Hatay 2. Yerel Öğretmen Kongresi Açılışı Yapıldı
28 Mayıs-5 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen I. Yerel Öğretmen Kongresinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile bu yıl II. Yerel Öğretmen Kongresinin açılışı 17.06.2013 tarihinde Hatay il Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı. 10 gün süreyle devam edecek olan kongre açılışına Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih CAN ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri de katılmışlardır.
Kongre açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, düzenlenmekte olan kongrede sunulan bildiriler yoluyla öğretmenlerin sürekli değişen küresel dünyadaki bilgi ve becerilerinden haberdar olmalarını sağlamayı, öğretmenlerin bilgi alışverişinde bulunmalarını hedeflemekte olduğunu belirterek katılımın zorunlu olmadığı halde kongreye toplam 5.000 öğretmenimiz başvuru yaptığını salon kapasitemizin sınırlı olması sebebiyle 3.000 öğretmenimizin katılımının kabul edildiğini belirterek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Mustafa Kemal Üniversitesi değerli üyelerine ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
II. yerel öğretmen kongresinde paylaşılacak konu başlıkları; HEKAP-VİZYON Projesi çıktılarının paylaşılması ve sınıfta duygu yönetimi konulu Seminer, Alternatif Ölçme Değerlendirme, Aile Danışmanlığında sistematik yaklaşım, Fen Öğretiminde Kavram Yanılgıları ve giderilme Stratejileri, Sınıfta düşünme Kültürünü Geliştirmesi Türkçe Derslerinde Metin yapısı ve Metin işleme süreci, Sorunlu öğrencilerle iletişim, Çocuklarda Özel Öğrenme Güçlükleri Öğretmenler için Aile ve İş yaşamının Değişimi ve Öğrenilmiş Çaresizlik ana başlıkları adı altında öğretmenler deneyimlerini birbiriyle paylaşacaklar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.