Hayat Boyu Öğrenme Portalı İçerikleri Zenginleşmeye Devam Ediyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” AB Projesi kapsamında “Hayat Boyu Öğrenme Portalı” kuruldu. Kendini geliştirmek, yeni bir meslek veya beceri edinmek isteyen vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine tek noktadan erişimlerine imkân sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Portalı ile her vatandaşımızın Türkiye’deki ve Avrupa’daki öğrenme ve istihdam fırsatlarına ulaşması, kariyer rehberliği, önceki öğrenmelerin değerlendirilmesi ve ulusal mesleki bilgi sisteminin kurulması hedefleniyor. 

 Hayat Boyu Öğrenme Portalı www.hbo.gov.tr adresinde 01.01.2018 tarihi itibarıyla yayına sunulmuştur. Portalda halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan her yaş grubuna yönelik üç binden fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehberlik alınabilecek her tür kurum bilgileri yer almaktadır.

 Hayat Boyu Öğrenme Portalı´nın geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması çalışmalarına destek olması  ve tüm vatandaşlarımızın portala kaydolmalarının yanı sıra giriş yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla Portalın e-Devlet Sistemi entegrasyonu tamamlanmıştır. Kişisel şifreleriyle giriş yapan vatandaşlar geçmiş kurs bilgilerini görüntüleyebilmekte, mevcut kurslara ön kayıt yaptırabilmektedirler. 

 Bunların yanı sıra çağın gereksinimi olan uzaktan öğrenmeye olanak sağlayan e-Öğrenme içerikleri, e-Öğrenme Kaynakları ile HBÖ TV altında yayınlanmış olup her geçen gün yeni içerikler eklenmeye devam etmektedir. Portalda; Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan uzaktan Türkçe Öğretimi Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği içerikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Mesleki Turizm Eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan çeşitli e-materyaller, Millî Kütüphane tarafından sunulan e-içerikler ve çeşitli konularda e-kitaplar bulunmaktadır.

 Portal içeriklerinin zenginleştirilmesi çalışması kapsamında 17.07.2018 tarihi itibarıyla Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı Aile Eğitim Programı Uzaktan Eğitim Dersleri de portalda yerini almış olup söz konusu dersler kayıt gerektirmeden ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımız tarafından izlenebilmektedir.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

  • 1 0
  • 20 Temmuz 2018 09:46 1.234
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK