Evde Eğitim İçin Hiç Tecrübem Yok. Sizler Neler Önerirsiniz Acaba?

gozde28
02 Ocak 2023 18:12

Arkadaşlar evde eğitime başladım.Öğrencimin kasılma problemi var.Fiziksel ve konuşma yetersizliği var..Gözleriyle tepki veriyor .Ellerini kullanmakta güçlük çekiyor.Konuşamıyor.
Özel öğretmeni a sesine kadar vermiş.Zor da olsa seslendiriyormuş ama yazma yok.Kavramları öğretiyormuş.Ben ne yapabilirim acaba.Hiç tecrübem yok ,okul çok rica etti.Tecrübem olsa seve seve giderdim ama olmadığı için ve ne yapabileceğimi bilmediğim için mecbur kaldım.Sizler neler önerirsiniz acaba?

Raska_
02 Ocak 2023 23:01

Hocam eğitim çok önemli evet ama ebe eğitime salt eğitim düşüncesi ile değil aynı zamanda bir abi, abla gibi de gitmek gerekiyor. İlk zamanlarda monolog da olsa konuşun, gözlerinin içine bakın, oyun oynayın, hatta kitap da okuyabilirsiniz. İmkanınız varsa küçük hediyeler alın. Atıştırmalık bile olur. Aranızda güven bağının oluşmasına izin verin. Acele etmeyin. Sonrasında eğitsel hedefler kafanızda belirecektir. Emin olun sürecin sonunda eğitimden çok o ısınma etkinlikleri aklında kalacaktır.

gozde28 - 19 Ocak 2023 00:10
Hocam söylediğiniz her şeyi yapıyorum..Sürekli konuşuyorum.Hikaye anlatıyorum sadece gözleri ile kendini ifade edebiliyor.Görme ve işitme hariç hiç bir duyu organını kullanamıyor.Tablet aldırsam diyorum,tuşa dokunamıyor.Sürekli kasılıyor..Konuşsa en azından diyorum ,dili kasılıyor.Ayağını kullanabilse diyorum,belki öyle yazdırırım o da olmuyor.Nesneleri kavrayamıyor.Kalem tutabilse,bir yeri gösterip dokunabilse..Algısı iyi ama kendini ifade edemiyor kuzucum..Çok zormuş..
Raska_ - 19 Ocak 2023 22:00
Hocam haliyle eğitsel performansı ile ilgili yazmışsınız. Haklısınız. Ancak bu pencere sizi de öğrenciye de çaresizlik yaşatıp süreci bitirmeye gidebilir. Çok daha basit düşünmek gerekir belki. Mesela göz hareketleri ile seçim yapmasını isteyebilirsiniz. Müziği kullanabilirsiniz. Öğrenciyi tanımadığım için eğitsel olarak yardımcı olamıyorum. Ancak şunu biliyorum ki sizin oraya kadar yorulup gidip halini hatırını sormanızın, onu bir birey yerine koyup ciddiye almanızın hem onda hem ailede değeri
hdogan88
02 Ocak 2023 18:58

Hocam çocuğun durumuna göre sesli harfleri verebilirsiniz. Özel eğitim öğretmeni ile görüşüp öğrencinin bireyselleştirilmiş eğitim planını (BEP) alın ve ona göre gidin derim.

burhan10
02 Ocak 2023 22:42

Hocam öncelikle konuşamıyor ise dil dudak cene egzersizleri ile sürece başlayın. Muhtemelen kaslari cok zayıftır. Kaslari zayıf bir öğrenci ses çalışması etkisiz olur. İlerlemeye göre ses taklit etme ile devam edin. Ses taklit etmeden sonra anlamlandirarak harfleri verebilirsiniz. Bunun yanında parmak el kol kaslarına yönelik çalışmalar yapın. Birde öğrenciyi tanıdıkça neler ve nasıl çalışacağını zi kendiniz bulacaksınız. Mutlaka yapacağınız calismalarayonelik BEP hazirlayiniz ve tüm çalışmalarınızı ve gelişmeleri not aliniz

gozde28 - 19 Ocak 2023 00:06
Hocam metobolik bir rahatsızlığı varmış.Kasılıyor sürekli.Nefes nefese kalıyor..Uzuvlarını kontrol edemiyor.Dilini kontrol edemiyor..Algısı iyi.Kendini ifade edecek bir yol be olabilir diyorum?Parmağını bile kullanamıyor.Kalem tutamıyor..Çok üzülüyorum..Sadece gözlerle anlaşabiliyoruz. anlatmak istiyor ama kasılmalar izin vermiyor.Bir sesi çıkarırken ki çıkaramıyor ama nefes nefese kalıyor..Ders esnasında acayip terliyor..

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK