Evrim Teorisi Ve Darwin Müfredattan Çıktı

Lise 4. sınıf müfredatında bulunan "Hayatın Başlangıcı ve Evrim" ünitesi müfredattan çıkarıldı

Yeni müfredata göre, lise son sınıf biyoloji dersinin müfredatında yer alan, “Hayatın Başlangıcı ve Evrim” ünitesi çıkarıldı. Ünitede, Charles Darwin’in Evrim Teorisi, “Evrimleşmenin bir sonucu olarak türlerin değişimini ve yeni türlerin oluşumunu, evrime etki eden faktörleri ve mekanizmaları ile açıklayan teori” olarak anlatılıyordu. Evrim ünitesi, “Canlılar ve Çevre” başlıklı bir ünite ile değiştirildi. Yeni ünitede, öğrencilere, çevre şartlarının genetik değişimlerin sürekliliğine olan etkisi anlatılıyor.

Bakan Yılmaz’a, fizik ve fen kitaplarında Big Bang ve Evrim Teorisi konularının çıkarıldığının sorulması üzerine “Taslağı inceleyin, herkes kendi görüşünü söylesin. Ondan sonra ortaya bir metin çıkacaktır. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. Diğeri de ilim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır? Ayrı bir tartışma gerektiriyor” demişti. Evrenin oluşumuna ilişkin “Big Bang-Büyük Patlama” teorisi fizik kitabında duruyor.

  • 6 6
  • 14 Ocak 2017 09:34 4.292
  • yildirayg
    17 Ocak 2017 16:13
    2 0
    "Dünya güneşin etrafında dönüyor." Yıllar sonra yasağın faydası olmadığı görüldü.
    Bilimde öneri olur inanmak değil.
    Önerini sunarsın test edilir testi geçersen Dünya sana uyar. Geçmezsen sana uymaz.
    Bu teori testi geçmiş. Doğru değil mi? Buyrun çürüt bakalım. Teorini sun ve çürüt.
    Bilimin doğası böyle işler. Yasakla işlemez.
  • Lucifer Sam
    17 Ocak 2017 16:06
    0 0
    ABD'de Federal Yargıcı John E. Jones "Kitzmiller v. Dover Area School" davası kararında şunları söylemiş.

    "Akıllı tasarımın önde gelen birçok savunucusu, tamamen yanlış olan temel bir varsayımda bulunur. Evrim kuramının üstün bir varoluşuna ve genel olarak dine ters düştüğünü varsayarlar. Bu davada tekrar tekrar, bilimsel uzmanlar evrim kuramının iyi bilimi temsil ettiğini, bilim camiasında ağırlıklı olarak kabul gördüğünü, ilahi bir yaratıcının varlığına hiçbir şekilde ters düşmediği gibi, böyle bir yaratıcının varlığını yadsımadığını da ifade etmişlerdir."

    Ulusal Bilimler Akademesi ise 1998'de Teaching Evolution and the Nature of Science adlı belgede şunları kaydetmiş:

    "Din ve bilim, dünya hakkında farklı sorulara cevap verir. Evrenin bir amacı olup olmadığı bilimin soruları değildir. Buna bağlı olarak birçok bilim insanı da dahil birçok kişi dini inançlara sahiptir ve aynı zamanda da evrimin gerçekleştiğini kabul eder"





  • mcenkiz
    17 Ocak 2017 14:08
    1 6
    Kuran'da hiçbir ayette "canlıların tesadüfler sonucu evrimleştiği, canlıların küçük değişimlerle tek bir türden çoğaldığı, evrenin bir yaratıcı olmadan kendi kendine var olduğu,..." yazmaz. Kuran'ı okumadan, kendi ideolojinize alet etmeye kalkmayın.
  • kutlu11
    17 Ocak 2017 13:12
    1 2
    kısa net soruları evrim teorisi de sorar ve cevap aramaya çalışır ama bilimsel cevap.
  • newzad
    17 Ocak 2017 12:38
    3 2
    Bir zamanlar matbaayı GAVUR icadı diye almadılar
    Şimdide milyonlarca bilim insanının aksini ispat edemediği bir teoriyi inkar ediyorlar.
    Adı üstünde teori aksini bilimsel metodlarla ispat edersen teori çürür ama aksini ispat etmezsen teori geçerliliğini korur..İŞİD tarihi yerleri bilim merkezlerini yakıp yıktı TTK da bilimi yıktı.Sadece Müslümanlar değil bütün dinler Evrim teorisini inkar ediyor.
    Allah evrimi kuranda anlatıyor ama anlayan kim
    Salt Ademe dayandırırsanız Allahı Dünyaya hapsetmiş olursunuz Ama Kainatı Yaratmış derseniz kainatın başlamasıyla evrimsel sürecinde başlamış olduğunu anlarsınız tüm işleyişin kurucusu Allah tır evrimde Alahın kurduğu sistemin bir parçasıdır.. diye düşünüyorum..
  • emar
    17 Ocak 2017 11:39
    2 10
    Müfredat şu an herkesin görüşüne açık. Şunu unutmamalıyız, değişim kaçınılmazdır, bu değişim yapılırken de dini inançlarımız ve kültürümüz unutulmadan yapılmamalıdır. Geçmiş yıllarda yapılan müfredatlar maalesef bizi yansıttığı söylenemez.
  • farumir
    17 Ocak 2017 10:14
    2 1
    Her devlet eğitim politikası olarak kendi kültürüne, geçmişine, inanışına okullarda yer verecek bundan daha doğalı olamaz.
    Burada sorun olan şey inansak da inanmasak da tüm dünyada kabul görmüş teorileri, kanunları yokmuş gibi göstermeye çalışmak. Ben her ne kadar üzerime farz olan emirlerin tamamını yerine getiremesem de inançlı biriyim ancak evrim teorisine inananlara da ateist olanlara da hak dinlere inanlara da batıl dinlere inanlara da saygı duyarım.
    Aşağıda da bir arkadaş yazmıştı onunla aynı fikirleri paylaşıyorum az çok. Önce kendi dinimi iyice öğrenmeli onun emir ve yasaklarını yerine getirmeli sonra karşı görüşe sahip insanlara fikir alış verişine girmeliyim. Onlara doğrunun ne olduğunu ancak böyle kanıtlayabilirim.
  • mcenkiz
    17 Ocak 2017 08:36
    3 10
    Kısa ve net bir soru: Binlerce ciltlik bilgi tesadüfen oluşabilir mi?
    Kısa ve net bir soru: Ayılar suda balık avlarken balinaya dönüşebilir mi?
    Kısa ve net bir soru: Kollarımızı hızlı hızlı sallarsak kanada dönüşür mü?
    Kısa ve net bir soru: Bir sanat ürünü, sanatçısız meydana gelebilir mi?
    Kısa ve net bir soru: Tesadüfen oluşmuş bir şaheser gördünüz mü?
  • gkhnkmn
    17 Ocak 2017 07:59
    0 0
    Türkiye işte tam da bu aşağıdaki yorumlar gibi ;) siz niye böylesiniz kuzum ?
  • unodeca
    16 Ocak 2017 23:06
    4 1
    Kısa net sorular ; erkeklerde niye meme var.
    Kısa net sorular ; kaktüs neden dikenlidir.(Adaptasyon)
    Kısa net sorular ; Mamutların soyu tükendi de Filler neden yaşıyor.
    Kısa net sorular ; Çoğu canlının fetusu sıvı içinde gelişir.
    Evrimin yaratılış dışında diğer teorilerini inceleyiniz. Evrime inanan Müslümanlar da vardır.
    Kısa net özet ; Genelleme yaparak ancak demogoji yapılır.
  • Lucifer Sam
    16 Ocak 2017 19:14
    7 0
    "Sanki Ortaçağ İtalya’sında Engizisyon rahipleri Galileo’ya zorla 'Dünya dönmüyor' dedirttiği için dünya duruyor." demiş bugün Murat Yetkin.

    Ben de merak ediyorum torunlarımız bu yılları nasıl adlandıracak?
  • kutlu11
    16 Ocak 2017 16:56
    1 4
    evet bilimsel olarak gelinen noktada evrim teorisi bir şey açıklayamamaktadır.Ancak diğer teoriler hiç bir şeyi açıklayamamaktadır ayrıca gibi niyetleri de yoktur.
  • wamedeusm
    16 Ocak 2017 16:22
    5 5
    Dünyanın düz olduğunu müfredata yazabilirsiniz AMA, gerçek, milyarlarca yıldır var olduğu gibi bundan sonra var olmaya da devam edecek...
  • serdaraydın
    16 Ocak 2017 15:31
    3 2
    http://www.sabah.com.tr/dunya/2014/10/29/papa-evrim-teorisini-kabul-etti
  • mcenkiz
    16 Ocak 2017 13:13
    5 14
    "Bir ayı suda balık avlarken balinaya dönüşmüştür" teorisini ortaokul öğrencilerine anlatın. İnanırlarsa evrim gerçek olabilir. Bu iddiayı ortaya atan adam evrenin ve içindekilerin Allah tarafından yaratılmadığına kılıf bulmaya çalışmış. Evrim bilimsel bir teori değil, iman edilen bir ideolojidir.
  • cbci
    15 Ocak 2017 21:12
    4 0
    daha önce okuduğum yorumlar yok. demek ki, yorumlar silinmeye başlanmış. ilginç :)
  • sınıfçı11
    15 Ocak 2017 20:36
    2 5
    Bu arada vücuttaki bazı organ ve yapıların görevleri bilinmiyor olabilir bu normaldir. Her geçen gün yeni yeni keşifler yapılıyor. Bir organın görevi 100 sene önce bilinmiyor olabilir fakat şimdi görevi ortaya çıkınca ne diyeceğiz? Görevini bilmiyorken evrime kanıttır diyeceğiz; sonra görevini öğrenince "kusura bakmayın hata yaptık" mı diyeceğiz? Apandisin ya da appendixin vücut savunma sisteminde görevli olduğu yıllardır biliniyor. Diğer size göre görevsiz organ ve yapılar için de aynı şey geçerlidir. Kaldı ki uzaktan, klavye arkasından bu tip tartışmaların kimseye faydası olmaz.
  • sınıfçı11
    15 Ocak 2017 20:28
    3 3
    Soru soranlara ben de soru sorayım madem. Düşünün ki bir insan ya da bir memeli yavrusu doğdu ve beslenmesi gerek. Annenin ona verebileceği en güzel besin süttür. Fakat ne insanın ne de o memeli hayvanın o sütle alakalı en ufak bir bilgisi dahi yokken nasıl oldu da vücudu neslinin devamı için olmazsa olmaz yavrusu için o gıdayı hazır hale getirdi? Daha ilk canlı hücresinin nasıl oluştuğunu açıklamaktan aciz olanlar oldukça karmaşık yapıları nasıl açıklasınlar sayın öğretmenim?
  • Lucifer Sam
    15 Ocak 2017 19:29
    6 5
    Biz soru sormaya devam edelim de, embriyo döneminde neden solungaç yarıkları oluşup kapanıyor, insanda neden kuyruk oluşup kayboluyor? Niye insanlarda apandis ve 20'lik dişler körelmiş durumda vücudumuzda? Niye her 5 kadından biri düşük yapıyor? Bunları cevaplarsanız seviniriz evrim karşıtları.
  • e.ogretmenim
    15 Ocak 2017 17:26
    9 7
    Biz Evrime karşı çıkmiyoruz evrim diye insanın atası maymun demenize. Yaratılmayi doğa yaptı demeniz yani ateistlerin ateistligini bilime dayamasina karşı çıkıyoruz. Yoksa insanın ana rahminden cikip yaşlanması bir evrimdir. Yani anlayacağınız uydurma fosillerle yapilan bir önerme sadece bu önermede çürümüştür. Sen bu önermeyle yer çekimi KANUNU NU nasıl karsilastirirsin fizik kanunu artık. Olmayan şeylerle insanın beynini doldurmanin anlamı yok bir kez daha Bakanlığı kutluyorum bu gereksiz konunun çıkarılması yerinde olmus
  • pamiraaa
    15 Ocak 2017 16:58
    10 6
    Filler son 80 yılda %38 oranında dişsiz doğuyor.Böyle giderse gelecekte fil dişi diye birşey kalmayacak.
    Alın işte evrim!
    Evrim hakkında hiçbir şey bilmeyen sağdan soldan duyup gelenler buraya yorum yapmış. Önce bir okuyun araştırın sonra karşı çıkın.
  • ugurlucky
    15 Ocak 2017 16:46
    4 10
    Evrim insan maymundan gelmez sadece ortak ataya sahiptirler ne demek. Hz. Adem (bizim inancımız olan Kuran'a göre) cennetten gelmiştir ve insan olarak gelmiştir. Bu mantığa göre maymunların atası da cennetten gelmiştir. Ama bu konu Kuranda geçmiyor. Haşa Allah bu konuyu açıklamayı unutmuş mu. Evrim geniş bir bilim olabilir birçok konuda teoriler kanıtlanmış olabilir karşı çıkılan nokta insan maymun ilişkisi. Maymunun insana benziyor olması aynı ataya sahip olmasını gerektirmez. Hani ateistler ve evrimciler her şeyi tesadüfe bağlıyor ya neden bu benzerlik sadece tesadüf demiyor da illa insanı maymundan getiriyor. Neden insanlıktan çıkmış lanetlenmiş insanlar zamanla maymuna döndü dolayısıyla maymunların atası kötü yola düşmüş bir insandır denmiyor. Bunun sebebi İslama ters bir teori oluşturmak gayretinden başka bir şey değildir.
  • bekhas
    15 Ocak 2017 16:11
    8 6
    Evrim teorisi, tek cümleyle..

    Yav biz Allah a inanmıyoruz ne yapsak ne etsekte, yaratilmadik diyebilelim görüşüne uygun bir zirva demeti uydurmasidir.



    Evrim teorisi olmasa, biz yaratilmadik görüşünü savunamazlar. Şimdi en azindan biz kendi kendimize olduk, ahan da ispati evrim teorisi diye kendi kendilerini avutuyorlar..
  • pamiraaa
    15 Ocak 2017 15:58
    7 3
    Evrim biyolojinin temelidir. Biyoloji ise canlıları ilgilendiren tüm bilimlerin temelidir .
    Evrimi müfredattan çıkarsak ne olacak ?
    Evrim duracak mı sanki ?
  • muharrem0138
    15 Ocak 2017 15:11
    4 5
    Atomun yapısından yıldızların-galaksilerin yapısına, işleyişine kadar herşeyde mükemmelliği, kusursuz düzeni-intizamı görüp bunları Yaratanın olmadığını anlatmaya, iknaya uğraşanların anlattıklarının tamamına "evrim teorisi" denir.
    Adı gibi sadece teoriden ibaret olup, gerçekliğe milim yaklaşamamıştır.
  • HAMZA97
    15 Ocak 2017 14:25
    2 4
    darwin galapagos adalarına gidip bir teori ortaya çıkarmış.Bilimselliği hala tartişılıyor.
  • Lucifer Sam
    15 Ocak 2017 14:01
    6 1
    @pamiraaa hocam güzel sorular sormuşsunuz ben de devam edeyim:

    4.5 milyar yaşında dünya milyonlarca yıl depremlere, volkanik patlamalara, kıta kaymalarına, meteor, astreoid bombardımanlarına maruz kalmış, defalarca buzul çağlarına girmiş, havadaki, denizdeki oksijen dengesi sürekli değişiklik göstermiş uzatta uzat. Peki bu zamanda yaşayan canlılar nasıl yukarıdaki farklı yaşam ortamlarında, alanlarında nasıl hayatta kalabilmiş. Evrim bunları cevaplıyor da, evrim karşıtları nasıl cevaplıyor merak ettim?
  • pamiraaa
    15 Ocak 2017 13:26
    5 4
    Evrim insanın kökenine odaklı bir teori mi?

    Evrim sadece insanın değil yüz milyonlarca havyan ve bitki türünün nasıl ortaya çıktığı ve değiştiğinin, yani canlılığın tarihidir.
    İnsan dışında tüm canlıların nasıl ortaya çıktığını bilimsel olarak deliler ve kuramlara oturtup nasıl hikaye edeceğiz?
    O zaman şimdi var olup eskiden var olmayan canlılar, eskiden yaşadığını gördüğümüz ve şimdi yok olmuş canlıların durumu nedir?
    Dinazorların ortaya çıkması ile farelerin ortaya çıkması arasında 50 milyon yıl süre farkı var.
    Yani türlerin değişimi, varken yok olması, mevcut olmayan türlerin sonradan ortaya çıkışı durumu var.

    Canlılık dışında, evrenin tarihini, çok erken ve farklı ve basit bir durumdan başlayıp küçük değişimlerin akışı ile anlatan bilimsel teorileri kabul edip bağrımıza basıp, Allah'ın varlığını ispatlıyor diye benimsiyoruz (bkz: büyük patlama teorisi)
    Yani kozmolojik evrimi kabul ediyoruz Allah inancını sarsmıyor da biyolojik evrim niye sarsıyor ?
  • Lucifer Sam
    15 Ocak 2017 11:58
    9 6
    Bir çocuğun annesi babası kim bilemediğinde uygulanacak anne-babalık testinde dna bilimini kullanacaksın, biri anneni, babanı, kardeşini öldürdüğünde katilden kalan vücut parçalarından yararlanarak dna bilimi sayesinde katilin kim oluğunu bulacaksın, kuş gribi, domuz gribi öldürücü virüsler vücuduna girdiğinde dna bilimiyle oluşturulan aşıları kullanacaksın. 7000-8000 genetik hastalığından birine çocuğun yakalandığında, iyileşmesi için dna bilimini kullanacaksın.
    Fakat aynı dna bilimi evrim vardır deyince, böyle bir şey yoktur, olamaz, bunlar safsata diyeceksin. Az tutarlı olun be birader.
  • sonrabirgun
    15 Ocak 2017 08:14
    9 3
    Evrimi kabul etmek ya da etmemek de nedir anlamadım. Yerçekimini kabul etmemek diye birşey olabilir mi? Ha yarın biri çıkar teoriyi değiştirir ama adı üstünde zaten teori ama şuandaki geçerli teori. Biz çocuklara "kedilerle aslanlar akrabadır." ya da "insanlarla farelerin genetik farklılığı %2'dir" dediğimizde bunu nasıl açıklayacağız. Tamam çıkarın çıkarmaya da şunu kabul etmek etmemek çizgisinde bari tartışmayın. Bence müfredatı hazırlayanlar öncelikle bilimsellikten ne anladıklarını açıklamalılar.
  • meri555
    15 Ocak 2017 02:50
    8 8
    Evrim;insanlar maymundan geliyor demez.
    maymunlar ile ortak bir ataya sahip olduğunu söyler.
    Öğretme nim!
  • muratugr
    15 Ocak 2017 01:22
    4 3
    Evrim bir inanç sistemi değil ki kabul etmek ya da kabul etmemek olsun. Yanlış taraftan bakıyorsunuz. 2+2 ye biz inanıyor muyuz meselâ :) Şu an ki bilimle iki iki daha 4 eder diyoruz. Buna inandık mı şimdi öğretmenim :) Bilimden bahsediyoruz. Yer çekimine suyun kaldırma kuvvetine inanıyor muyuz? Kuantum a inanıyorum ben , o hel de varım :) Ön yargı ile yaklaşmamak lazım. Girin işin içine Allah ı çok daha seveceksiniz, ona hayran olacaksınız :)
  • muratugr
    15 Ocak 2017 01:13
    4 3
    "Olasılık" bak işte bunu çok severim :) Bırak şimdi proteinleri amino asitleri, bir piyango çekilişini düşün 20 milyon da bir bilete çıkma olasılığı var değil mi? Ve biz 20 milyonda bir bilete çıkacak bir bilet alıyoruz ama her defasında bize çıkmıyor. Büyük ikramiyenin çıktığı bilete biz insan dersek, demek ki çok düşük de olsa bir ihtimal var o sayıların bir araya gelmesi. Ama o an o sırada tüm şartlar gerçekleşiyor. 7 top çevirme makinesi ve 7 top cevirme makinesine uygulanan kuvvet, topların dönüşü, ivmesi, sürtünme oranları, yer çekimi vs vs bunları bir araya getirdiğimizde her bir olasılığı düşündüğümüzde ve her bir top için bunu hesapladığımızda biz hangi sayıların piyangoda çıkabileceğini bilebilir miyiz? O toplara uygulanan her bilimsel kuramı bildiğimizde kuramların üzerinde olduğumuzda yani biz hangi sayıların geleceğini bilebiliriz değil mi? Bilime ilme inanıyorsak bunu biz bilebiliriz. Çok ütopik ama mümkün olabilir bir durum ama biz şu anda ne seviyedeyiz, bilet çekiyoruz sadece :) Bütün bilimlerin üzerinde olan bütük kanunların üzerinde olan bu olasılığı hesaplayıp bir araya getirmiş olamaz mı meselâ? Ayrıca verdiğin örnek de öğretmenim, evrime karşı neden o zaman bir canlıdan neden yeniden insan evrilmiyor sorusunun cevabı da oluyor :) İşte o kadar düşük bir olasılık o proteinlerin yan yana gelmesi, sadece o proteinlerin yanyana gelmesi ile de olmuyor dış etkenler de önemli :) Bunu da bir araya getirdiğimizde tekrar bir molekülden insan evrilmesi şu an ki anlama kapasitemizle imkansız :) Farkına varmadan evrim e çalıştınız :)
  • alptaskesen
    15 Ocak 2017 01:11
    7 10
    Evrim teorisinin uyduruk oluşuna dair;
    Biz gerçekleri Kur'an'dan alırız. Kur'an'a iman edenler, Kur'an'a aykırı bir şeyi gözleriyle görseler, gözlerinden şüphe ederler ama Kur'an'ın hak ve hakka işaret edici olduğundan asla şüphe etmezler.
    Evrim teorisinin müfredadatta yer alıp almamasına dair;
    Ömer bin Hattab radıyallahu anh elinde tevrat’tan bir parça ile Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme geldi. Dedi ki: ‘Ya Resulellah! Bu Tevrat’tan bir paçadır.’ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ona bir cevap vermedi. O da elindekinden okumaya başladı. O okurken Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin yüzü değişiyordu.
    Allah ona rahmet etsin Ebu Bekir dedi ki: ‘Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin yüzünü görmüyor musun, başı belalı adam?’ Ömer Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme baktı ve dedi ki: ‘Allah’ın gazabından ve Resûlü’nün gazabından Allah’a sığınırım. Allah’tan Rab olarak, İslam’dan din olarak ve Muhammed’den Peygamber olarak razı olduk.’
    Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki:
    ‘Muhammed’e hayat veren Allah’a yemin ederim ki, size Musa görünecek olsa ve beni bırakıp ona uyacak olsanız, hak yoldan sapmış olursunuz. O yaşıyor olsa ve peygamberliğimi bilse bana uyardı.’
    Hadisteki tevrattan okuma ile evrim teorisi ile ilgilenmeyi benzeştirebiliriz. Dinsiz bir hayatın kol attığı şu zamanda genç dimağların bu tür fitnelerle sürüklenmesine ne bir eğitimci olarak ne de bir Müslüman olarak kabullenemeyiz.
    Pimi çekilmiş bir bombayı eline vererek cephaneliğe gönderdiği kişinin orayı infilak ettirmesi sonucu, o bombayı eline veren kişinin “Bombayı elinden bırakmasını ben söylemedim ki” diyerek kendini savunmasını ne kadar masum görebiliriz?
    Biz bu laik düzende gençlere ne kadar dini eğitim veriyoruz ki “amasız, fakatsız, tereddütsüz” bir hayat yaşasınlar. Kaldı ki yukarıdaki örnekte talebenin Hz. Ömer gibi bir zat ve muallimi de Hz. Muhammed(sav)in olduğunu ve böyle bir işle iştigali sonucu Hz. Peygamber(sav) tarafından ikaza uğradığını unutmayalım.
    Allah “ igra’ ” (oku) diyor, Kur’an’la hayatı oku diyor…
  • harovan
    15 Ocak 2017 00:22
    5 1
    Evrimi ben de kabul etmiyorum ama bu görüşü savunanlardan daha çalışkan daha inanmış değilseniz eleştirme hakkınız da yok. Evrim düşüncesini savunan bir kişiyle karşı karşıya gelince dut yemiş bülbüle dönmeyin madem , dinimizin temel esaslarına araştırmaya geliştirmeye uyun, üretin, fikir üretin, insanlara tapmayın, o zaman evrimi eleştirmeye başlayın.
  • muharrem0138
    14 Ocak 2017 23:46
    3 2
    Canlıların yapıtaşı olan proteinler aminoasitlerden oluşur. Aminoasitler bir şekilde bütün olasılıkları gerçekleştirerek meydana geldi diyelim. Yapısında 500 tane aminoasit bulunan proteinin oluşma olasılığına bakalım:
    bir amino asidin doğru yerde olma olasılığı: 1/20
    iki amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20
    üç amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20 x 1/20
    500 amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 üzeri 500
    Bir hücrede yaklaşık 2000 farklı protein olduğunu düşünürsek, bunların kendine benzer bir hücre meydana getirecek özellikte bir arada bulunma olasılığını ve gerekli zamanın uzunluğunu siz düşünün...

  • halil_41
    14 Ocak 2017 22:36
    11 2
    Adnan hocanın gözü aydın.Yıllardır söyleye söyleye elinde tüy bitmişti.
    Bir kurban keser artık.
    Bilimle dini normları karıştırmamak gerekiyor.
    Dinimizde insanın nasıl yaratıldığı nettir.
    Bilimsel olarak ise Evrim Teorisi bu konuları ele alır.
    Biyoloji dersinde evrimi/Din dersinde de yaratılış konusunu anlatırsın.
    Bence ikisi de anlatılmalı.

    Öğrenciler dünyada dini ve bilimsel olarak geçerli olan 2 durumu da öğrenmeliler.

    Sonuçta evrim teorisini öğrenmek demek dinden çıkmak demek değildir.

    Kuran'da geçen ayetlerden yaratılış öğrenmek demek te bilimi inkar etmek anlamına gelmiyor.

  • muharrem0138
    14 Ocak 2017 22:10
    3 8
    Tek hücreli canlılardan çok hücrelilere, organizmalara kadar her tür canlının okyanuslarda raslantı sonucu meydana geldiği (hayatın devamlılığı için gerekli protein, karbonhidrat, yağ, hücrelerin tüm organelleri de dahil), sonra söyledikleri gelişmişlik sırasına göre evrildikleri, bazı balıkların su ortamında sıkılıp karaya çıkarak sürüngenlere, kuşlara ve nihayetinde memelilere evrildiklerini anlatan, bu süreci kanıtlayan hiçbir fosilin olmadığı(bazı düzmece, el yapımı fosiller hariç) bir teoriden ibarettir.
    Unutmadan bazı memeliler burası bize göre değil deyip geri dönmüşlerdir okyanusa... Balina, Yunus gibi...
  • muratugr
    14 Ocak 2017 22:02
    11 4
    Evrendeki her bir olayı bilim ile açıklarsın iş İnsana gelince dersin ki Allah yarattı. E be akıllım herhalde Allah yarattı. Allah izin vermese yaprak ayrılır mı dalından? Canlıların ve hayatın oluşumunu neden bilimden uzak tutarsın? Nedir bu kibir? Senin kuramın ne meselâ? Hayt nasıl başladı. E Allah yarattı diyeceksin ayet vereceksin örnek olarak? Ee? Peki iyi de nasıl yarattı? 4 küsür milyar yaşında olan evrende neden Allah son 200 bin yılı beklemiş ya da Homo sapiens lerin ortaya çıkması için neden neden 100 bin yıl beklemiş? Neden Dinazorlarla İnsanlar bir arada yaşamamamış? Neyi beklemiş, Dünya ile birlikte neden canlı yaşamı başlamamış? Diyeceksin ki şartlar oluşmuş :) E işte o şartları en güzel açıklayan kuram Evrim :) Burada dinen nasıl bir sıkıntı var? Oku demiş araştır demiş Sanatımı öğren demiş değil mi Yaratan! Evrendeki herşey basitten karmaşığa doğru iken neden Canlılığın oluşumu indirgenemez karmaşıklık olsun ki meselâ , Unutmadan diyeyim Allah zaman üstüdür. Allah neden beklemiştir dedim ya buradaki ironiyi anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum. Yoksa Allah katında zaman olmadığını hatırlatmak gereği duymadım bile :)
  • ugurlucky
    14 Ocak 2017 21:50
    4 16
    Evrim teorisinde insan maymundan geliyor deniyorsa (ki öyle deniyor) bu kuranı kerime aykırıdır. Kurana aykırı olan birşeye inanmak ateizm değil nedir
  • beydaa
    14 Ocak 2017 21:10
    5 16
    ugurlucky hocam ağzına sağlık.
  • cbci
    14 Ocak 2017 18:56
    15 3
    artı olarak evrimi kabul eden ve darwinden de yıllar önce araştıran islam bilim adamları mevcuttur. evrim demek = insan maymundan gelmiş demek değildir. bizdeki cehalet de buradan başlıyor. darwinin tek araştırması da bu değildir. evrimi sadece insanın maymundan gelip gelmemesine indirgemek de bilime hakarettir. bazı kişiler dünyanın uydusu olan ayın bir nur parçası olduğuna ve aya hiç kimsenin gidemeyeceğine, gittiğini iddia edenlerin de yalan söylediğine inanıyor. isteyen istediğine inanabilir sonuçta.
  • cbci
    14 Ocak 2017 18:37
    17 7
    evrimi kabul etmek, ateist olmak değildir. bu kadar düzmantık olmayın lütfen.
  • kaansaatci
    14 Ocak 2017 18:23
    16 3
    Cübbeliyi öven arkadaslar.Youtube dan izleyebilirsiniz.Üstadiniz satranc oynamak haram oynayan domuz eti yiyenle bir diyor.Sizce dogru mu?
  • ugurlucky
    14 Ocak 2017 15:11
    13 18
    Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, Biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkca göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
    bilim istediği kadar kanıt bulsun. Allah'ın ayeti açık. yıllarca bana maymundan geldiğimi söyleyen hocalarım oldu. ben Hz.Adem'den geldim o da insanların atasıydı ve Cennetten kovuldu. Maymun değildi. Darvin ve onun tezlerini savunanlar ataları olarak maymunu şempanzeyi orangutanı kabul edebilir ama bu islam dığı tezlerin müslüman bir ülkede bana yedirilmiye çalışıldığı gibi benim çocuklarıma da empoze edilmesini istemiyorum. evet evrime karşı çıkıyorum. darvine inanmıyorum ve alay edildiği gibi cübbeliyi daha bilgili görüyorum bu konuda
  • mangovlar
    14 Ocak 2017 14:35
    9 19
    Saçma sapan bir teoriyi müfredata sokmak hataydı zaten çok yerinde olmuş
  • cbci
    14 Ocak 2017 14:10
    17 7
    evrime karşı çıkanları gördükçe, aklıma cübbelinin NASA için "salak bunlar, boşa uğraşıyorlar" demesi geliyor.
  • Lucifer Sam
    14 Ocak 2017 14:02
    18 13
    Evrim teorisini kim çökertmiş? Oxford, Stanford, Harvard, Cambridge gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde evrim dersleri okutulmaya devam ediyor. Darwin teorisini ortaya atalı 200 yıl olacak, kendisinin bu teoriyi attığında daha kalıtım bilimi bilinmiyordu, üzerinden çok sular geçti. 1950'lerde dna'nın tam keşfedilmesiyle çağ atladık. Moleküler evrim dönemindeyiz. Kesin kanıtlarla sunuluyor evrim. Örnek vereyim, bilim adamları 15 yıl boyunca insan genomunu çözmeye çalıştılar ve çözdüler de. Ellerinde 2000 bin ciltlik bir kod kitabı çıktı. Sonra bu genomları şempazenin genomlarıyla karşılaştırdılar. Ortaya 98-99% benzerlik çıktı. sonuç evrim teorisinin söylediği insan ve şempanzenin ortak ataya sahip olduğuna dair bir kanıt.
  • mcenkiz
    14 Ocak 2017 12:47
    16 19
    Hücreyi "içi jöle dolu baloncuk" diye tanımlayan bir cahilin teorisi şimdiye kadar neden, bilimsel bir tabu haline geldi? Darwin teorisi çoktan çöktü ama "Bizi Allah yarattı" diyemeyen ideologlar ayakta tutmaya çalışıyor. Anlattıklarına ilkokul çocukları bile inanmaz.
  • Lucifer Sam
    14 Ocak 2017 11:53
    20 11
    Charles Darwin mi tartışılıyor hala? Adamlar 50'lerden sonra moleküler evrime geçtiler. Bilgisayar simülasyonlarıyla 3.4. ortak atanın dna kodlarını çıkartıyorlar, canlı türlerinin detaylı ve kesin bir biçimde yeniden kurulmasını mümkün hale getirdiler. Bizim hala uğraştığımız şeylere bak. İnsanları cahil bırakmaya hakkınız yok.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK