Her Ders Oyunlaştırılabilir Projesi

Dersleri ezerbelemek zorunda kalan ve zorlanan öğrenciler için bir proje geliştirildi. "Her ders oyunlaştırılabilir" projesi kapsamında ilkokul dersleri farklı yöntemlerle anlatılıyor. Ankara'da sinif öğretmenliği yapan Ahmet Tekin üç senedir bu yöntemi uyguluyor. Bir çok derste oyunlar, şarkılar yapan sınıfın son çalışması çok ses getirdi. Ritmik sayma konularını rap tarzı söylediler. Çocukların zor görünen konuları bile uygun yontemle kısa sürede ogrenebileceklerini savunan ilkokul öğretmeni Tekin "Altışar , yedişer, sekizer ve dokuzar ritmik saymayı ezerbelemekte zorlanıyor ve ezberlemek istemiyorlardi. Bu rap müziğin sözlerini yazıp, sanatçı bir arkadaşımla besteledik. Öğrencilerin hepsi çok kısa bir sürede ve zevk alarak öğrendiler." şeklinde açıklama yaptı. Şu an üçüncü sınıfları okutan Tekin Öğretmen bu rap müziğin birinci sinif ogrencilerine dinletilmesi durumunda onların dahi kolaylıkla ogrenebileceklerini savunuyor.

"Çocuklar oyun ile hayatı öğrenir." diyen Tekin Öğretmen, oyunlar sayesinde çocukların birlik beraberliğinin arttığını, nerede nasıl davranması gerektiğini öğrendiğini, sorunların azaldığını, derslerinde çok daha başarılı olduğunu belirtti. Bireyler farklı öğrenme biçimlerine sahiptir. Gorsel, işitsel, ritimsel, kinetik vs. çeşitli materyallerin kullandığı derslerde çocuklar daha başarılı oluyor.

 Bahsedilen çalışmanın videosu: https://youtu.be/bhJHRtYWP6E

  • pofpor
    01 Aralık 2016 22:37
    7 0
    Öğrenci sayısı, öğrencilerin aile terbiyesi çok önemli bir faktör. 2012 yılında küçük yaş grubununda içinde olduğu 34 kişi ile başladığımız maceramız 1. sınıfa dönerek 39 öğrenci + tekrar küçük yaş grubu + suriyeli öğrencilerle devam ediyor. Yaratıcılığımın ve üretkenliğimin o tarihten itibaren emildiğini düşünüyorum. Her sabah okul kapısından daha girmeden "şu bana vurdu, kitabım evde, ben öğleden sonra gelmeyecem, kalemimi çaldılar, o beni tekmeledi..........." gibi daha onlarca sorunla karşılaşıp görünmez bir vampir tarafından enerjimin lıkır lıkır emildiğini düşünüyorum. Hatta bundan eminim artık. Yoksa her gün okuldan eve gelip neden 2 - 3 saat uyuyorum ki?
  • carpediem03
    01 Aralık 2016 21:06
    1 0
    Yöntem ''ezber'' için gayet keyifli, eğlenceli ve kolay.Meslektaşımı tebrik ederim.
    72 deyince çocuğun kafasında 7 ve 2 den oluşan bir sayıdan başka bir şey canlanmıyorsa maalesef ezberden öteye gitmiyor. Fazlası için abaküs ile destek şart. Çünkü abaküste bütün sayıların karşılığı var. 72 deyince kafada otomatikman 7 onluk 2 birlik boncuk canlanıyor. Bence matematik öğretiminde yaptığımız en büyük yanlış abaküs kullanmamak. Sınıf içi büyük bir abaküs ve öğrencilerin küçük abaküsleriyle ritmik sayma ve 4 işlem zaten epey basitleşiyor. Ukalalık etmek istemem ama ilkokul grubu öğrencilerin somut işlemler döneminde olduğunu da düşünürsek, naçizane düşüncem bu şekilde.
  • dilara şahan
    01 Aralık 2016 19:49
    0 0
    çok ğüzel
  • coAch
    01 Aralık 2016 16:58
    0 0
    İndiremeyenler için;

    http://indir.egitimhane.com/1BzVO
  • smyi
    01 Aralık 2016 15:28
    1 0
    keşke youtube ve google drive açılabilseydi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK