Every Fairy Tale Hides A Value

        Kuruculuğunu Manisa Ahmetli Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik İlkokulu'ndan sınıf öğretmeni Nihan SALUR'un yaptığı,Romanya'dan Veronica TIRCOMNICU'nun kurucu ortağı olduğu "Every Fairy Tale Hides A Value" (Her Masal Bir Değer Saklar) adlı eTwining projesi amaçları,içeriği ve etkinlikleri ile büyük beğeni topluyor.Projede 10 Türkiye'den (Halil İbrahim SUNA, Nihan SALUR, Duygu CANSEVER, Güllü BÜLBÜL KILIÇ, Hatice YÜCEL, Fatma GEDİK, Esra ÖZ,Hülya GENCÜR,Osman SARI, Döne ÇETİNKOL) 2 Romanya'dan (Simona GURAN,Veronica TIRCOMNICU) 2 Bulgaristan'dan ( Nevena GUSHKOVA, Mariya IKONOMOVA) toplam 14 öğretmen çalışıyor.

        Proje ile masallar yoluyla değerlerin öğretimi,kültürel mirasımızın yaşatılması ve Avrupa'ya tanıtılması,öğrencilerimize dünya vatandaşı olma yetkinlik ve becerilerinin kazandırılması,proje ortağı olan öğretmen ve öğrencilerin dil becerilerinin gelişimi hedefleniyor.Ayrıca proje sayesinde öğrencilerin empati yapma,birlikte uyum içinde çalışma,grup içindeki sorumluluklarını yerine getirme,web 2.0 araçlarını etkin kullanma,işbirlikçi çalışmalar yapma,dramatizasyon gibi becerilerinin de gelişmesi bekleniyor.

        Proje kapsamında her ay ortakların birlikte belirlediği masallar ile masallarda saklı değerler gün yüzüne çıkıyor.Değerlerin öğrenciler tarafından içselleştirilmesinde masalların büyülü gücünden yararlanılıyor.Yapılan etkinliklerle her değer her bir masalda adeta ilmek ilmek işleniyor.Bu bağlamda projenin değerler eğitiminde hedeflenen;iyi,duyarlı,vicdanlı ve yüksek ahlaklı bireylerin yetiştirilmesinde çok önemli katkılar sağlayacağı ön görülüyor.Proje sonunda gerçekleştirilmesi hedeflenen sosyal sorumluluk faaliyeti de projeyi daha anlamlı ve güncel kılıyor.

        Proje ekibinin uyumlu çalışmaları,geliştirdikleri yenilikçi fikirler ve heyecanları projeyi her daim canlı ve dinamik tutmakla birlikte projenin "Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi" alma beklentisini artırıyor.Proje ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için website , blogger a tıklayabilir, facebook grubumuza katılabilirsiniz.

        Projeye katkı sağlayan başta kurucu Nihan SALUR ve kurucu ortağı Veronica TIRCOMNICU olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder,başarılarının devamını dileriz.

 

  • 1 2
  • 14 Nisan 2024 03:05 258
  • canses
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK