek öğrenciye açıkla veliye açıkla dağıt diğer gün kontrol et
  • derdest01
    04 Şubat 2016 01:15
    2 0
    Şu cümle önemli "Öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi için ev ödevi yükü hafifletilecek." Yahu ödevden âla sosyalleşme aracı mı olur. Tüm aile bir arada öğrencinin ödevine yardımcı olurken, öğrenci araştırma yaparken sosyalleşmiyor mu acaba. Artık anne baba dahil aile bireyleri vaktini telefon bilgisayar ve TV başında geçiriyor öğrenciler de boş kalınca aynı şeyi yapıyor ve yapacak. Spora sanata yönlendirilecek deniyor, zaten ülke bu tesislerden geçilmiyor di mi!! Ancak ödevi gerçekten abartan öğrencileri yoran arkadaşların da sayısı az değil, bunu gözardı etmeden nitelikli ve sosyalleşmeye daha çok hizmet edebilecek, araştırma ve çevresiyle de iletişime geçebilecek ödevler verilmesi taraftarayım, uzattım biraz affınıza sığınarak,
  • serasker00
    04 Şubat 2016 01:06
    8 0
    Her dönem tekrar tekrar okuma öğretmekten bıktığım bebelere de kendileri gelip okuma öğretsinler o zaman.Birilerine şirin gözükecekler diye iyice hedef tahtası edildik.
  • hazeyin
    03 Şubat 2016 23:25
    7 8
    bir defada da özeleştiri yapın sayın meslektaşlarım.eğer ruhunuz okşanacaksa sayfalar dolusu eleştiri yazarım.peki sorunu çözer mi bu yaklaşım tarzı ?asla.1. sınıflara verilen garabet ödevlerden mi bahsedeyim. veliyi evde çalıştırmak saçmalığından mı bahsedeyim. eğitim ortalamasının dip seviyelerde seyrettiği ülkemde evde kime ve kim tarafından kontrol edilemk üzere ödev veriyoruz ki.sınıfta bir gün sonra takip etmediğin ödevi niye verirsiniz ki.hangi davranışı kazandırmak acaba amaç. sorumlukmuş.peki o verdiğin ödevleri düzenlei kontrol etmezsen hangi sorumluluğu kazandırıyorsunuz merak ediyorum.müfredat dışına çıkarak eve ödev diye verdiğiniz ve yapılmada zorlanıldığı zaman veli nezdinde çok zor ödev veriyor iyi öğretmen yaftası için mi verilen ödevler acaba ?Vei haksız , sistem bozuk , müfredat boş , öğrenci ilgisiz .peki okula öğrenciler niye geliyor ve bizler niçin görevlendiriliyoruz ?
  • mustafa_tekman
    03 Şubat 2016 23:15
    4 0
    mebin niyetinden suphe ediyorum
  • Beyefendi006
    03 Şubat 2016 23:12
    4 1
    Aslında ttkb azami sınırları belirlese fena olmaz. Yalan yok bazı arkadaşlar çocuklara nefes aldırmıyor haliyle veliler de şikayetçi. İtiraf etmek gerekirse bir çoğumuz dozu ayarlayamiyoruz
  • ıronheart
    03 Şubat 2016 23:07
    4 1
    İnşallah hiç ödev vermek zorunda kalmayız. Biz de bayılmıyoruz ödevleri düzenleyip, çıkarıp çoğaltıp dağıtmaya. Ödev tamamen kaldırılmalı. Değerlendirmeler de ilkokuldan itibaren merkezi olsun. Bizim de yükümüz hafiflesin biraz. Sözde tatildeyiz ama bir türlü dinlemiyoruz.
  • reeemat
    03 Şubat 2016 22:52
    1 0
    Meb ne yapacağını şaşırmış.
  • ödemişli3593
    03 Şubat 2016 22:10
    9 4
    e sesini sınıfta verip l sesini eve ödev veren kardeşlerimiz olunca ( fasikülden 7-8 sayfa bir de) şikayetler arttı tabi..
  • cybermavi
    03 Şubat 2016 21:34
    1 9
    Yerimi bilmiyorum ama.almanyada 15 yildir yasayan lisans egitimi dahil tum egitimlerini turkiyede goren arkadasim ki iki cocugu almanyada okuyor aynen soyle dedi.almanyadaki egitim iyi degil sistem hep tartisiliyor.ogretmenler kalitesiz ve turkiyede'ki egitim daha kaliteli dedi.
  • kurbağa prenses
    03 Şubat 2016 21:15
    5 0
    Artık eğitimde dünyadaki 117. sıralarımızdan kopar, ilk 10 a filan gireriz.
  • ogretmenym
    03 Şubat 2016 20:55
    2 0
    Ben yine kendi hazırladığım ödevi tercih ederim ama artık veremeyeceğiz galiba...
  • ozak
    03 Şubat 2016 20:39
    8 0
    yeni güne merhaba, merhaba börtü böceğe, merhaba dağa taşa, merhaba
    yarın neyle uyanacağım bilmiyorum ve sonraki gün onu hiç kestiremiyorum. tek bildiğim yarın bugünden çok farklı olacak.
    benim beceriksiziğim yüzüme vurulacak. ben ne yaptığını bilmeyen öğretmenim. ödev veririken öğrencilerime sadistce onlara nasıl acı çekitirim. nasıl aile düzenlerini bozarım düşünceleri ile ödev hazırlıyorum. bu kadar zalimsem asın beni ve azar azar öğrencimin karşısında eritmeyin. değer istemiyorum en azından öğrencimle aramdaki kurulan bağa müdahale etmeyin. beni öğrencimin gözünde ışığı söndürülmüş muma çevirmeyin.
    eğitim adına yapacağınız yenilikler olmalı ama vermiş olduğum ödevden başlamamalı. en sondan başladık yine düzeltmeye. hadi hayırlısı diyelim ....

  • kuluncak
    03 Şubat 2016 20:12
    6 0
    Sene başında 3. kitabı da verirler, Ödev Kitabı. Diğer ikisi gibi nitelikli olur kesin.
  • turgaybacak
    03 Şubat 2016 20:09
    4 0
    Ödevi eziyet olsun diye değil, sorumluluk bilincini geliştirmek için veriyoruz.Ödevini yapan öğrenci üzerine düşen görevi yerine getirmenin gururu ve huzuru içinde mutlu olarak güne başlıyor.
    Sınıfına ödevi ttk değil öğretmen verir çünkü sınıfının seviyesini ttk bilmez.
    Öğrenciye seviyesinin üzerinde ödev verilirse bıkkınlık ve okuldan dersten soğumalar başlar. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak gerek.
  • SSİTİL
    03 Şubat 2016 19:45
    21 0
    Ödevi sobaya attim , çocuğumun canı yapmak istemedi , ben de yapma dedim diyen veliler artık sinirimi bozamayacak demek ki.odev kontrolü de yok.artik cayimi rahat rahat içerim çünkü teneffuste makine başında beklemek de yok.oohhh misss.
  • mbudak44
    03 Şubat 2016 18:35
    9 0
    Her zaman yeterli ve öz olarak verilen ve takibi yapılan ödevlerin faydalı olacağına inanıyor ve bu faydayı yaşayarak görüyorum. Ödevleri Meb verdiği zaman her ildeki öğrenci seviyesine bakmadan aynı ödevi mi verecek? onu geçtim sınıfta birbirinden farklı ilerleme kateden öğrencilerin ödevi aynı mı olacak? Kar tatili vs. geride kalan öğrenciler ödevleri toplu mu yapacak? Meb'in ileri sürdüğü dayanağa bakılırsa (MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor)taşımalı sistemle okula gelen veya köyde okuyan çocuklar bu tesisleri nereden bulacak?
    Bu tamamen çocukları televizyon, tablet, bilgisayar ve telefon bağımlısı yapacak bir uygulama olur. Çünkü bu tesisleri ve şartları bulamayan çocuk ödev yerine evde bunlarla uğraşacak. Televizyon seyredecek. Bugün bakıyoruz Çankaya İlçesinde 45-50 tane teog birincisi çıkıyor ama diğer bir çok ilde dereceye bile rastlanmıyor. O yüzden alınan kararlar merkezden hareketle değil bütünü düşünerek olmalıdır.
    Bir diğer husus ise herşeyde fikirlerini ortaya koyan sendikalar bu konuda neden sessizler?
  • yildirayg
    03 Şubat 2016 17:05
    15 1
    - Elindeki ödev kağıtlarını bırak. Ellerini havaya kaldır. Tutuklayın. Suçüstü yakalandı.
    - Ama ben öğrencilerimin başarılı...
    - Sus! Suçunu inkar mı ediyorsun!
    - ....

    :)) Şaka bir yana.
    Ödev gereklidir.
    Niteliksiz ödev gereksizdir. Ama hangi öğretmen gereksiz ödev verir ki? Milyonlarca öğrencinin hangi ödeve ihtiyacı olduğunu sizin belirlemeniz kaliteyi düşürmez mi? Yani günümüzde ilaç sanayisi kişiyi özel ilaç üretmeyi planlıyor. Şimdiki ilaçlar genel olarak veriliyor. Yani bu yanlış olarak görülüyor ki bireysele dönüyor.
    Biz öğretmenler ödevi bireye göre veriyoruz. Ödevde genelleme yapmak kaliteyi ve öğrenmeyi olumsuz etkileyen ciddi bir hata olmaz mı?
  • memetrabia
    03 Şubat 2016 16:24
    8 0
    Azalt kazanımları, azalsın ödev.
  • 17asd
    03 Şubat 2016 14:51
    9 0
    sanki biz ölüyoruz ödev vermek için...
  • cemcem
    03 Şubat 2016 14:48
    9 0
    Soru hazirlamadan dahi yoksun bir kurumun çok becerikliymiş gibi her şeye burnunu sokması ilginç
  • öffpüff
    03 Şubat 2016 14:47
    9 0
    Ha ha haaa!tvlerdeki yarışma programlarına yeni yarşmacılar yetiştirmenin kapıları açılacak.hayırlı olsn vatanımıza 🙈🙉🙊
  • fenerli12305
    03 Şubat 2016 12:57
    8 0
    Ödevi bakanlığın belirlemesine karşıyım ama müfredatta gerçekten sadeleştirme yapacaksalar bu iyi olur ama gerçekten sadeleştirme olacaksa.2.sınıf çocuğuna ben neden zorla eşsesli kelimeyi öğretmeye çalışıyorum ki.Bu müfredatın bu okul sisteminin bu eğitim sisteminin en baştan değişmesi lazım.
  • semahat67
    03 Şubat 2016 12:56
    25 0
    4.sinif ogretmeniyim,her aksam kendi evimde egitimhaneden yararlanarak hangi etkinlik faydalali olur diye dusunmeye son...38 ogrenciye fotokopi cogaltmaya da son...
  • KAŞİF
    03 Şubat 2016 12:17
    22 1
    Teslim Oldum!
    Ödev vermiyorum artık!
    Ödev yok,kaynak kitap yok bitti!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK